stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024
  • کد خبر : 135627
  • 25 خرداد 1399 - 10:12
6

واکنش مصرف‌کنندگان به شوک نفتی عربستان

واکنش مصرف‌کنندگان به شوک نفتی عربستان

تصمیم عربستان سعودی برای افزایش قیمت صادرات نفت خود در ژوییه ممکن است باعث شود آسیا درهای خود را به روی تولیدکنندگان نفت آمریکایی بگشاید و فروش آنها به بزرگترین منطقه مصرف کننده نفت در جهان را تقویت کند.

قلم | qalamna.ir :

شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی قیمت فروش رسمی نفت به همه مناطق جهان برای بارگیری محموله‌ها در ژوئن را افزایش داد اما بزرگترین افزایش قیمت برای آسیا بود که مقصد عمده صادرات این شرکت است.

آرامکو قیمت عرب لایت برای منطقه آسیا را شش دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه افزایش داد و به این ترتیب قیمت این گرید نفتی اکنون ۲۰ سنت گرانتر از شاخص قیمت منطقه‌ای عمان/دوبی است. قیمت فروش همه گریدهای نفتی عربستان سعودی در ژوییه به مقصد آسیا بین ۵.۶۰ دلار تا ۷.۳۰ دلار در هر بشکه افزایش داشته است در حالی که معامله‌گران و پالایشگاه‌ها پیش بینی کرده بودند قیمت فروش این کشور حدود چهار دلار در هر بشکه افزایش پیدا کند. خریداران در آمریکا، منطقه مدیترانه و شمال غربی اروپا هم باید پول بیشتری برای نفت عربستان سعودی بپردازند.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، اعلام کرد که این افزایش قیمت نشانه بهبود تقاضای جهانی برای نفت است.

این افزایش قیمت در پی توافق شنبه هفته گذشته اوپک پلاس برای تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به مدت یک ماه دیگر تا پایان ژوییه اعلام شد. اعضای این گروه در واکنش به سقوط شدید قیمت نفت برنت در آوریل توافق کرده بودند که تولیدش را در ماههای مه و ژوئن مجموعا به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود کند.

عربستان سعودی و متحدانش شامل کویت و امارات متحده عربی اعلام کرده بودند که در ژوئن کاهش تولید ۱.۱۸ میلیون بشکه در روز را علاوه بر کاهش تولید اوپک پلاس انجام خواهند داد که سهم عربستان سعودی از این کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز بود. اما وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد که این کاهش داوطلبانه در ژوییه ادامه نخواهد یافت و با توجه به بهبود جهانی تقاضا برای نفت، این کشور مطابق با سهمیه‌اش نفت تولید می‌کند.

در واقع آنچه که سعودی‌ها انجام می‌دهند تلاش برای افزایش میزان فروش نفت از سطح ماههای مه و ژوئن و همزمان عرضه نفت به قیمت بالاتر است.

اما این اقدام باید محتاطانه انجام بگیرد زیرا این ریسک وجود دارد که پالایشگاهها به خصوص در آسیا نفت سعودی کمتری بخرند و خریدشان را از تولیدکنندگان خارج از گروه اوپک پلاس از جمله آمریکا افزایش دهند.

در حالی که تقاضا برای نفت در آیا با خروج از قرنطینه اقتصادی مقابله با شیوع ویروس کرونا روبرو به بهبود است اما مصرف این منطقه در خارج از چین همچنان ضعیف به نظر می‌رسد.

واردات ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز نفت به چین در ماه مه که ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ رشد داشت، بیشتر بازتاب جنگ قیمت قیمت در فاصله مارس تا آوریل بود و ربطی به افزایش واقعی تقاضا نداشت.

در واقع پالایشگاههای چینی در شرایطی که عربستان سعودی و سایر صادرکنندگان خاورمیانه‌ای تخفیف قیمت چشمگیری را برای فروش نفت عرضه کردند، از این فرصت برای ذخیره سازی استفاده کردند.

بهبود قیمت نفت برنت از حدود ۱۶ دلار به بیش از ۴۰ دلار در هفته گذشته به معنای آن است که نفت دیگر مثل ماه پیش ارزان نیست و خریداران چینی ممکن است اکنون خریدهای استراتژیک خود و پر کردن ذخایر تجاری را متوقف کرده باشند.

همچنین طبق بررسی رویترز، حاشیه سود پالایش در آسیا همچنان ضعیف است و یک پالایشگاه در سنگاپور نفت دوبی را در حال حاضر با ۹۰ سنت در هر بشکه ضرر پالایش می‌کند.

مزیت نفت آمریکا نسبت به عربستان

پالایشگاهها در آسیا اکنون انگیزه کافی دارند تا خرید نفت عربستان و احتمالا سایر صادرکنندگان خاورمیانه‌ای که قیمت گذاری نفت سعودی را دنبال می‌کنند را کمتر کنند.

قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت که به صورت فیزیکی در هیوستون تحویل شد، تا اواسط هفته گذشته ۳۹ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه بود که پایین‌تر از قیمت ۴۰ دلار و ۸۱ سنت نفت دوبی بود.

وست تگزاس اینترمدیت نفت سبک بوده و مستقیما با نفت دوبی قابل مقایسه نیست اما مشابه گرید نفتی عرب لایت سعودی است که قیمتش برای بارگیری در ژوییه شش دلار و ۷۰ سنت افزایش پیدا کرده است.

این به معنای آن است که محموله وست تگزاس اینترمدیت از آمریکا می‌تواند ارزان‌تر از قیمت نفت خاورمیانه خریداری شود حتی اگر هزینه‌های حمل بالاتری داشته باشد.

تولید نفت شیل آمریکا هم از جنگ قیمت و سقوط تقاضای جهانی آسیب دیده و حدود ۱.۳ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، پالایشگاههای چینی هم با توجه به فاز اول توافق تجاری که در ژانویه امضا شد، ممکن است انگیزه بیشتری برای خرید قابل توجه انرژی از آمریکا داشته باشند. فعلا شواهدی از میزان خریدی که چین قرار است انجام دهد وجود ندارد اما نفت آمریکا یک بار دیگر در آسیا رقابتی شده و چین ممکن است وارداتش را از ماه اوت به بعد افزایش دهد.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.