ایلنا، اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه شورای عالی آب، با اشاره رییس سازمان هواشناسی درباره وضعیت بارندگی کشور، از بارشهای اخیر ابراز خرسندی و اظهار امیدواری کرد روند بارشها استمرار داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرحهای کاهش آلودگی رودخانه کارون، بر لزوم تشکیل کارگروهی برای اولویتبندی این طرحها و تعیین روشهای تامینمالی در قالب برنامه ششم توسعه تاکید کرد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در هر فعالیت اقتصادی و تولیدی که انجام میشود باید ملاحظات زیستمحیطی حتما در نظر گرفته شود، افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی باید برای پساب ناشی از فعالیت های خود چاره اندیشی کنند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز لازم است به این واحدها هشدارهای لازم را بدهد و البته در عین حال مشوقهایی از سوی دولت برای این واحدها تعیین شود تا درصورتی که به تعهدات خود در طول برنامه زمانبندی عمل کنند، از حمایت دولت برخوردار شوند.
جهانگیری اظهار داشت: رودخانه کارون بزرگترین رودخانه کشور است که بخش زیادی از آب مورد نیاز شرب و کشاورزی از این رودخانه تامین میشود و حیات این منطقه نیز وابستگی زیادی به این رودخانه دارد، از این رو دولت نمیتواند نسبت به وضعیت فعلی رودخانه کارون بیتفاوت باشد.
وی افزود: ساماندهی و رسیدگی به رودخانهکارون در طول برنامه ششم توسعه یکی از برنامههای قطعی دولت است و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نیز برنامهریزی خوبی برای این موضوع بعنوان یک اولویت خواهد داشت.
معاون اول رییسجمهور همچنین با اشاره به ضرورت تکمیل تصفیهخانه شرق اهواز بعنوان یکی از طرحهای جمعآوری و تصفیه فاضلابهای این شهر، تصریح کرد: تکمیل این تصفیهخانه یکی از طرحهایی است که رییسجمهور در سفر به استان خوزستان وعده آن را به مردم این استان داده و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور باید در اسرع وقت منابع مورد نیاز اجرای این طرح را تامین کند.
در این جلسه که وزیر نیرو، استاندار خوزستان، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و رییس سازمان هواشناسی کشور نیز حضور داشتند، گزارشی از وضعیت بارندگی کشور ارائه شد و رییس سازمان هواشناسی اعلام کرد بر اساس پیشبینیهای این سازمان انتظار میرود وضعیت بارشهای کشور در سالجاری در حد نرمال و بالاتر از حد نرمال باشد.
در این نشست همچنین گزارشی درخصوص طرحهای اجرایی کاهش آلودگی رودخانه کارون از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شد و نماینده این سازمان به تشریح طرحهای پیشنهادی، متولیان هر پروژه، اعتبارات مورد نیاز و زمانبندی اجرای طرحها پرداخت.
در پایان این نشست مقرر شد کارگروهی متشکل از وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی، سازمانهای مدیریت و برنامهریزی کشور و حفاظت محیط زیست و استانداری خوزستان تشکیل شود و طرحهایی که در کمیتهتخصصی به تصویب رسیده را مورد بررسی قرار داده و پس از اولویتبندی این طرحها و بررسی راهکارهای تامین مالی، دستورالعمل لازم برای آن را تدوین کنند.