به نقل از خبرگزاری فرانسه، این نیروگاه موسوم به نیروگاه فسنهایم سال ۱۹۷۷ افتتاح شد و تا کنون نیز سه سال بیشتر از عمر ۴۰ ساله در نظر گرفته شده برایش کار کرده است. در پی حادثه رخ داده در نیروگاه هستهای فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱، فعالان مخالف انرژی هستهای این نیروگاه را هدف اعتراض قرار دادند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور سابق فرانسه به رغم وعدههایی که چند ماه بعد از فاجعه هستهای فوکوشیما در خصوص تعطیل کردن نیروگاه فسنهایم – واقع در نزدیکی رود راین و مرز شرقی فرانسه با آلمان و سوئیس – داده بود اما این اتفاق رخ نداد و سرانجام در سال ۲۰۱۸ امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فعلی فرانسه چراغ سبز نهایی را برای تعطیل شدن این نیروگاه صادر کرد.
این نیروگاه که توسط شرکت دولتی EDF اداره می شود ماه فوریه شاهد قطع شدن یکی از دو راکتورش از شبکه بود.
قرار است که راکتور دوم این نیروگاه هم روز سه شنبه هفته جاری از شبکه جدا شود. با این حال چندین ماه طول می کشد تا راکتورها به اندازه کافی خنک شده تا بتوان سوخت استفاده شده را از آنها خارج ساخت.
پروسه تعطیل کردن این نیروگاه می بایست تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود و انتظار نمی رود که کل نیروگاه در سریعترین زمان تا قبل از ۲۰۴۰ کاملا برچیده شود.
با تعطیل شدن این نیروگاه حدود ۱۵۰ خانواده در طی تابستان جاری این حوزه آلزاسی کوچک که ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد را ترک میکنند.
این روند تخلیه ساکنین آنجا ادامه یافته و به جایی میرسد که تنها ۲۹۴ نفر که برای فرآیند تخلیه سوخت از این محل تا ۲۰۲۳ لازم هستند در آنجا باقی خواهند ماند و بعد از این فرآیند نیز تنها ۶۰ تن برای برچیدن کامل نیروگاه حضور می یابند.
نیروگاه فسنهایم تا پایان سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۰۰۰ کارمند و تامین کننده خدمات در این محل داشته است.
برای طول عمر نیروگاههای هستهای در فرانسه به لحاظ قانونی محدودیتی تعیین نشده اما شرکت EDF سقف عمر ۴۰ ساله را برای تمامی راکتورهای نسل دومی که از تکنولوژی آب پرفشار استفاده می کنند در نظر گرفته است.
انتهای پیام