stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۱۷ دی , ۱۴۰۳ Monday, 6 January , 2025
  • کد خبر : 141562
  • 09 تیر 1399 - 15:13
7
رییس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع ‌طبیعی استان همدان عنوان کرد:

تأمین ۵.۲ میلیون تُن غذای کشور در استان همدان

تأمین ۵.۲ میلیون تُن غذای کشور در استان همدان
رییس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع ‌طبیعی استان همدان با بیان این که بالغ از 5.2 میلیون تن غذای کشور در استان همدان تامین می شود، خاطرنشان کرد: با مدیریت مناسب قابلیت افزایش دو تا سه برابری این میزان را در استان همدان داریم.
قلم | qalamna.ir :

خبرنگار قلم، قاسم اسدیان در جمع خبرنگاران، از عملکرد و فعالیت های صورت گرفته در مرکز سخن گفت و افزود: اهداف بخش کشاورزی، تامین امنیت غذایی و ارتقا بهره وری مصرف نهاده ها است.

وی با بیان اینکه در استان همدان، عدم امکان توسعه اراضی زیر کشت و امکان تبدیل اراضی دیم به آبی میسر نیست، عنوان کرد: سیاست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی همدان انجام پژوهش، آموزش و ترویج یافته ها در راستای افزایش تولید پایدار محصولات استراتژیک استان، ارتقا سطح بهروری عوامل تولید و بومی سازی یافته ها است.

این مسئول در این راستا به بررسی کشت محصولاتی که کم آب بر باشند، اشاره کرد و گفت: کشت محصولاتی که با کود کم تولید می شوند، آب کم تری مصرف می کنند و مناسب فراوری هستند در این مرکز مورد مطالعه قرار می گیرند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع ‌طبیعی استان همدان با اشاره به این که به طور متوسط در استان همدان بالغ بر ۷۰۰ تا ۸۰۰ گونه گیاهی وجود دارد، عنوان کرد: در استان همدان گیاهان دارویی بسیاری رشد می کند که در کنار آن ۷۰ گونه گیاه زراعی مهم با ۳۰۰ نوع در استان همدان کشت می شود.

وی بر ضرورت پیش روی بر اساس تحقیقات کاربردی تاکید کرد و افزود: با این روند می توان، به تامین امنیت غذایی نیز دست یافت.

اسدیان با بیان این که بالغ از ۵.۲ میلیون تن غذای کشور در استان همدان تامین می شود، خاطرنشان کرد: با مدیریت مناسب قابلیت افزایش دو تا سه برابری این میزان را در استان همدان داریم.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع ‌طبیعی استان همدان با بیان این که ضریب خودکفایی در محصولات مختلف موادغذایی ۸۲ درصد است، گفت: حدود ۱۸ درصد موادغذایی از خارج از کشور تامین می شوند به عنوان مثال، ۸۵ درصد روغن کشور از خارج تامین می شود.

اسدیان با تاکید بر افزایش بهره وری محصولات کشاورزی، افزود: در این زمینه یعنی کار درست را به درستی انجام دهیم، باید آب، کود وغیره به اندازه به کار گرفته شود.

وی با بیان این که مصرف غلات در ایران حدود ۱۶۵ کیلو در سال است، گفت: موارد سمی باقی مانده در غلات، برای ایرانیان حائز اهمیت است بدین سان میزان کود نیترات در محصولات کشاورزی را مورد ارزیابی قرار داده ایم.

اسدیان با تاکید بر این که باید مقاومت محصولات کشاورزی مورد ارزیابی قرار گیرد، ادامه داد: با تاخیر کشت سیب زمینی می توان ۸ نوبت آبدهی به آن را کاهش داد بدین سان، باید کشاورزان را به سمت کشت محصولات کم آبر و اصلاح الگوی کشت سوق داد تا بهره وری را بالاتر ببریم.

هشتگ: , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.