stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 147039
  • 25 تیر 1399 - 23:47
7

قصه ناتمام عدم مناسب سازی شهری در همدان

قصه ناتمام عدم مناسب سازی شهری در همدان
در همدان گویی ماجرای عدم مناسب سازی فضاهای شهری و عمومی، خیابان ها، پیاده راه ها و غیره تمام نشدنی است.
قلم | qalamna.ir :

قلم: مناسب سازی های شهر همدان گویی قرار نیست به سرانجام برسند، پیاده راه سازی ها صورت گرفت اما فکری به حال آن ۲۵ درصد جمعیتی که عبور و مرور برایشان چندان آسان نیست، نکردند!

سالمندان، معلولان، زنان باردار، افرادی که به طور موقع توان راه رفتن ندارند و حتی یک فرد با پاهای سالم و بدون ویلچر که کالسکه کودکش یا ساک خرید چرخداری دارد، هم در پیاده روهای همدان به مشکل بر می خورد.

خیابان طالقانی بازگشایی شد اما اگر توانستید از پیاده رواش عبور کنید، اصلا پیاده رویی وجود ندارد!

نمی دانم تکلیف با میله های ابتدا و انتهای پیاده راه های همدان چیست که چرخ ویلچر و کالسکه به آن گیر می کند اما موتورسواران راحت از آن عبور و در پیاده راه جولان می دهند!

وقتی نیاز به استفاده از دستگاه خودپرداز داری اما روی ویلچر هستی و دستت به دکمه های خودپرداز نمی رسد، نمی دانم چه کسی باید پاسخگویت باشد!

به یکباره کارت به برخی از ادارات می افتد اما نمی توانی از پله های آن کوهنوردی کنی و بالا بروی…

به راستی این ماجرای معلولیت شهر همدان برای خدمت رسانی به همه افراد چه زمانی قرار است به پایان برسد؟ اتوبوس های مخصوص معلولین و سالمندان که قرار بود خریداری شود، کجا است؟

همه این دغدغه ها باعث شد تا در نشست مطبوعاتی مدیرکل بهزیستی استان همدان به مناسبت چهل سالگی بهزیستی، خبرنگار قلم باز هم پیگیر این موضوع شود.

در سال های گذشته مناسب سازی در استان همدان تعطیل بود
حمیدرضا الوند در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر علت مناسب نبودن روند مناسب سازی همدان برای حضور معلولین نیز مطرح کرد: سعی داریم تا در سه حوزه مسکن، وسیله نقلیه و عمومی و مناسب سازی آن ها برای معلولین وارد کار شویم اما در این زمینه نیازمند هماهنگی بین دستگاه های اجرایی در استان هستیم.

وی با بیان این که در سال های گذشته مناسب سازی در استان همدان تعطیل بود، تصریح کرد: در این زمینه مصوبه هایی وجود داشت اما هیچ کدام آن ها اجرایی نمی شد اما حال، تمامی دستگاه های دولتی در مرحله اول مکلف شده اند تا ساختمان های مرکزی خود را به لحاظ ورودی، رمپ، سرویس های بهداشتی و آسانسور مناسب سازی نمایند.

این مقام مسئول در ادامه اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد از ساختمان های مرکزی ادارات در سطح استان همدان مناسب سازی شده است اما تا آن چه بایدهای خود فاصله بسیاری دارد.

وی با اشاره به این که در مرحله دوم اجرای این طرح نیز همه ادارات دولتی به ویژه بیمارستان ها، شهرداری و بهزیستی باید مناسب سازی ها اجرایی می کردند، گفت: برخی از ادارات شهرستانی ما ساختمانی استیجاری دارند یا این که ساختمانشان به سبب قدیمی بودن امکان بازسازی ندارد بدین سان روند مناسب سازی در آن ها اجرایی نشده است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان در پایان صحبت های خود ضمن ابراز گلایه مندی مطرح کرد: در استان همدان تعداد ۵۵ نقطه را برای پارک معلولین مشخص کرده ایم، جریمه و حمل خودرو با جرثقیل در صورت پارک خودروی افراد معمولی در این مکان ها نیز در نظر گرفته شده است اما متاسفانه هم چنان شاهدیم که مردم این نکته را در نظر نمی گیرند بدین سان در این زمینه نیاز به فرهنگسازی داریم.

بحث مناسب سای اولویت مدیران ما نیست

در ادامه جانشین معاون امور توانبخشی بهزیستی همدان نیز در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر کند بودن روند مناسب سازی شهری در همدان، مطرح کرد: اولین دغدغه و مشکل معلولین بحث مناسب سازی است.

سیاوش رهبر در این راستا خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد جمعیت جامعه نیاز به مناسب سازی دارند و ما در سازمان بهزیستی نیز مطالبه گر و پیگیر این موضوع هستیم از سویی در قانون نیز بهزیستی در این زمینه در جایگاه نظارت دیده شده است.

وی با بیان این که بحث مناسب سای اولویت مدیران ما نیست، گفت: در این زمینه قانون وجود دارد اما در اجرای آن مشکلات بسیاری داریم.

رهبر با بیان این که باید تمامی مدیران در بخش دولتی و خصوصی پاسخگوی اجرای قانون جامع معلولان باشند، گفت: باید نگرش مدیران ما نسبت به مناسب سازی تغییر کند، هم اکنون شاهدیم که مقررات ملی ساختمان با توجه به بحث مناسب سازی را داریم اما بسیاری از مردم، متاسفانه آن را اجرایی نمی کنند بدین سان در این زمینه نیازمند فرهنگسازی هستیم.

جانشین معاون امور توانبخشی بهزیستی همدان در پایان تصریح کرد: بهزیستی همدان، سال گذشته، بالغ بر سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای تجهیزات پزشکی افراد زیرپوشش هزینه کرده است.

تنها در روز معلولین به یاد آن ها هستیم، آن هم در حد یک همایش

به راستی چه زمانی قرار است، زندگی را مختص همه آدم ها بدانیم؟ فرد دارای معلولیت هر چه قدر هم که اعتماد به نفس داشته باشد و از سوی خانواده حمایت شود، باز هم جز حقوق شهروندی اش است که بتواند از فضای عمومی و شهری استفاده کند.

پارک مختص معلولین و سالمندان در همدان کجا است؟ آیا سرویس های بهداشتی مان مناسب استفاده این افراد هستند؟ چرا هم چنان شاهدیم که باجه های عابر بانک ها سر به فلک کشیده اند و فردی که ویلچر دارد، باید دلسرد از استفاده از این باجه ها، به مسیر خود ادامه دهد؟ پیاده راه را برای استفاده چه افرادی ساخته ایم؟ 

امید است؛ نظارت ها بر اجرای مناسب قانون جامع معلولین در همدان قوت بگیرد، بحث مناسب سازی فراموش نشود و بار دیگر شاهد این نباشیم که معلولین را تنها در یک روز و در حد یک همایش یاد می کنند، ان شاالله.

گفتنی است؛ در این خصوص، مدیرکل بهزیستی استان همدان پیشنهاد خبرنگار قلم مبنی بر معرفی دستگاه هایی که کمترین میزان همکاری با بهزیستی جهت مناسب سازی ورودی، رمپ ها، سرویس های بهداشتی و آسانسورهای ادارات خود را دارند، به اصحاب رسانه مورد قبول واقع شد؛ امید است تا با مطالبه گری و پیگیری های به عمل آمده شاهد تغییر رویه در شهر همدانح حداقل در ادارات و دستگاه های اجرایی باشیم.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.