stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 1538
  • 16 شهریور 1394 - 14:35
10

مردی که دکل را دزدید که بود؟

مردی که دکل را دزدید که بود؟

چه کسانی تا کنون در پرونده دکل متهم شده اند؟ نام چه کسی بارها به گوش رسیده است ؟ مردی که دکل را دزدید که بود؟

قلم | qalamna.ir :
حالا دیگر دکل فقط برای رسانه های داخلی مساله جذابی نیست . رویترز نیز اکنون وارد گود شده و مصاحبه ای با رضا مصطفوی طباطبایی روی خط فرستاده است. این خبرگزاری البته از قول یکی از مدیران شرکت رومانیایی فورچونا، فروشنده دکل ، نیز پاراگرافی را در مطلب جای داده است با این مضمون که طباطبایی را نمی‌شناسند و ادعاهای وی را قبول ندارند. اما چه کسانی تا کنون در پرونده دکل متهم شده اند؟ نام چه کسی بارها به گوش رسیده است ؟ مردی که دکل را دزدید که بود؟
رضا مصطفوی طباطبایی
رضا طباطبایی که پس از دستگیری شریکش در ایران بیش از پیش تلاش دارد از خود در برابر اتهامات مطرح شده دفاع کند، می گوید بابت حق دلالی خرید این دکل سه میلیون دلار دریافت کرده است . به گفته وی بخش عمده ای از این پول به جیب کسانی رفت که در شرکت تاسیسات دریایی فعالیت داشته اند .
حالا دیگر تمامی طرفین ماجرا تایید می کنند که در جریان خرید این دکل ، ۲۰ میلیون دلاری قرار بود کمیسیون پرداخت شود . هم طباطبایی قیمت واقعی دکل را ۶۷ میلیون دلار اعلام می کند ، هم نمایندگان مجلس و هم مسئولان وزارت نفت . با این حال قراردادی به مبلغ ۸۷ میلیون دلار برای خرید دکلی که در دست تعمیر بود ، منعقد می شود .
 به نظر می رسد دست اندرکاران پرونده پیچیده دکل این مبلغ را نیز کافی نمی دانند و داستان چنان پیچیده می شود که پول هدر رفته و دکل نیامده سر به ۸۷ میلیون دلار می زند . حالا تمام کسانی که در این پرونده دخیل هستند ، تقریبا به سخن آمده اند . شیرانی کسی که شریک طباطبایی خوانده می شود و خود طباطبایی می گوید از سه سال و نیم پیش با او دچار مشکلات فراوانی شده است، نیز دستگیر شده و طباطبایی از آن سوی مرزها، هر روز خبری را روی خط می برد .
هر چند می گفتند در موناکو به سر می برد ، اما رویترز حضورش در دوبی را تایید کرده است . می گوید با اینکه اتهامش ثابت نشده به ده ها میلیون لار پولش در ایران دسترسی ندارد. نقشش را در این پرونده می پذیرد و می گوید از ۱۵ سال قبل وارد حوزه تامین تجهیزات نفتی شده است . هفده سالگی از ایران خارج شده اما در تمام این سال ها رفت و آمدی قابل توجه با داخل کشور داشته است. از سه سال پیش وقتی گذرنامه اش در ایران به مدت یک هفته ضبط شد، ترجیح داد آن سوی آب ها فعالیت خود را ادامه دهد . شاید در انتظار آن بود که آب ها از آسیاب بیفتد اما روند وقایع تازه آسیاب را به حرکت درآورده است .
 طباطبایی هر چند دخالت خود در موضوع معامله دکل را می پذیرد اما مدعی است که تنها ۳ میلیون دلار دریافت کرده و خود اسناد مربوط به این پرونده را در اختیار نمایندگان و دستگاه های نظارتی گذاشته است . او البته حرف هایی درباره یک قرارداد خرید لوله می زند و می گوید رقم این قرارداد بزرگتر از این حرف هاست . طباطبایی، درباره داستان دکل به رویترز گفت که دکلی با مالکیت شرکت رومانیایی « گروپ سرویسی پترولیر اس‌ای» یافته است اما به علت تحریم‌ها علیه شرکت سرمایه گذاری مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، این معامله باید از طریق یک شرکت تجاری ثبت شده در ترکیه انجام می‌شد.
رادو پترسکو مدیر ارتباطات این شرکت رومانیایی به رویترز گفت: این شرکت طباطبایی را نمی‌شناسد. اتهامات وی پوچ و نادرست است. اطلاعات این فرد که دلال نامیده می‌شود، درست نیست. این شرکت در گذشته ۲ دکل نفتی در ایران داشته است و در صورت برداشته شدن تحریم‌ها به ایران بازخواهد گشت.»
 مراد شیرانی
 می‌گویند در دهه های قبل به عنوان دهه‌های قبل به عنوان مبتکر نمونه صنعت نفت معرفی شده بود.برخی دیگر وی را به عنوان دلال نفتی معرفی می کنند، دلالی شناخته شده . او در دوران مدیرعاملی علی طاهری در شرکت تأسیسات دریایی (سال‌های ٩٠ تا ٩٢) مشاور مدیرعامل بوده و قرارداد خرید دکل نفتی هم در همان بازه زمانی یعنی در سال ٩١ منعقد شده است.
طباطبایی می گوید با اعمال نفوذ شیرانی و مشکلاتی که وی برایش ایجاد کرده بود، پاسپورتش ضبط شده و شرکتی که هر دو سهامدار آن بودند دچار مشکل شده است . مصطفوی نیز مانند برخی دیگر وی را متهم به خروج پول از این شرکت کرده است . شیرانی که حالا در بازداشت به سر می برد، اتهاماتی را به طباطبایی وارد کرده و تلاش دارد وی را متهم اصلی که از کشور فرار کرده معرفی کند .
شیرانی که به نوشته برخی رسانه ها ارتباطات خوبی با یکی از وزرای نفت در دولت سابق داشته، پیش از این گفته است: برخی افراد خاصی که دارای ارتباطات ویژه با فردی به نام رضا طباطبایی بودند، با اعمال نفوذ و فشار بر شرکت تأسیسات دریایی، شرکت را مجبور به پرداخت ٨٠ درصد باقی‌مانده قیمت قبل از تحویل دکل می‌کنند. پس از اینکه این پول به حساب شرکت Dean واریز می‌شود، این شرکت با گرفتن پول و واریزنکردن آن به حساب شرکت رومانیایی، باعث می‌شود شرکت رومانیایی دکل را به شرکتی دیگر بفروشد و دست شرکت تأسیسات دریایی هم از دکل کوتاه بماند.او در شرکت سپنتا با طباطبایی شراکت داشته است. طباطبایی نیز از دیگر سو شیرانی را متهم می کند که نقشه داشت ۱۰ درصد سهام وی درشرکت مشترکش با شیرانی را صاحب شود .
 علی طاهری مطلق
او مدیرعامل وقت شرکت تاسیسات دریایی است . کسی که امضایش پای رسید دریافت دکل وجود دارد . موضوع را هم طباطبایی تایید کرده است، هم نادر قاضی پور اما با این حال خودش این موضوع را قبول ندارد و گوشه ای از داستان را به جعل گره می زند . او درباره امضایش پای رسید تحویل دکل به روزنامه جمهوری اسلامی می گوید: محال است من چنین بی‌عقلی کرده باشم، خوب حال فرض هم که داشته باشند. اولا به من نشان دهد که این مدارک چیست؟ “ط” (طباطبایی) آدم جاعلی است. چون ارسال Delivery note از طریق فرایندهایی صورت می‌گیرد که باید کلاس، بیمه، مالک، خریدار، هم در آن قید شده باشد و صورت جلسه شده باشد.فرض کنید من بی‌عقلی کرده‌ام و نوشته باشم دکل تحویل شد، بدرد چه کسی می‌خورد، چه کسی مدعی است؟
 به گفته وی وقتی وارد شرکت تاسیسات دریایی شده است، مدیرعامل پیشین شیرانی و طباطبایی را به وی معرفی و تاکید کرده است این افراد می توانند برای تو دکل تامین کنند . درباره اینکه چرا دلالان را به مشاور تغییر نقش داده نیز توضیحاتی پراکنده داده و می گوید: هیچ نهادی این آقایان را معرفی نکرد حتی به صورت غیررسمی، فقط مدیر قبلی موقع تحویل شرکت گفتند، تنها کسی که می‌توانند کار واسطه‌گری دکل را بکند، همین آقایان هستند و من هم کسی را نمی‌شناختم. یک موقع است دلالی به معنی منفی، منفی است اما کار دکل بالاخره یک واسطه‌ای نیاز دارد و این طبیعی است، البته این آقایون در کارشان کم حرفه‌ای نیستند.
او درباره چرایی پرداخت پول با وجود عدم دریافت دکل گفته است : انگار مملکت گل و بلبل بود که هر زمان می خواهی پول پرداخت کنی . در صورتی که بهترین حالتی که می‌شد پول را دنبال کرد سه ماه کمتر نبود. پول‌ها از چه طریق فرستاده می‌شد؟ اگر شما آقای جشن ساز را پیدا می‌کردید از طریق نیکو به پیمانکاران پول پرداخت می‌کردند، شرکت نیکو از ما در مورد طلب پیمانکاران نظر می‌خواست. مگر می‌شد به سادگی مثلا این ۱۰ میلیون دلاری که دستور پرداختش را داده بودی، بفهمی که کجا رفته؟ بابک زنجانی و امثال او واسطه انتقال پول بودند و باید دو ماه دنبال پول می‌گشتی تا ببینی کجا رفته. علت اینکه بین پرداخت‌های ما فاصله افتاد این بود که زمانی ما دستور انتقال پول را داده بودیم که کار داشت تمام می‌شد. منتها زمانی این پول‌ها پرداخت شد که طرف مقابل طبق مفاد قرارداد، قرارداد را فسخ کرده بودند البته اگر کلک نزده باشند. بنابراین اصراری نبوده که وقتی قرارداد فسخ شده و ما هم با علم اینکه قرارداد فسخ شده، پول بدهیم.لذا به محض اینکه فهمیدیم قرارداد فسخ شده، فهمیدیم که پول‌ها پرداخت شده است.
هر چند وی نام مدیرعامل پیشین تاسیسات دریایی مسعود سلطان پور را به میان می آورد و مدعی است که او با طباطبایی و شیرانی اشنایی داشته اما وی هنوز صحبتی در این خصوص نکرده است.
 محسن مهاجرانی
 پای او نیز به پرونده دکل گمشده باز شد . برخی وی را یکی از دلالان دکل معرفی می کردند . مسعود میرکاظمی ، وزیر پیشین نفت صراحتا از وی نام برد . همین مساله سبب شد شکایتی را به دستگاه قضایی ارائه دهد . طباطبایی ارتباط با وی را تایید کرده و می گوید قراردادی با مهاجرانی داشته است . طباطبایی درباره وی می گوید: بین من و آقای مهاجرانی یک قرارداد قانونی وجود دارد که شاهد آن هم خود آقای شیرانی بوده و آن را تأیید می‌کنم. اما یک قرارداد جعلی هم توسط یکی از رسانه ها منتشر شده است. تنها چیزی که وجود دارد قراردادی بین من و آقای مهاجرانی است درباره نحوه تعلق‌گرفتن حق‌الزحمه که این قرارداد با نظر و هدایت شخص آقای طاهری و آقای شیرانی امضا شده است .
عمر کامل السواده
 او پادوی عمر است یا عمر پادوی او؟ مردی که وی را اردنی الاصل معرفی کرده اند، مالک شرکت dean  معرفی می شود . طباطبایی مدعی است به وی اعتماد نداشته به همین خاطر از وی ضمانت دریافت کمیسیون را گرفته است .
 هر چند وی تا کنون به حرف نیامده اما اطلاعاتی که راجع به شرکت وی در ترکیه منتشر شده نشان می دهد این شرکت با هدف انعقاد این قرارداد خرید دکل برای ایران راه اندازی شده و از این رو می توان او را ضلعی از اضلاعی چند ضلعی دکل دانست .
طاهری مطلق می گوید پول به شرکت وی پرداخت شده است . درباره منشا پول نیز توضیح داده است: پول از شرکتCPTDC چین آمده. پول پیمانکاران از طریق بانک کونلون در چین پرداخت می‌شد که عمده پول‌ها در این بانک قرار داشت. ما هم برای انتقال این پول منبع دیگری غیر از این بانک نداشتیم. این بانک آن زمان ۸ در صد کارمزد می‌گرفت و تازه به خارج از چین هم پرداخت نمی‌کرد. سه ماه طول کشید تا ما این شرکت را متقاعد کردیم که شما یک شرکت دولتی هستید و با ایران هم کار می‌کنید از آن شرکت خواستیم که شما بانک کونلون را متقاعد کنید تا این پول به شما منتقل شود و از آن طریق به شرکت” دین”، اما این شرکت در دو سه مرحله پول را پرداخت کرد.لذا از نظر من نه دکلی گم شده ونه پولی.شرکت رومانیایی، بدون اینکه به ما اعلام کنند قرارداد را فسخ کردندو دعوای حقوقی را علیه آقای “ع” در لندن اقامه کردند که ما یک قراردادی داشتیم که به آن عمل نکرده‌اند و از این بابت متضرر شده‌ایم.
طباطبایی نیز در این باره می گوید: آقای عمر یک شرکت به نام DEAN LEGAL در امارات دارد و شرکت دیگری هم به نام DEAN INTERNATIONAL را در اروپا برای این معامله ثبت کرده است.وی تعلق این شرکت به خودش را تکذیب کرده و مدعی است آنها که رد شرکت تاسیسات دریایی در این پروژه بودند می دانستند این شرکت به من تعلق ندارد.
و دیگران
 زنگنه وزیر فعلی نفت وقتی تایید کرد دکل گم شده است، همه را به یاد سخنان نادر قاضی پور نماینده مجلس شورای اسلامی انداخت . کسی که برای اولین بار از راز دکل گمشده در دولت دهم پرده برداشت . می گویند پول دکل به شرکت رومانیایی پرداخت نشده است . این شرکت دکل را دوباره با استناد به فسخ قرارداد فروخته و اطلاعات منتشره بر فعالیت این دکل در مکزیک دلالت دارد . بسیاری تلاش کرده اند داستان دکل را به تسویه حساب های سیاسی گره بزنند و در سایه دکل پرونده هایی دیگر را رو کنند اما پرونده دکل آن قدر هیجان انگیز هست که رویترز نیز وارد بازی آن شود .
منبع: خبرآنلاین

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.