«مرکز درمان قطعی سرطان در چین»، این جملهای است که در چند ماه گذشته در فضای مجازی دست به دست میشود و جمعی از بیماران ایرانی را با هزاران امید و هزینه گزاف به دیوار چین میکشاند تا بلکه سرطان را تسلیم کنند. امیدی که در بسیاری از موارد «سراب» را نصیب آنان میکند و ناامید برمیگرداند.
آرمان، مدتی است در فضای مجازی و برخی پایگاههای خبری مطلبی به زبان فارسی با عنوان «بیمارستانی در چین با ابداع روشی جدید موفق به درمان قطعی بیماری سرطان میشود»، منتشر شده است، همین جمله کافی است تا جمعی از بیماران اسیر «سرطان» که از ادامه درمان در ایران ناامید شدهاند و بیماری آنان پیشرفت قابل توجه داشته است را با هزاران امید راهی «سرزمین اژدها» کند تا بلکه در این مرکز، «سرطان» را تسلیم کنند و به زندگی، سلامی دوباره کنند.
درمان سرطان با فریز کردن و خشکاندن
در تماس با با مسئولان این مرکز درمانی در شهر «گوانگجو» در جنوب چین، مسئولان این مرکز درمانی وقتی متوجه میشوند باید پاسخ خبرنگاری را دهند، از پاسخ طفره میروند. پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت جمهوری خلق چین، این بیمارستان را که نام آن «فودا» است، در زمره مراکز درمانی «درجه سه» رتبهبندی کرده است. چنانچه فرض کنیم رتبهبندی وزارت بهداشت چین جامع باشد، قطعا متخصصان این مرکز درمانی نیز باید درجه سه باشند.
در شبکههای اجتماعی توانایی این مرکز درمانی «فریز کردن و خشکاندن تومور سرطانی» بدون شیمی درمانی ذکر شده است. البته «فریز کردن و خشکاندن تومور سرطانی» روشی است که در سالهای اخیر روی برخی بیماران مبتلا به سرطان سینه در آمریکا آزمایش شد. اما عمومیت یافتن این روش هیچگاه رسانه ای نشد. در چند ماه اخیر دهها ایرانی از نقاط مختلف کشور با صرف هزینههای زیاد خود را به این بیمارستان رساندند و بر اساس گفته کارشناسان ایرانی مقیم چین، آنچه آنان در این بیمارستان دیدند با آنچه در فضای مجازی مطرح شده است، تفاوت فاحش دارد.
بررسیها نشان میدهد که این مرکز در حوزه درمان بیماران سرطانی فعال است، اما با توجه به رتبهبندی وزارت بهداشت چین، توانایی این مرکز درمانی بسیار پایینتر از حد انتظار است. همچنین به استناد رونوشت پست الکترونیکی که یکی از ایرانیان متقاضی پذیرش در این بیمارستان، از او برای بستری شدن در مدت یک ماه، مبلغ ۲۵ هزار دلار آمریکا طلب شد و هیچ قولی بابت درمان قطعی بیماری داده نشد و یکی از مسئولان و دست اندرکاران بیمارستان، گفت: هیچ تضمینی برای درمان قطعی بیماران سرطان نمیدهد. او همچنین اعلام کرد: برخی از انواع سرطانها از جمله سرطان کبد و لوزالمعده یا انواعی از سرطان که در مراحل آغازین پیشرفت است، «قابل رسیدگی» و تا حدودی امکان درمان دارد، اما در مواردی چون سرطان خون و سایر سرطانهای شایع هیچ نوع خدماتی ارائه نمیشود.
بازاریابی حرفهای برای جذب بیمار سرطانی
یکی از ایرانیان مقیم چین که سالها در بخش حوزه ارتباطی جامعه پزشکی فعال است، در این باره گفت: معتقدم نباید اجازه داده شود تا در ایران عدهای سودجود و دلال عنان ارتباطات در حوزه سلامت را در اختیار خود بگیرند. او که خواست نامش ذکر نشود، گفت: کاملا روشن است که یک گروه یا شرکت بازاریابی حرفه ای از بیرون مرکز درمانی، نظام ارتباطی این مجموعه را در اختیار داشته و به هدایت برخی امور مشغول است.
این ایرانی مقیم چین تاکید دارد: این مسائل باعث بیم و امید و اتلاف هزینه برخی ایرانیان میشود. این مرکز درمانی در بهترین حالت، یک مجموعه درمانی چون دیگر بیمارستانهای درجه دو یا سه چینی است که علاوه بر درمانهای معمول، بهبود سبک زندگی را به عنوان عاملی برای جذب مشتری به محتوای آنچه که به بیمار عرضه میکند، اضافه کرده است. یک ایرانی دیگر مقیم چین که به حرفه پزشکی اشتغال دارد، نیز اعلام کرد: مرکز درمانی «فودا» چون بسیاری از مراکز پزشکی مرتبط با بیماری سرطان در ایران و سایر نقاط جهان، در حوزه درمان سرطان فعال است و نمیتوان گفت که این مرکز درمانی ویژگی برتری نسبت به دیگر مراکز درمانی دارد. او هم حاضر به ذکر نامش در گزارش نبود و خواستار هوشیاری بیشتر بیماران مبتلا به سرطان شد و تاکید کرد: نباید به صرف تبلیغات و بازاریابی در دام چنین مراکز گرفتار شد. او افزود: مراکز معتبری برای بیماران سرطانی در ایران وجود دارد که خدمات بهتر و مطلوب تری نسبت به مراکز درمانی چین به بیماران میدهد.