اگر توقع دارید مادر سالمند شما هر روز بچه هایتان را نگهداری کند، اگر توقع دارید پدرتان همیشه به فکر وضعیت مادی زندگی شما باشد، … خودتان مانع داشتن روابط سالم و مثبت با آنها خواهید بود. شما دیگران را مجبور می کنید یا با پاسخ به توقعات نابجایتان شما را بپذیرند یا قطع محبت و رابطه کنند. حالت سومی باقی نمی گذارید. چه بسا در زندگی همیشه ناراضی باشید و همیشه احساس کنید دیگران نسبت به شما بی مهر و محبت اند. سعی کنید بفهمید پرتوقعی نوعی سوء استفاده از محبت دیگران است.
اگر نیش زبان داشته باشید مشکل می توانید روابط خوبی با اقوام داشته باشید. نیش زبان خود یک مشکل روانی است که باید با کمک روانکاو آن را حل کرد. اگر چه نیت شما از حرفهایی که می زنید خیر باشد، باز هم مجاز به استفاده از هر کلمه و لحنی نیستید. اصلا کسی که خیرخواه دیگران است طوری حرف نمی زند که منجر به کدورت و لجبازی شود مگر در مواردی خاص که قصد تلنگر زدن در کار است.
عامل تیرگی بسیاری از روابط کینه ها و عقده هایی است که از هم پنهان کرده ایم. در اغلب موارد اگر این کینه ها را ریشه یابی کنیم به حسادت و حقارت درونی خودمان پی می بریم. اگر ما از درون از چیزی رنج نمی بردیم و از کودکی احساسات دردناکی نسبت به ادراکمان از خودمان نداشتیم از حرف و عمل دیگران هر چند تحقیر آمیز باشد انقدر رنجیده نمی شدیم که دچار کینه ورزی شویم. بنابراین باید برای حل این مشکلات به تقویت اعتماد به نفس و خود پنداره ی مثبت رسید تا از هر حرف و سخنی گرفتار ناراحتی و کینه ورزی نشد.
برخی شخصیتها عادت کرده اند همیشه محبت ببینند وظیفه ی خودشان نمی دانند که به دیگران محبت کنند. محبت کردن کار سختی نیست. با روی باز از میهمان استقبال کردن و خشنود نگه داشتن میهمان در طول مهمانی و پذیرایی با صداقت با آنچه در اختیار است محبت کردن محسوب می شود. کسانی که در مهمانی شاد و شنگولند ولی در میزبانی چندان فعال نیستند، نمی توانند روابط خوبی با اقوام داشته باشند. میهمان دوستی و سخاوت رکن اصلی و مهم در فامیل داری است. سخاوتمند نزد همه محبوب است حتی آنکه از این سخاوت بهره ای نبرده باشد. این خاصیت معنوی سخاوت است نه تاثیر پول! و خسیس همیشه مطرود و منفور است حتی نزد کسی که خساستش ضرری به او نزده است.