قلم از کرمانشاه، دکتر بهرامی، رئیس انجمن تاریخ شهر در این نشست اظهار داشت: دانشگاه برای برپایی و حمایت مرکز اسناد و مطالعات تاریخی شهر آمادگی کامل را دارد و طراحی لازم برای آغاز کار آرشیو اسناد آماده شده که در گام اول باید سریعاً کار گردآوری تخصصی را آغاز کنیم.
وی افزود: ما در مجموعه دانشگاه رازی، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه را شریک علمی خود می دانیم و تمام سعی مان بر کمک به هویت شهر در راستای تعالی و تقویت آن است.
این استاد تاریخ تصریح کرد: این مرکز، باید جایگاهی بشود که بسیاری از پژوهشگران در زمینه مطالعات شهر، اساس کار خود را از این نهاد تهیه نمایند، قطعا در اجرایی نمودن این مرکز نیازمند تلاش و حضور کارشناسان زبده و صرف هزینه هایی هستیم تا موفق به گردآوری داده ها و اسناد لازم از زمان اداره تنظیفات در دوران بلدیه تاکنون شویم.
در ادامه رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت: افتتاح این مرکز یکی از اتفاقات ویژه برای حفظ اسناد هویتی و تاریخی کرمانشاه است که در قالب امضاء تفاهمنامه بین شهرداری، دانشگاه رازی و انجمن تاریخ ایران آغاز شد.
مهدی عبدالمالکی با اشاره به اینکه این تفاهمنامه در چهار بخش طراحی شده است، گفت: در مرحله اول ساختار جمعآوری اسناد تاریخی کرمانشاه طراحی و در مراحل بعد گردآوری دادهها، ساماندهی این اسناد از نگاه تخصصی و علمی و در مهمترین بخش دادهپردازی آنها است که اثرات ماندگاری از هویت کرمانشاه را رقم میزند.
وی افزود: جا دارد مطالعات علمی دانشگاه ها با محوریت شهر و پیرامون آن هدایت و مدیریت شود و پژوهش های دانشجویی و پایان نامه ها در مقطع تحصیلات تکمیلی به این حوزه سوق داده شود.
معاون فرهنگی شهرداری در ادامه جمع آوری و نگهداری تاریخ شفاهی و اسناد مربوطه را مهم عنوان کرد و از نهایی شدن فراخوانی جهت نگارش کتاب تاریخ شهر خبر داد.