محسن شانقی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به گذشت پنج تا ۶ ماه از آخرین مرحله واکسیناسیون تب برفکی، کاهش ایمنی دامها علیه این بیماری، آغاز فصل سرما و افزایش گردش ویروس در طبیعت، نیاز است دامداران برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری در استان، نسبت به ایمنسازی گلههای خود اقدام کنند.
وی افزود: اجرای طرح واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب برفکی در سال جاری به صورت بهادار است ولی این بها در مقابل ارزش دام و هزینه درمان بیماری در صورت ابتلا، بسیار ناچیز است و توصیه می شود دامداران نسبت به واکسیناسیون دامها علیه این بیماری اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: بیماری تب برفکی از جمله بیماری های ویروسی مسری دام است که شیوع آن خسارت های اقتصادی فراوانی را برای واحدهای پرورش دام به همراه دارد. دامداران برای جلوگیری از شیوع بیماری تب برفکی در استان باید موارد بهداشتی، انجام واکسیناسیون و ضدعفونی جایگاه دامهایشان را جدی گرفته و از نقل و انتقال دام به صورت غیر بهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی خودداری کنند.
شانقی ادامه داد: بیحالی، ریزش بزاق از دهان، لنگش و وجود زخم و تاول در داخل دهان، شکاف بین سم و تب از جمله علائم بیماری تب برفکی بوده و شیوع این بیماری در بین دامها کاهش شدید تولید شیر و گوشت و لاغری مفرط در دام را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: ۱۰۳ هزار راس دام سنگین و ۴۳۰ هزار راس دام سبک در ۶ ماه اول امسال در این استان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند.
انتهای پیام