stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
  • کد خبر : 481624
  • 29 آبان 1403 - 14:20
1

فیلترینگ امروز به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است

فیلترینگ امروز به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: رفع فیلترینگ این روز‌ها تبدیل به یکی از بحث‌های دامنه‌دار در مجلس و دولت شده است. حالا دیگر کفه مخالفان فیلترینگ آنقدر سنگین شده که کمتر نماینده‌ای را می‌توان در مجلس به عنوان موافق یافت. فراز دیلی، عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش در مجلس از جمله مخالفان فیلترینگ است که  از نتایج منفی آن برای حوزه فرهنگ و اقتصاد می‌گوید.

فیلترینگ امروز فقط به نفع فیلترشکن‌ فروش‌هاست
فیاضی درباره آثار فیلرینگ در سال‌های گذشته به فراز گفت: «به نظر من فیلترینگ بیش از آنکه به نفع فضای اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی کشور باشد، به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است. شاید هدف‌گذاری مثبتی انجام شده، اما نتیجه آن مثبت نبوده است. نتیجه می‌گیریم که راه از مسیر فرهنگ، اندیشه و تعلیم و تربیت می‌گذرد.»

او ادامه داد: «فیلترینگ به عنوان یک ابزار کنترلی محدود در موقع خاص می‌تواند جواب دهد. اما چنانچه ادامه‌دار باشد برای جامعه چندان قابل هضم نیست؛ لذا زمانی که ما نتوانیم از راه‌های تربیتی و فرهنگ درست ورود پیدا کنیم هرچه‌قدر هم برای اینکار هزینه کنیم فایده‌ای نمی‌بریم.»

فیلترینگ نتوانسته مرزبان هویت فرهنگی و دینی باشد
فیاضی در ادامه به ناتوان بودن فیلترینگ در مرزبانی از هویت فرهنگی اشاره کرد و گفت: «هدف من سود و زیان است. این سود و زیان هم می‌تواند در عرصه اقتصادی باشد هم در حوزه فرهنگی و سیاسی. وقتی از مرز‌های هویتی خود دفاع می‌کنیم یعنی سود فرهنگی و سیاسی می‌بریم. باید با این رویکرد به موضوع نگاه کرد. آیا فیلترینگ توانسته این ماموریت را انجام دهد؟ آیا فیلترینگ مرزبان مناسبی برای هویت فرهنگی و دینی ما بوده یا مرزبانی آن همواره سوراخ شده است؟ سوراخ‌هایی که اتفاقا بخشی از آن را همین فیلترشکن‌فروش‌ها انجام دادند.»

او افزود: «بنابراین زمانی نیت خوب است، اما کارکرد ممکن است منفی باشد و روش‌ها مناسب نباشند. دولت از اختیارات قانونی که دارد باید استفاده کند. منتظر هستیم تا برنامه‌های دولت را ببینیم.» نماینده مازندران درباره ابعاد دیگری که باید در حوزه فضای مجازی به آن پرداخته شود نیز گفت: «ما فقط منتظر دیدن رفع فیلترینگ نیستیم، بلکه منتظریم ببینیم دولت چه چاره‌ای برای حوزه مجازی در پیش می‌گیرد. یکی از چاره‌ها رفع فیلترینگ است، اما بعد از آن چه؟ با ولنگاری‌هایی که در فضای مجازی در حوزه فرهنگی رخ می‌دهد یا با معضلات امنیتی آن دولت چه می‌خواهد بکند؟ همه جای دنیا این حوزه حساب و کتاب و قانون‌گذاری شده است؛ بنابراین یک بخش فیلترینگ است و بخش دیگر رفع دیگر چالش‌های در رابطه با فضای مجازی است. از این جهت باید کار جامعی در این حوزه انجام شود.» 

دولت چه خواهد کرد؟
مسعود پزشکیان رییس دولت چهاردهم در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری از فیلترینگ و محدودیت‌ها در فضای مجازی انتقاد کرده بود. دولت چهاردهم در همین راستا یکی از نخستین گام‌های خود را رفع فیلترینگ و این محدودیت‌ها تعریف کرد. تاجایی که ستار هاشمی وزیر ارتباطات گفته بود که این موضوع در توافقی بین دولت، مجلس و قوه قضاییه در حال پیگیری است. او نهم آبان ماه نیز بار دیگر تاکید کرد که درباره رفع فیلترینگ «اقدامات به‌صورت جدی در دستور کار جدی دولت است و امیدواریم که زودتر این موضوع هم به نتیجه برسد.»

در چنین شرایطی باید دید که دولت سرانجام می‌تواند فیلترینگ را رفع کند یا دی‌نفعان فیلترینگ همچنان مانعی در این مسیر خواهند بود. ذی‌‌نفعانی که در سال‌های گذشته گردش مالی عظیمی از فروش فیلترشکن ایجاد کرده‌اند. 

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.