مصطفی گراشی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ گرم، خرید و فروش مرغ در بازار را به طرز چشمگیری کاهش داده است، افزود: مرغ به لحاظ قیمت آخرین حلقه مواد پروتئینی خانواده ها است که با افزایش قیمت آن مردم به سمت مواد پروتئینی ارزانتر مثل جگر مرغ روی آوردهاند.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت این ماده پروتئینی باعث کاهش مشتری در واحدهای خرده فروشی و کاهش میزان سود واحدهای صنفی شده و این رسته شغلی فعلاً با ضرر و زیان در حال فعالیت است.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان بوشهر ادامه داد: بر خلاف نظر عموم بازاریان از افزایش قیمت ها و بی ثباتی لطمات زیادی می بینند. به نحوی که با هر شوک قیمتی به اقلام مختلف، با خروج عده ای از بازاریان از گردونه رقابت مواجه می شویم.
گوجه فرنگی در سفره مردم یخ بست
همچنین سید رضا هاشمی، رئیس اتحادیه میوه و ترهبار شهرستان بوشهر ضمن اشاره به گرانی بی سابقه قیمت گوجه فرنگی در بازار بوشهر گفت: بر اثر سرمازدگی بی موقع در مزارع گوجه بخشی از استان های فارس(مرودشت)، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان گوجه کاران این استان ها با زیان هنگفتی مواجه شدند.
وی با اشاره به این موضوع که سرمای اخیر دراین فصل غیر مترقبه بود، اظهار کرد: همه ساله بعد از پایان برداشت گوجه فرنگی در استان های فوق الذکر و رسیدن گوجه نوبرانه استان های جنوبی شاهد افزایش قیمت بودیم اما امسال با بروز این اتفاق با افزایش حدود چهار برابری قیمت گوجه فرنگی مواجه شدیم.
هاشمی ادامه داد: با افزایش قیمت گوجه فرنگی، میزان فروش این کالا در بازار کاهش یافت و درآمد واحدهای صنفی نیز به میزان قابل توجهی کم شد.
وی اظهار کرد: انتظار است تا یک هفته آینده با به دست آمدن گوجه فرنگی مناظقی مثل تنگ ارم، کازرون، حاجی آباد شاهد بازگشت گوجه به قیمت سابق باشیم.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار شهرستان بوشهر در پایان عنوان کرد: تاثیر « سووم سرمای» امسال نشان داد که ثبات قیمت میوه و تربار و صیفی جات در طول سال نیازمند واحدهای عمل آوری، بسته بندی و نگهداری است. تا زمانی که چنین واحدهایی در اولویت فعالیت های صنعتی قرار نگیرد هر نسیم خنک یا گرمی می تواند باعث بروز شوک قیمتی در بازار شود.
انتهای پیام