مصطفی گراشی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ گرم، خرید و فروش آن در بازار را به طرز چشمگیری کاهش داده، افزود: مرغ به لحاظ قیمت آخرین حلقه مواد پروتئینی خانوادهها است که با افزایش قیمت آن مردم به سمت مواد پروتئینی ارزانتر مثل جگر مرغ روی آوردهاند.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت این ماده پروتئینی باعث کاهش مشتری در واحدهای خردهفروشی و کاهش میزان سود واحدهای صنفی شده و این رسته شغلی فعلاً با ضرر و زیان در حال فعالیت است.
رئیس اتاق اصناف مرکز بوشهر ادامه داد: بر خلاف نظر عموم بازاریان از افزایش قیمتها و بیثباتی لطمات زیادی میبینند. به نحوی که با هر شوک قیمتی به اقلام مختلف، با خروج عدهای از بازاریان از گردونه رقابت مواجه میشویم.
گوجهفرنگی در سفره مردم یخ بست
همچنین سید رضا هاشمی، رئیس اتحادیه میوه و ترهبار شهرستان بوشهر ضمن اشاره به گرانی بیسابقه قیمت گوجه فرنگی در بازار بوشهر گفت: بر اثر سرمازدگی بیموقع در مزارع گوجه بخشی از استانهای فارس(مرودشت)، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان گوجهکاران این استان ها با زیان هنگفتی مواجه شدند.
وی با اشاره به این موضوع که سرمای اخیر در این فصل غیرمترقبه بود، اظهار کرد: همه ساله بعد از پایان برداشت گوجهفرنگی در استانهای فوقالذکر و رسیدن گوجه نوبرانه استانهای جنوبی شاهد افزایش قیمت بودیم امّا امسال با بروز این اتفاق با افزایش حدود چهار برابری قیمت گوجهفرنگی مواجه شدیم.
هاشمی ادامه داد: با افزایش قیمت گوجهفرنگی، میزان فروش این کالا در بازار کاهش یافت و درآمد واحدهای صنفی نیز به میزان قابل توجهی کم شد.
وی اظهار کرد: انتظار است تا یک هفته آینده با به دست آمدن گوجه فرنگی مناظقی مثل تنگ ارم، کازرون، حاجی آباد شاهد بازگشت گوجه به قیمت سابق باشیم.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار شهرستان بوشهر در پایان عنوان کرد: تاثیر «سووم سرمای» امسال نشان داد که ثبات قیمت میوه و ترهبار و صیفیجات در طول سال نیازمند واحدهای عملآوری، بسته بندی و نگهداری است. تا زمانی که چنین واحدهایی در اولویت فعالیتهای صنعتی قرار نگیرد هر نسیم خنک یا گرمی میتواند باعث بروز شوک قیمتی در بازار شود.
انتهای پیام