سید روح اله لطیفی _ سخنگوی گمرک _ در تشریح فیلم منتشر شده از گوجه های برگشتی صادراتی در مرز باشماق کردستان اظهار کرد: از ۲۶ مهر۱۳۹۹محدودیت واردات گوجه فرنگی به اقلیم کردستان عراق برداشته شده و در این مدت ۱۱ روزه حدودا ۹۰۰ دستگاه کامیون به وزن ۱۴ هزار تن از طریق این مرز صادر شده است.
وی افزود: دیروز تعداد دو دستگاه کامیون گوجه فرنگی به دلیل ملاحظات قرنطینه ای طرف مقابل، به داخل کشور برگشت داده شد که صاحب کالا نسبت به تفکیک گوجه های فاسد از گوجه های سالم اقدام و حدود سه تن از آن، در محوطه در انتظار اقدام قانونی برای معدوم کردن توسط صاحب کالا تخلیه شد.
سخنگوی گمرک توضیح داد: کنترل های مواد غذایی و تره بار در کشورهای واردکننده کالا یک امر طبیعی است و در همین راستا، و با کنترل های رندومی کالای گوجه فرنگی توسط کارشناسان گمرکی اقلیم کردستان عراق محموله این دو کامیون گوجه فرنگی مورد تایید قرار نگرفت و برگشت داده شد.
لطیفی افزود: این گوجه فرنگی ها، درجه دو و سه هستند و گوجه فرنگی های سردخانه ای نیز در این دسته وجود دارد.
سخنگوی گمرک در پایان افزود: محموله های صادراتی میوه و تره بار بدون توقف در همان روز به سمت عراق به صورت ترانشیپمنت (تخلیه کالا از کامیون ایرانی در مرز و انتقال کالا با کامیون طرف مقابل) منتقل می شوند و شایعه معطلی در گمرک کشورمان اساسا کذب است، امابررسی استاندارد و قرنطینه کالا در اقلیم کردستان عراق دو تا سه روز برای دریافت پاسخ های آزمایشگاهی به طول می انجامد که در محموله های مذکور نیز این زمان معطلی طبیعی اتفاق افتاد که به دلیل صادرات غیرحرفه ای و بی کیفیت بودن، محموله توسط عراقی ها برگشت داده شد.
گفتنی است؛ با وجود بازار مناسب میوه و تره بار ایرانی در کشورهای همسایه به دلیل صادرات فله ای و غیر حرفه ای شاهد ارزان فروشی و فساد این کالاها قبل از رسیدن به مصرف کنندگان هستیم.
انتهای پیام