دکتر علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی کشور با اشاره به رایزنی و همکاریهای نزدیک ایران با دوستان خود برای حل و فصل مسائل مهم جهانی به ویژه بازگشت آرامش و ثبات به کشورهای سوریه، عراق و یمن و تحقق خواست و اراده مردم برای تعیین سرنوشت خود تاکید کرد: متاسفانه شورای امنیت سازمان ملل متحد تحت تاثیر فشار قدرتهای بزرگ از رویکرد واحدی در قبال دفاع از صلح و امنیت جهانی پیروی نمیکند.
او با قدردانی از مواضع مستقل برزیل در سازمان ملل متحد و ایفای نقش سازنده این کشور در پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران، فراهم بودن مجموعه زمینهها برای توسعه روابط میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: تجربه مذاکرات هستهای، الگویی برای همه کشورهاست تا با جایگزین کردن رویکردهای سیاسی به جای تنازع و خشونت، مسیر کاهش تهدیدها و احترام به حقوق قانونی کشورهای مستقل را برگزینند.
وی با اشاره به افزایش تهدید تروریسم به عنوان معظلی جهانی که صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند افزود: مقابله موثر با فتنه تروریسم افراطی مستلزم همکاری موثر و صادقانه بینالمللی و خودداری قدرتها در بهرهگیری ابزاری از تروریسم برای تحمیل اراده خود به کشورهای مستقل است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: رفتار انسانی و حسن نیت برزیل در اعلام آمادگی برای پذیرش پناهجویان قابل تقدیر و نشان دهنده رویکرد انسانی این کشور است.
دریابان شمخانی گفت: در شرایطی که نیاز به وحدت رویه و هماهنگی میان کشورها برای مواجهه با تهدید فوری داعش و جبهه النصره بیش از گذشته احساس میشود، برخی کشورها با راهاندازی جنگهای بیحاصل و تخریب سرمایههای انسانی و کشتار بیدلیل مردم از جمله در یمن تنها به تقویت تروریستها کمک میکنند.
مائورا وییرا، وزیر امور خارجه برزیل نیز در این دیدار از رویکرد سازنده و قابل ستایش ایران در گفتوگوهای هستهای تقدیر کرد و گفت: در شرایط جدید مناسبات اقتصادی، فنی و صنعتی دو کشور میتواند با شتابی فزاینده فضای نوینی را بر روابط تاریخی ایران و برزیل حاکم نماید.
وزیر امور خارجه برزیل با اشاره به حضور چهار میلیون نفر از اتباع سوریه در این کشور روند تحولات جاری در این عرصه را در ردیف اولویتهای دولت برزیل عنوان کرد و افزود: معتقدیم که اقدام نظامی تنها به پیچیدهتر شدن بحران منجر خواهد شد و تنها اتخاذ راهکارهای سیاسی بر اساس خواست و اراده مردم این کشور میتواند به بحران سوریه پایان دهد.
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای گسترده همکاری میان دو کشور در زمینه انرژی صلح آمیز هستهای آمادگی برزیل برای آغاز گفتوگوهای کارشناسی در این زمینه را اعلام کرد.