stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 218159
  • 15 دی 1399 - 15:08
0

خبر خوب برای قالی‌بافان

خبر خوب برای قالی‌بافان

رئیس مرکز ملی فرش ایران از ارائه بیمه درمانی و تکمیلی به صورت اقساط با نرخ بهره چهار درصد به قالیبافان خبر داد.

قلم | qalamna.ir :

امروز (دوشنبه) در راستای توسعه فرهنگ بیمه در عرصه صنعت فرش دستباف و ایجاد بستر مناسب تولید بر اساس نیاز بازار و حمایت از قالی‌بافان، فعالان و شاغلان در عرصه این هنر- صنعت، مرکز ملی فرش ایران و شرکت سهامی بیمه ایران تفاهم‌نامه امضا کردند.

در حاشیه این مراسم، فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفت‌وگو با اظهار کرد: قالیبافان باید در جریان این موضوع قرار گیرند که تفاهم نامه قبلی این مرکز با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مانند بیمه تامین اجتماعی نیست و بیمه درمانی ندارد، بلکه تنها مربوط به مستمری، بیمه بازنشستگی و از کار افتادگی بود؛ بنابراین برای تکمیل بیمه قبلی تفاهم نامه‌ای با بیمه ایران منعقد شد که مهمترین بند آن بیمه درمانی و تکمیلی قالیبافان است. البته بیمه درمانی و تکمیلی به صورت اقساط با سود چهار درصد در اختیار قالیبافان قرار خواهد گرفت.

وی همچنین از تقلیل بازنشستگی قالیبافان به ۱۵ سال با حمایت بیمه ایران خبر داد و گفت: همچنین حقوق دریافتی قالیبافان در زمان دریافت مستمری با این بیمه افزایش می‌یابد و تحت پوشش بیمه درمانی و تکمیلی هم قرار می‌گیرند؛ بنابراین بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با هم به صورت یک مجموعه بیمه‌ای کامل، قالیبافان را تحت پوشش قرار می‌گیرد.

گفتنی است که اواخر مهر ماه امسال مرکز ملی فرش ایران برای تحت پوشش قرار دادن بیش از ۴۰۰ هزار قالیباف و سایر فعالان حرف مرتبط در سراسر کشور با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تفاهم نامه همکاری امضا کرد که در آن برای ارائه خدمات بیمه اجتماعی در خصوص بازنشستگی، پیری، از کارافتادگی کلی و فوت به مشمولین، توافق شده بود.

به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر ۲۶۱ هزار قالیباف هم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که آنها هم می‌توانند از بیمه ایران بیمه تکمیلی دریافت کنند.

رافع در ادامه با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که از سوی مرکز ملی فرش دنبال می‌شود پوشش بیمه حوادث است، اظهار کرد: اکثر قالیبافان پایگاه غیر متمرکزی دارند و در خانه قالیبافی می‌کنند؛ بنابراین در برابر سیل، زلزله و حوادث دیگر آسیب پذیر هستند که بیمه در برابر این حوادث هم در این قرارداد دیده شده است. همچنین با اجرای تفاهم نامه جدید، کارگاه‌های متمرکز و مجتمع قالیبافی هم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین با بیان اینکه قرار است بحث تضمین صادرات هم در مجموعه بیمه دیده شود، تصریح کرد: مقرر شده برای تامین سرمایه در گردش و وام معیشتی قالیبافان مبلغی به صورت قرض‌الحسنه در اختیار قالیبافان قرار گیرد.

چه تعداد قالیباف هنوز تحت پوشش بیمه نیستند؟

رافع در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر اسامی بیش از ۳۴۰ هزار نفر قالیباف به دست مرکز ملی فرش رسیده که واجد شرایط بیمه شدن هستند تصریح کرد: این افراد هنوز تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و اسامی آنها در حال راستی‌آزمایی است تا به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تحویل داده شود. البته تعداد قالیبافانی که تحت پوشش بیمه نیستند بسیار بیشتر از این رقم است.

به گفته وی، توسعه بیمه قالیبافان آغاز شده و در مرحله اول ۱۰۶ هزار نفر برای صدور کارت بیمه به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر معرفی شدند و  حالا برای تکمیل آن هم می‌توانند از بیمه ایران استفاده کنند. به طور کلی روند بیمه شدن قالیبافان به صورت مرحله به مرحله پیش می‌رود و اسامی دریافت شده برای راستی آزمایی به ثبت احوال ارسال و بعد برای افراد واجد شرایط کارت بیمه صادر می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه گفت: برآورد مرکز ملی فرش از تعداد قالیبافان فاقد بیمه در کل کشور ۴۵۰ هزار نفر است اما تاکنون بیش از ۳۴۰ هزار نفر برای دریافت بیمه درخواست داده‌اند؛ چرا که در بسیاری از مناطق کشور هنوز اطلاعی از تسهیلات بیمه‌ای که در اختیار قالیبافان قرار گرفته، وجود ندارد.

رافع با بیان اینکه بیشترین آمار قالیبافان در استانهای آذربایجان غربی، فارس، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، قم، زنجان، همدان و کردستان است، اظهار کرد: قالیبافان متعددی هم در استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان فعالیت می‌کنند اما این استان‌ها، استان‌های فرشی کشور نیستند که قصد داریم در این استان‌ها هم جامعه فرشی و کارآفرینی را گسترش دهیم؛ به ویژه با توجه به اینکه در گذشته فقط افراد مسن در هنر صنعت فرش فعالیت می‌کردند، اما در حال حاضر جوانان متعدد خوش ذوق به این صنعت رو می‌آورند و ما هم در این زمینه فعالیت ترویجی و فرهنگی داریم.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.