هرچند عدد معاملات این مقصد سرمایه گذاری جدید نسبت به سایر کالاها کمتر است، اما اخبار این روزها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
بازار کوچک و پرپتانسیل بیت کوین
پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد۲۴ میگوید: نکته جالبی که در بیت کوین وجود دارد حجم معاملات آن است که به چیزی حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار رسیده است، در صورتی که تا یک ماه پیش این عدد حدود ۶۰۰ میلیارد دلار بود. اگر این عدد را با بازارهای دیگر مانند اوراق، سهام و طلا مقایسه کنیم میبینیم که بازار کالا بیش از ۱۰۰ تریلیون دلار است و یا بازار سهام ۸۰ هزار میلیارد دلار است. بازار طلا ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار است بنابراین بازار رمزارزها به نسبت بازار کوچکتری است.مولوی با بیان اینکه این کوچک بودن بازار اتفاق بدی نیست، اظهار میکند:، اما این موضوع نشان میدهد که با هر ورود نقدینگی به آن پتانسیلهای جهشی زیادی فعال خواهد شد. نکته دوم این است که این جهشها میتواند همزمان نوسان هم داشته باشد؛ بنابراین برای سرمایه گذاران بسیار مهم است که نقاط ورود و خروج را به درستی شناسایی کنند و اطلاعاتی خوبی از ورود نقدینگی به این بازارها داشته باشند.
بیت کوین ابزاری برای مقابله با صعود طلا؟
این کارشناس بازارهای مالی تصریح میکند: برخی شواهد نشان میدهد که در بازار جهانی از بازار رمزارزها برای جلوگیری از رشد بازار طلا استفاده میشود تا پول به سمت رمزارزها حرکت کند چرا که چین با شدت هر چه تمامتر به دنبال خرید طلا در دنیا است هرچند این به معنای رشد آتی رمزها نیست.مولوی میافزاید: باید در نظر داشت که حدود ۸۰ درصد بیت کوین در دنیا مایند و استخراج شده است و باقی مانده آن نیز در چند سال آینده استخراج میشود؛ بنابراین بیت کوین مانند طلا غیرقابل جایگزین خواهد شد و اعداد آن ممکن است از این هم بالاتر رود.وی یادآور میشود: این البته بستگی به آن دارد که دولتها درصدد ایجاد محدودیت برای آن برنیایند. ما هیچگاه فکر نمیکردیم که توئیتر اکانت شخصی مانند ترامپ را غیر فعال کند بنابراین باید به این فکر کرد که ممکن است محدودیتهایی از سوی برخی دولتها و یا بانک مرکزی کشورها درباره بیت کوین ایجاد شود و این یک ریسک محسوب میشود.
قیمت بیت کوین تا کجا میتواند صعودی باشد؟
مولوی همچنین میگوید: در حال حاضر بانکهای مرکزی با کریپتوها با مماشات برخورد میکنند، اما پاسخی نمیتوان برای آینده این تساهل درباره رمزارزها داشت.وی میافزاید: بیت کوین یک ابزار برای لیبرترین است. لیبرترینها افرادی هستند که اعتقادی به دولتها ندارند و دولت را بی معنا میدانند و معتقدند همه چیز باید در بستر آزاد در دنیای تکنولوژی شکل بگیرد و انجام شود، بنابراین رمزارزها منشا فکریشان با سایر سرمایه گذاریها متفاوت است.این اقتصاددان خاطرنشان میکند: یک درهم تنیدگی بین خرید طلا توسط چین و محدودیت بیت کوین وجود دارد، اما بیشترین تهدید برای رمزارزها همین احتمال محدودسازی توسط دولت هاست که اگر بانک مرکزی اروپا به مذاقش خوش نیاید ممکن است محدودیت ایجاد کند. گرچه ساختار بیت کوین هم طوری طراحی شده که عملاً محدودیتها کمترین تاثیر را داشته باشد، اما به هرحال جریان ورود نقدینگی به این ارز را تحت تاثیر قرار میدهد.مولوی تاکید میکند: بیت کوین اگر مانعی برای آن ایجاد نشود میتواند تا ۱۰۰ هزار دلار هم پیشروی کند. هرچند در طول مسیر حتما نوسانهایی را خواهد داشت و ممکن است حتی تا ۲۰ هزار دلار هم به طور موقت کاهش پیدا کند، اما با توجه به حجم کمی که از بیت کوین استخراج شده، باقی مانده است قابلیت رشد مجدد را دارد.