stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024
  • کد خبر : 223171
  • 24 دی 1399 - 1:57
5

برای مقابله با این ویروس چه باید کرد؟

قلم | qalamna.ir :
گروه جامعه: رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹درباره کرونای جهش یافته نیجریه‌ای و اقداماتی که باید برای مقابله با این ویروس انجام دهیم، توضیحاتی داد.حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ اظهار کرد: ویروس کرونا از ابتدای شیوع مرتبا جهش دارد و این جهش آنقدر زیاد است که یا نادیده گرفته می‌شود یا اینقدر اثرات خفیفی دارد که اهمیتش را کاهش می‌دهد.او افزود: در حال حاضر جو رسانه‌ای دانسته یا ندانسته و بدون آگاهی به اخبار این جهش‌ها دامن می‌زند و بعضا باعث نگرانی عموم مردم می‌شود. باید توجه داشت بررسی و اظهار نظرات در مورد تمام انواع جهش‌های ویروس کار آسانی نیست و نمیتوان با مشاهده علائم متفاوت، اسم جدیدی برای آن گذاشت.سوری گفت:  با توجه به مطالعاتی که روی این جهش‌ها صورت گرفته نمی‌توانیم بگوییم مانند برخی آنفلوانز‌ها که خاستگاه مشخصی مثل چین و هنگ کنگ داشتند، کووید ۱۹ هم خاستگاه مشخصی دارد و نمی‌توان اسم آن خاستگاه را به عنوان اسم جهش یافته ویروس عنوان کنیم، زیرا این تغیییرات ژنتیکی مرتبا ایجاد می‌شود و هیچکدام از این تغییرات، روی الگوی بالینی بیماری تاثیری نمی‌گذارد و ساختار بیولوژیکی سلول را تغییر نمی‌دهد؛ در نتیجه روی شدت بیماری نیز بی تاثیر است و فقط ممکن است روی قابلیت انتشار بیماری اثر بگذارد که باعث افزایش فراوانی ابتلا در اثر تماس‌ها می‌شود.
 

همه جهش‌های ویروس به ضرر انسان نیست
سوری افزود: گاهی جهش‌های ویروس می‌توانند به ضرر ویروس باشند مثل کودکی که ناقص الخلقه به دنیا می‌آید و قادر به ادامه زندگی نیست و ممکن است بعد از مدتی بمیرد، در ویروس‌ها هم چنین حالتی پیش می‌آید. جو وحشت عمومی که به دلیل این اسامی جدید تحت عنوان، جهش‌های جدید کووید ۱۹ ایجاد می‌شود خیلی بیشتر از جهش‌های احتمالی خود بیماری است.او ادامه داد: این جهش‌ها به طور کلی اتفاق جدیدی نیست و دقیقا از روزی که با کووید ۱۹ مواجه شدیم، هر روز این ویروس جهش داشته و می‌شد هر بار یک اسم جدید برای این جهش‌ها گذاشت اما این اسم‌ها عملا هیچ تاثیری روی ماهیت پیشگیری و اقداماتی که باید برای مقابله با این ویروس انجام شود، ندارد.

لزوم تشدید تمهیدات مراقبتی در مقابل ویروس‌هایی که قابلیت افزایش بیماری دارند
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ گفت: این مراقبت در دو بخش توسط مردم و دولت انجام می‌شود. مردم باید مراقبت‌های شخصی و عمومی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، اجتناب از تجمعات و سفر و مداومت در زدن ماسک را رعایت کنند و دولت هم باید با توجه به زیاد بودن فراوانی انتشار بیماری، تمهیداتی برای مراقبت در زمان طغیان بیماری بیندیشد. همچنین شناسایی سریع این طغیان‌ها و محدود کردن جغرافیایی از وظایف مهم دولت برای پیش برد همه گیری است.او گفت: با توجه به کم شدن تعداد فوتی‌ها در روز‌های گذشته، باید مانع ایجاد نگرانی‌های اجتماعی شد. این به این معنا نیست که مردم بی تفاوت باشند و رعایت نکنند اما فضا‌های تصمیم گیرنده در محیط‌های علمی و تخصصی مدام در حال بررسی و تحقیق هستند و جای ایجاد نگرانی برای عموم مردم نیست.سوری گفت: در حال حاضر تمام جهش‌های صورت گرفته، هیچ تاثیری روی الگو‌های پیشگیری برای مقابله با همه گیری نداشته است و فقط باعث شده تا هوشیاری و احتیاطمان را بیشتر کنیم. به طور کلی این انواع و جهش‌هایی که مطرح می‌شود آنقدر اهمیت ندارد که نگرانی جدی ایجاد کند و اتفاقا باید مانع ایجاد نگرانی عمومی جامعه شد، زیرا گا‌ها این نگرانی‌های می‌تواند اثرات سوء بیشتری نسبت به این جهش‌ها داشته باشد.رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ در مورد اهمیت دادن به کرونای انگلیسی در رسانه ها تصریح کرد: کرونای انگلیسی تغییر ژنتیکی معنی داری داشت و همزمان در اروپا شاهد پیک دوم همه گیری بودیم و این نگرانی در همه دنیا فراگیر شد. پیک دومی که در اروپا رخ داد تبعات بسیار بیشتری نسبت به پیک اول داشت و کشور‌هایی مثل آلمان و فرانسه و انگلیس، بیشترین موارد مرگ در روز را در پیک دوم تجربه کردند و این باعث مهم شدن کرونای انگلیسی شد.

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.