از آنجا که هر سال مریخی برابر ۶۸۷ روز در زمین است(معادل ۶۶۸.۶ روز مریخی) این رویداد هر دو سال یکبار رخ میدهد. از آنجا که تقویم مریخی از سال ۱۹۵۵ آغاز شده مریخ وارد ۳۶ امین سال خود میشود.
سه میهمان مریخ در سال نو!
سه ماموریت به مریخ در طول روزهای آینده انجام خواهد شد. امارات متحده عربی یک کاوشگر به نام “العمل”(Al-Amal) یا “امید” را به مدار مریخ میفرستد که قرار است در روز ۹ فوریه به مریخ برسد. این کاوشگر جو و آب و هوای مریخ را بررسی میکند تا تشخیص دهد آیا این سیاره برای زندگی مناسب است یا نه.انتظار میرود کاوشگر تیانون-۱(Tianwen-۱) چین نیز در تاریخ ۱۰ فوریه به مریخ برسد. این ماموریت شامل یک مدارگرد، یک سطحنشین و یک مریخ نورد است که با انرژی خورشیدی کار میکند. سطح نشین و مریخ نورد در ماه مه به سطح مریخ میروند تا مطالعاتی جامع داشته باشند.
ایالات متحده قصد دارد یک کاوشگر ناسا به نام استفامت (Perseverance) را ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) در دهانهی «جزرو» (Jezero) فرود آورد. این مکان سرشار از خاک است و براساس شواهد به نظر میرسد این منطقه روزی آب داشته است. این کاوشگر به دنبال شواهدی از حیات در گذشته میگردد و نمونههایی جمعآوری میکند تا توسط دو ماموریت در حال توسعه دیگر به زمین بازگردانده شود.این که هر سهی این ماموریتها در زمان برابر به مریخ میروند تصادفی نیست. به دلیل چالشهایی که ارسال فضاپیما به مریخ دارد یک موقعیت مناسب هر دو سال یک بار به مدت ۲ ماه پیش میآید که فضاپیماها بتوانند با حداقل انرژی به مریخ بروند این موقعیت اخیرا در ماه ژوئیه تا سپتامبر سال گذشته فراهم شده بود.رسیدن همزمان هر سه ماموریت به مریخ در سال نوی مریخی اتفاقی خوشحال کننده است و از آن جا که هر سهی این ماموریتها بخشهای مختلفی از مریخ را جستجو میکنند سال ۳۶ مریخ عصری جدید و جسورانه در علم خواهد بود.
پس باید گفت: سال نو مبارک مریخ!
امیدواریم دوستان رباتی جدیدت را دوست داشته باشی و ممکن است به زودی از نزدیک باهم جشن بگیریم!