stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 January , 2025
  • کد خبر : 239809
  • 25 بهمن 1399 - 9:24
4

تیپ‌های شخصیتی کووید-۱۹ را بشناسیم

تیپ‌های شخصیتی کووید-۱۹ را بشناسیم

محققان ارتباطات علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه برگن در جدیدترین تحقیقات خود به بررسی تأثیرات چشمگیر هویت رفتاری ویروسی در حال ظهور، خصوصا در زمینه بیماری فراگیر فعلی پرداختند.

قلم | qalamna.ir :

سرویس ترجمه ، در راستای سیاسی کردن همه‌گیری، همچنین افزایش نژادپرستی، تبعیض و درگیری، هویت‌های رفتاری ناشی از کووید -۱۹ در حال بلعیده شدن توسط هویت‌های اجتماعی و سیاسی موجود هستند. حال آنکه کرونا نشان داد که مردم جهان در برابر یکدیگر مصونیتی از بیماری‌ها ندارند و نیز در مبارزه با همه‌گیری‌هایی هم‌چون معضل فعلی شناختن شئونات اساسی همگانی و اهمیت دادن به تفاوت‌های ملیتی که در حال حاضر جهان را به بخش‌های مجزا تفکیک کرده است اهمیت دارد. تاب‌آوری در این شرایط کووید -۱۹ و فراهم آوردن زمینه‌های غلبه بر سایر چالش‌های مشترک جهانی که پیامدهای آن در درازمدت آشکار می‌شود چیزی از وخامت آن کم نمی‌کند، تنها با پرورش دادن و حمایت کردن از نوعی برنامه اخلاقی و برابرانگارانه ممکن خواهد بود.

بدین ترتیب محققان دانشگاه برگن معتقدند که لازم است نوعی برنامه سیاسی اخلاقی با سه اولویت را مدنظر قرار داد. اولویت اول آنکه لازم است در هر جامعه‌ای تنوعات فردی شناخته شود، دوم اینکه لازم است در مورد مبادلات ارزشی مذاکره شود و سوم باید وضعیت عناصر مشارکت‌، اعتماد و انطباق را بهبود بخشید.

بعضی از تیپ‌های شخصیتی شکل گرفته به دنبال شیوع کووید -۱۹ عبارتند از منکران این موضوع، پخش‌کننده‌ها، آسیب‌زنندگان، رئالیست‌ها، نگران‌ها، متفکران، احتکار کنندگان، شکست‌ناپذیرها، شورشیان، سرزنش گران، استثمارگران، مبتکران، حامیان، آلتروئیست‌ها یا نوع‌دوستان، جنگجویان و کهنه‌سربازان.

منکران کووید ۱۹ افرادی هستند که تهدیدات ویروسی را نادیده می‌گیرند و امور تجاری خود را مطابق با روال معمول پیش می‌برند. پخش‌کننده‌ها به کسانی گفته می‌شود که معتقدند ویروس باید گسترش یابد تا میان افراد در برابر آن مصونیت ایجاد شود و شرایط به دوران عادی بازگردد، آسیب‌زنندگان عبارتند از شخصیت‌هایی که سعی می‌کنند انداختن آب دهان، سرفه کردن و غیره به دیگران آسیب برسانند و رئالیست‌ها گروهی هستند که واقعیت آسیب بالقوه یا احتمالی را تشخیص می‌دهند و رفتارهای خود را بر اساس شرایط حاکم تنظیم می‌کنند.

نگران‌ها افرادی هستند که برای کنترل بی‌اعتمادی، فقدان اطمینان و ترس خود همیشه نسبت به شرایط اطلاعات کافی دارند و اصول ایمنی لازم را رعایت می‌کنند، متفکران در این موقعیت‌ها منزوی می‌شوند و درباره زندگی و جهان فکر می‌کنند، محتکران به منظور محافظت از خود در برابر هرگونه کمبود احتمالی، به احتکار محصولات مختلف می‌پردازند و شورشیان همواره قواعد اجتماعی محدودکننده آزادی‌های فردی‌شان را نادیده می‌گیرند.

شکست ناپذیرها، غالباً شامل جوانان هستند که خود را از هرگونه آسیب ایمن می‌دانند و سرزنش‌گران همیشه ترس و سرخوردگی خود را به دیگران منتقل می‌کنند، استثمارگران آن دسته از افرادی محسوب می‌شوند که از اوضاع پیچیده رخ داده برای کسب قدرت و منافع، بی‌رحمانه سوءاستفاده می‌کنند و مبتکران منابعی را برای مبارزه با بیماری همه‌گیر فعلی و بعضاً آینده، طراحی و استفاده می‌نمایند.

حامیان افرادی هستند که اتحاد خود را در حمایت از دیگران به هر طریق ممکن نشان می‌‎دهند و نوع‌دوستان شامل گروهی می‌شوند که به افراد آسیب‌پذیر، سالخورده و منزوی کمک می‌کنند. شخصیت جنگجویان به افرادی هم‌چون کارکنان مراقبت‌های بهداشتی یا کادر درمان اطلاق می‌شود که در خط مقدم مبارزه با واقعیت ناخوشایند بیماری حضور دارند و در نهایت کهنه سربازان کسانی هستند که سارس (SARS) یا مرس (MERS) را تجربه کرده‌اند و با کمال میل از محدودیت‌های تعیین‌شده توسط مقامات پیروی می‌کنند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.