فرادید| “عباس” عکاس مشهور ایرانی که از اعضا برجسته آژانس عکس “مگنوم” به حساب می آید یکی از مشهورترین راویان مصور انقلاب بهمن ۱۳۵۷ است.
مجله تاریخ فرادید، “عباس عطار” که در جهان با نام “عباس” یا “عباس مگنوم” شهرت دارد بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ از پشت دوربین عکاسیاش به انقلاب اسلامی ایران نگریست و لحظات بهیادماندنی انقلاب اسلامی را به ثبت رساند و به گفته خودش، برای تاریخ، عکس گرفت.
وی که دانش آموخته رشته مطبوعات و ارتباطات در انگلستان است، در سال ۱۳۶۱ پس از آنکه عکسهایش از انقلاب ایران وی را به شهرت رساند، به آژانس عکس «مگنوم» پیوست؛ یکی از معتبرترین آژانس های عکس جهان که توسط عکاس مشهور فرانسوی «هنری کارتیه برسون» به همراه «رابرت کاپا» و تعدادی از عکاسان جنگ تشکیل شده بود و برجسته ترین عکاسان جهان عکس های وقایع مهم سیاسی و اجتماعی دنیا را در آن عرضه می کردند.
عباس بعدها در سفر به ایران مجموعه عکس های خود از حوادث انقلاب را در کتابی با عنوان «روزشمار ایران ۲۰۰۲-۱۹۷۱» منتشر کرد که علاوه بر عکسها، یادداشتهای روزانه وی را نیز شامل می شد. به مناسبت دهه مبارک فجر در اینجا نگاهی می اندازیم به روایت این عکاس از روزهای انقلاب.
دیروز در سری اول و دوم این مجموعه، عکس های گزیدهای از حوادث پیش از انقلاب، درگیری های خیابانی، جنایات رژیم شاه، بازگشت امام خمینی به میهن، دستگیری و مجازات ایادی رژیم پهلوی را دیدید. در آخرین سری از عکس های این مجموعه عکس های معروفتری از این عکاس که مربوط به بازگشت رهبر کبیر انقلاب به کشور و درگیری های خیابانی تا روز ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب و دادگاه و مجازات سران رژِیم و تشکیل دولت موقت است را مشاهده می کنید.