دکتر حسین فرشیدی با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان عنوان کرد: طی یک سال اخیر شاهد همکاری و همدلی بسیار خوبی در استان در حوزه مدیریت بیماری کرونا بودیم. حضور و فعالیت بسیج در قالب طرح شهید سلیمانی اقدامات بسیار خوبی در بحث پیشگیری و همچنین قرنطینه بیماران کرونایی صورت گرفت و یکی از دلایل کاهش بیماران و مدیریت مطلوب شرایط، همکاری خوب بسیج با دانشگاه علوم پزشکی بوده است.
وی ابراز کرد: سازمان بهداشت جهانی تأکید دارد که ماسک همچنان مهمترین روش مهار این بیماری است. تمرکز بیشتری بر استفاده از ماسک از سوی سازمان بهداشت جهانی وجود دارد و استفاده از دو ماسک نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: در زمینه بیماری کرونای انگلیسی بدلیل ترددهای به خارج از کشور از هرمزگان در معرض ریسک و خطر بالایی قرار داریم.
وی بیان کرد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان نباید شوخی گرفته شود. باید به رعایتهای یک ماه پیش در این زمینه برسیم که بیش از ۹۰ درصد در استان بود و عدم تجمع یکی از اصلیترین راههای مهار این بیماری است و امیدوارم تا پایان این هفته بتوانیم میزان رعایت را در استان افزایش دهیم.
دکتر فرشیدی اظهار کرد: شمار بیماران کرونایی در استان در حال افزایش است که عمدتا بیماران سرپایی هستند. بیش از دو هزار تست روزانه در استان در حال انجام است. لذا سادهانگاری نکنیم و بدانیم که کرونا در کمین همه است.
فرشیدی اضافه کرد: کرونا هنوز درمان موثری ندارد و هر ابتلایی ممکن است به فوت بیانجامد و این بیماری از مدل خاصی تبعیت نمیکند.
وی بیان کرد: مرحله اول توزیع واکسن انجام شد تعداد و نحوه توزیع سهمیه واکسن دلایل مختلفی دارد و موضوع امنیت در توزیع بسیار مهم است. باید در دمای ۲۰ درجه زیر صفر نگهداری و حمل شود. البته مرحله دوم هنوز به دست ما نرسیده است و سلامت در توزیع نیز مهم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تاکنون ۸۰ دوز از واکسن روسی دریافت کردهایم و در مرحله دوم توزیع قطعا سهم بیشتری به هرمزگان میدهند در مرحله دوم تمامی کادر درمان را واکسینه میکنیم و مرحله سوم وارد تزریق واکسن به افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای میشویم.
دکتر فرشیدی افزود: هدف ما این است که در مواجهه با موج چهارم کرونا از مسافران ایرانی خارج از کشور، تمام پروازها و شناورهای خارجی تست گرفته شود. مکانهای مناسبی را نیز برای قرنطینه آماده کردهایم.
وی عنوان کرد: تاکنون ۵ مورد مشکوک ابتلای به کرونای انگلیسی در استان را تست انجام و به تهران ارسال کردهایم. هنوز مورد مثبتی نداشتهایم.
فرشیدی ابراز کرد: همکاران حوزه بهداشت با تمام تلاش در حال پیگیری در خصوص پشه آئدس هستند. هنوز صید پشه آئدس در مدت اخیر نداشتهایم. لاستیکها با ماشین مخصوصی از حالت لاستیک خارج و خرد شدهاند. تجمع پرشمار لاستیک دیگر در استان نداریم. بحمداله تاکنون بیمار مبتلا به تب دنگی نیز نداشتهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: در مورد پلمپ برخی واحدها، هدف ما جلوگیری از کسب و کار و برخورد با مردم نیست. در ستاد هم مطرح شده که بجای تعطیلی، جرائم را بالا ببریم. گاهی برخی پلمپها سبب گرفتاری مردم میشود. البته همکاری خوبی از سوی دستگاه قضایی با دانشگاه علوم پزشکی و ستاد کرونا در جریان است.
وی تصریح کرد: آزمایشگاه تست کرونا را در بندرلنگه در هفته آینده افتتاح خواهیم کرد که مشکل آن نیروی انسانی است که آن را حل کردهایم و دورههای لازم داده شده است تا دیگر نیازی نباشد که موارد تست به بندرعباس ارسال شود.
دکتر فرشیدی گفت: از تجمع کارگران فصلی به صورت موردی تست کرونا گرفتیم که مورد مثبتی نداشتیم. در کیش موارد مثبتی از تجمع کارگران خارجی داشتیم که تصمیمات لازم ابلاغ شد. از شماری تجمعات کارگری دیگر نیز تست انجام دادهایم که مورد مثبتی وجود نداشته است. البته بر رعایت پروتکلهای بهداشتی بخصوص رعایت فاصله گذاری تأکید داریم.
فرشیدی با اشاره به اهمیت واکسن در پیشگیری از بیماری کرونا عنوان کرد: واکسن به بیماران نباید زده شود. تزریق واکسن به افراد درگیر با کرونا خطرناک هم هست. گزارشات خوبی از مناطقی که جمعیت قابل توجهی واکسینه شدهاند، از عدم ابتلا و کاهش ابتلا گزارش شده است.
وی بیان کرد: در مورد تاکسیهای سطح شهر نیز حتما تذکر و هشدار میدهیم و مصوبه ستاد استانی را نیز صادر کردهایم که ضعف در ضدعفونی را جبران کنند.
رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: هر فوتی کرونا در استان تن ما را میلرزاند و هر فوتی ما را شدیدا متأثر میکند ولی کادر درمان ما در استان خیلی خوب کار کردهاند و وضعیت ما نسبت به کشور و دیگر استانها خیلی بهتر است. روزانه با بیمارانی سر و کار داریم که اگر اندکی زودتر مراجعه میکردند، میتوانستیم بهتر درمانشان کنیم.
انتهای پیام/