stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025
  • کد خبر : 248749
  • 12 اسفند 1399 - 11:28
6

چرا بورس در اسفندماه دچار رکود و ریزش شده است؟

چرا بورس در اسفندماه دچار رکود و ریزش شده است؟
قلم | qalamna.ir :

“امیر سیدی” امروز (سه شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی به افت این روزهای شاخص بورس در بازار اشاره کرد و افزود: از ابتدا مشخص بود که بازار سهام در اسفند ماه روند چندان مطلوبی را در پیش نمی گیرد زیرا تاکنون هیچگاه بازار در اسفند ماه با روند صعودی همراه نبوده است و همیشه در مسیر نوسان و افت و خیز قرار داشته است.
وی اظهار داشت: پرونده بازار سهام همیشه در اسفندماه با حالتی از رکود بسته می‌شود و به دلیل ورود به پایان سال مالی شرکت ها و نیاز به نقدینگی بیشتر، توجه سهامداران از سرمایه گذاری در بازار سهام کاهش پیدا می‌کند.
سیدی خاطرنشان کرد: اتفاقی که همیشه رخ می دهد این است که با عبور از ماه اسفند، هر چه به سمت خرداد ماه و برگزاری فصل مجامع نزدیک می شویم به واسطه شرکت هایی که سودهای خوبی را ایجاد کرده اند و احتمال تقسیم سود منطقی از سوی این شرکت‌ها شاهد ورود رونق و بازگشت روند صعودی به معاملات این بازار هستیم.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: به طور معمول  برای افرادی که دارای نقدینگی هوشمند هستند و به صورت حرفه ای فعالیت در بازار سرمایه را دنبال می کنند، اسفند ماه فرصت خوبی است که تصمیم به خرید سهام در بازار بگیرند.
وی اظهار داشت: در کل معاملات این بازار همیشه در اسفندماه راکد بوده است و رونق همیشگی را ندارد، اما بازار از فروردین‌ماه مثبت می شود و به رونق نسبی در معاملات خود دست پیدا می کند.
سیدی تاکید کرد: بعید به نظر می رسد که تا پایان اسفند ماه شاهد کاهش نوسان منفی در بازار و پایان افت شاخص بورس باشیم زیرا برخی از مسایل مانند برجام، انتخابات ریاست جمهوری ایران و نرخ ارز در بودجه ١۴٠٠ باعث تشدید ابهام در بازار شده است.
این کارشناس بازار سرمایه به وجود برخی از سهام در بازار با چشم اندازی روشن اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاران می توانند در سهامی که دارای چشم اندازی روشن است سرمایه گذاری  کنند و به عنوان خریدار قوی در بورس محسوب شوند تا از شرایط فعلی بازار استفاده و به دلیل ثبات قیمت ها در بورس اقدام به خرید سهام در بازار کنند.
وی با بیان اینکه در اسفند سال گذشته هم شاهد وجود نوسان در معاملات بازار بودیم، گفت: بسیاری از سهامداران در اسفند سال گذشته که بازار طبق روال سال های گذشته منفی بود اقدام به خرید سهام در بازار کردند و امسال در چند ماه نخست سال که بازار در مسیر رشد قرار گرفته بود بازدهی کلانی را به دست آوردند.
به گفته سیدی، ماه اسفند از این خاصیت برخوردار است که سهامداران می توانند اقدام به خرید سهام در بازار با قیمت مناسب کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سازمان بورس، امسال دامنه نوسان نامتقارن را در دستور کار قرار داد تا  ضرر و زیان کمتری شامل حال سهامداران در اسفند ماه شود، گفت: در فروردین ماه  سهام شرکت هایی که از عملکرد خوبی برخوردار بودند و فصل مجامع آنها نزدیک است زمینه ایجاد رونق نسبی در بازار را فراهم می کنند.
وی به سهامداران توصیه کرد و افزود: سهامداران ضرر و زیان های سنگینی را از مرداد ماه متحمل شدند؛ بنابراین به لحاظ رفتار مالی، شناسایی ضرر آن هم در بازاری که به کف قیمتی رسیده است و آماده صعود است، کاری اشتباه است.
سیدی تاکید کرد: افرادی که در بازار سهام جزو سرمایه گذاران نبودند و به دنبال فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری هستند می توانند سهام شرکت هایی که از عملکرد خوبی برخوردار بودند را خرید کنند، اما در صورتی که اطلاعات چندانی از سرمایه گذاری در این بازار ندارند باید از طریق صندوق سرمایه گذاری در بازار اقدام به سرمایه گذاری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بهترین زمان خرید برای سهامداران تازه وارد، خرید در زمان وجود رکود در بازار است زیرا در آن زمان قیمت سهام بسیار پایین است اما زمانی که قیمت سهام با افزایش زیاد همراه می شود سهامداران باید اقدام به فروش سهام خود در بازار کنند.
وی با اشاره به اینکه سهامداران همیشه در بازار سهام برعکس عمل می کنند، گفت: زمانی که بازار راکد است از ترس ریزش به سرعت تصمیم به فروش سهام می گیرند اما در زمان صعود شاخص بورس، اقدام به خرید می کنند، در حالی که اجرای چنین سیاستی در بازار اشتباه است و این اقدام همیشه سهامداران را با ضرر و زیان همراه می کند.
سیدی با بیان اینکه اسفند ماه بهترین زمان برای خرید است، اظهار داشت: اکنون سهامداران می توانند با توجه به بررسی بازار و تحلیل مناسب شرکت ها، اقدام به خرید سهام در بازار کنند.
 شاخص کل در بازار بورس دیروز (دوشنبه، ۱۱ اسفندماه) سه هزار و ۹۴۴ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۸۱ هزار واحد رسید.

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.