روز یکشنبه از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، فرزاد جمالی با تشریح اهمیت دادرسی الکترونیک و الزامات سند تحول قضایی و آیین دادرسی کیفری در این خصوص، افزود: شعبه نهم دادیاری دادسرای ناحیه ۴ تهران با ابلاغ بیش از ۹۸ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیک، در برخی از ماهها بالاترین آمار صدور ابلاغ الکترونیکی در دادگستری کل استان تهران را به خود اختصاص داده است.
به گفته جمالی، در آبان ماه امسال ۱۰۰ درصد اورق قضایی در این شعبه به صورت الکترونیک ابلاغ شده است.
سرپرست دادسرای ناحیه ۴ تهران با تقدیر از عملکرد علی حسین مهدیان، دادیار شعبه نهم دادیاری دادسرای رسالت و قاضی نمونه در ترویج دادرسی الکترونیک، اظهار داشت: با نظارت ایشان و همکاران دفتر شعبه در بدو ارجاع پرونده ها، وضعیت طرفین دعوا از حیث داشتن حساب کاربری ثنا کنترل می شود و مراجعان حضوری در صورت نداشتن حساب، نسبت به ثبت نام در سامانه ثنا ارشاد می شوند.
معاون دادستان تهران با اشاره به اینکه در بسیاری موارد به علت وارد نشدن اطلاعات حساب کاربری ثنا در سیستم ابلاغ الکترونیک و ارسال اوراق کاغذی، اطاله دادرسی ایجاد می شود؛ اضافه کرد: برای رفع این مشکل دسترسی به کد ملی شخص ضروری است و سعی شده از طریق محتویات پرونده و یا سؤال از اشخاص به کد ملی دسترسی حاصل شود.
سرپرست دادسرای منطقه رسالت تهران ادامه داد: در صورت عدم حضور شخص، با توجه اطلاعات موجود در سامانههای در دسترس مقام قضایی مانند ثبت احوال، پایگاه محکومین و امثال آن و نیز اطلاعات منعکس در پرونده مانند شماره تلفن به کد ملی شخص دسترسی پیدا میکنند.
جمالی افزود: حتی گاهی با حضور شاکی، از طریق تصویر اشخاص با مشابهت اسمی در سیستم ثبت احوال جهت شناسایی شخص اقدام و در نهایت با به دست آوردن شماره ملی (با توجه به داشتن حساب کاربری ثنای بسیاری از اشخاص)، ابلاغ بهصورت الکترونیک صادر می شود.
معاون دادستان تهران در تشریح شیوه های استفاده شده برای صدور حداکثری ابلاغ الکترونیک، افزود: سومین راهکار این بوده که مراجعین حضوری شعبه ( ازجمله مطلعین، شهود، کفیل، وثیقهگذار و …) در بدو امر توسط همکاران دفتر به ثبتنام در سامانه ثنا ارشاد شده اند و چهارم اینکه با استفاده از استعلام سوابق اشخاص در سامانه مدیریت پروندههای قضایی، با توجه به تشابه اسمی و تشابه آدرس اقامتگاه پس از دستیابی به اطلاعات هویتی فرد، حساب کاربری ثنای ایشان شناسایی و ابلاغ صورت گرفته و سعی شده تا نهایت استفاده از ابلاغ الکترونیک انجام گیرد.
سرپرست دادسرای ناحیه ۴ در ادامه با ارائه توضیحاتی درباره مزایای ابلاغ الکترونیک و استفاده از حساب کاربری ثنا در رسیدگی های قضایی اظهار داشت: ابلاغ از طریق سنتی و کاغذی، باعث اتلاف وقت و هزینه و نیروی انسانی و گاهی ایجاد مزاحمت برای اشخاص دیگر و عدم رعایت شئون افراد و اصل محرمانگی می شود؛ اما ابلاغ الکترونیک نه تنها این معایب را ندارد، بلکه محاسن زیادی دارد، از جمله کاهش اطاله دادرسی، سهولت دسترسی ارباب رجوع به روند رسیدگی و عدم نیاز به مراجعه حضوری افراد جهت پیگیری پرونده که خود باعث کاهش ترددها و صرفهجویی در وقت و هزینه و دهها مزایای دیگر است.
وی همچنین به مزیت ویژه صدور ابلاغ الکترونیکی در شرایط پاندمی کرونا اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین مزایای دادرسی الکترونیک و داشتن حساب کاربری ثنا به ویژه در ایام کرونا کاهش رفت و آمدها و تجمعات است و حتی مأموران ابلاغ اوراق قضایی نیز تماس کمتری با مردم خواهند داشت که خود در پیشگیری از شیوع بیماری، مؤثر است.
معاون دادستان تهران با اشاره به لزوم فرهنگ سازی برای افزایش اقبال مردم به افتتاح حساب کاربری ثنا تصریح کرد: متأسفانه برخی از همووطنان، داشتن سابقه در ثنا را همسنگ داشتن سابقه کیفری دانسته و تمایلی به ثبتنام ندارند، با این حال در شعبه نه دادسرای رسالت سعی شده این دید غلط از ذهن ارباب رجوع پاک شود و نه تنها شخص، بلکه اطرافیان ایشان نیز جهت ثبتنام در سامانه ثنا تشویق شوند.
سرپرست دادسرای رسالت با بیان این که بسیاری از مواقع شخص به علت نداشتن حساب ثنا، محکومیت غیابی می گیرد و در واخواهی و شکستن رأی با مشکل مواجه میشود؛ اظهار داشت: برخی از افراد سودجو، عامدانه آدرسهای غیرقابل ابلاغ از طرف دعوای خود ارائه میدهند تا پرونده را یکطرفه جلو برده و رأی محکومیت غیابی دریافت کنند، در حالی که اگر شخص، در سامانه ثنا ثبتنام کرده باشد، میتواند از طرح دعوی علیه خود مطلع شده و دفاع مناسب خود را ارائه کند.
جمالی در پایان به همه هموطنان واجد شرایط سنی مسئولیت قانونی توصیه کرد با ثبت نام در سامانه ثنا از مزایا و محاسن دادرسی الکترونیک بهره مند و نسبت به معضلات و مشکلات ناشی از عدم ثبت نام در این سامانه ایمن شوند.
داشتن حساب کاربری در سامانه ثنا به معنای سابقه کیفری نیست
قلم | qalamna.ir :