وی با اشاره به اینکه امروز دشمن به دنبال این است که با یاس و ناامیدی جامعه را دچار مشکل کند، عنوان کرد: باید به آنها نشان داد که اینجا جای بازی نیست و اگر بازی را شروع کنند، قطعاً میبازند.
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان با تاکید بر اهمیت آموزش و اثربخشی آن، اظهار کرد: با افزایش دانش و آگاهی مردم میتوان به کاهش جرائم و بروز تخلفات کمک کرد.
وی با بیان اینکه با آموزش، مردم قربانی جرم نمی شوند، تاکید کرد: بایستی نوشتاری و دیداری و چه در فضاهای مجازی در تهیه محتوا به صورت خلاقانه و هنرمندانه وارد کار شویم.
سردار امیری در ادامه صحبتهای خود یکی از اصلی ترین، اساسی ترین و زیر بنایی ترین نیازهای بشر، مقوله امنیت است، گفت: نقش رسانه در همراه کردن مردم و مشارکت مردم در امنیت و آگاه سازی مردم حیاتی است و نقشی بی بدیل و بی نظیر در این مسیر است.
در مجموعه پیشگیری از جرائم انتظار همکاری بیشتری از دستگاه ها، سازمانها و نهادهای مختلف داریم، افزود: در این بین، نیاز است تا این نهادها و سازمانها با نیروی انتظامی همراه باشند تا بتوان با مشارکت جدی در حوزه امنیت، همراه و همصدا پیش رفت.
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان با تاکید بر اینکه برخی از آسیبهای اجتماعی به دلیل اهمیتی که دارند، به طور ویژه بایستی مورد بررسی قرار گیرند، اضافه کرد: طلاق، اعتیاد (به عنوان مادر جرائم) و سرقت از جمله آسیبهایی است که باید توسط رسانهها مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرد.
وی دراین راستا از مسائل و بروز اختلافات خانوادگی به دلیل رفتار ناسالم افراد در فضای مجازی یاد کرد و آن را یکی دیگر از دغدغههایی دانست که باید از سوی رسانهها بدان توجه ویژه ای نمود.
سردار امیری با تاکید بر اینکه سامانه ۱۱۰ برای ارتباط با مردم همواره آماده خدماترسانی است، افزود: مردم با ۱۱۰ تماسهای غیرضروری و غیرعملیاتی ما را به شدت درگیر میکنند بدین سان،این موارد رسیدگی به مسائل و امور فوری را گاه با مشکل مواجه میکند؛ بنابراین درخواست ما این است که مردم، تنها در صورت مواجهه با فوریتها با ۱۱۰ در تماس باشند.
وی با تاکید بر اینکه از رسانهها انتظار میرود تا آگاهسازی لازم را برای پیشگیری از حوادث در چهارشنبه پایان سال انجام دهند،اظهار کرد با این اقدامات است که میتوانیم از آسیبهای جدی جلوگیری کنیم و از طرفی، شاهد این نباشیم که زحمات کادر درمان در این ایام دوچندان شده است.
سردار امیری با تاکید بر اینکه در خصوص ترددها در ایام نوروز تابع تصمیمگیری ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم،خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی یکی از وظایف خود را همکاری جدی در این زمینه میداند.
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان در ادامه صحبتهای خود به ارائه آمارهای مربوطه طی سال اخیر پرداخت و گفت: در سال جاری ۱۶ هزار و ۶۴ طرح عملیاتی، موضوعی، منطقهای، حجمی و نقطهای در استان انجام شده است.
وی با تصریح بر اینکه بالغ بر یک میلیون و ۳۵ هزار و ۴۱۳ فقره تماس با ۱۱۰ طی سال جاری انجام شده است، یادآور شد: این میزان نسبت به سال قبل ۱۴ درصد افزایش یافته است.
سردار امیری با بیان اینکه ۳۵ درصد کل تماسها عملیاتی بوده و نسبت به موعد مشابه سال گذشته، ۱۶ درصد افزایش داشته است، ادامه داد: ۶۵ درصد کل تماس ها، درخواست اطلاعات و راهنمایی و مابقی سایر موارد بوده است.
ساماندهی ۵۰۴۵ شبگرد، نگهبان محله و سرایدار در استان همدان
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان در خصوص اقدامات ارائه شده در حوزه پیشگیری نیز از ساماندهی پنج هزار و ۴۵ شبگرد، نگهبان محله و سرایدار در استان ساماندهی شدهاند، گفت: ۱۰۹ هزار و ۳۶۱ پرونده قضایی در استان تشکیل شده که این میزان نسبت به موعد مشابه سال گذشته بالغ بر ۲۷ درصد افزایش یافته است.
وی با تصریح بر اینکه میزان صدور اوراق قضایی نیز یک درصد کاهش یافته است، مطرح کرد: پنج هزار و ۹۳۲ مورد بازدید از اماکن عمومی در استان طی این مدت به انجام رسیده است که نسبت به سال گذشته رشدی دو درصدی داشته است.
سردار امیری با تاکید بر اینکه ۹۶۲ عملیات کشف مواد مخدر انجام شده که پنج تن و ۶۸۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است، مطرح کرد: در قالب پاکسازی طرحهای مواصلاتی نیز ۵۹ باند منهدم، ۴ هزار و ۴۰۷ توزیع کننده و خرده فروش دستگیر شدند، هم چنین ۶۰ کیلوگرم شیشه مایع، ۱۶ هزار و ۱۵۲ قرص روانگردان، ۱۴۶ دستگاه خودرو و ۱۶۴ موتورسیکلت کشف شده است.
وی با اشاره به دستگیری پنج هزار و ۴۹۶ نفر معتاد، یادآور شد: سه هزار و ۵۹۶ نفر از این افراد به مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ معرفی شدهاند.
سردار امیری از انجام ۲۰ عملیات فرا استانی خبر داد و گفت: در این عملیاتها بالغ بر یک هزارو ۷۴۵ کیلوگرم مواد مخدر کشف شد که سهم استان همدان در این کشفیات بالغ بر ۸۷۵ کیلوگرم بود.
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان خطاب به افرادی که فضا را برای جوانان و نوجوانان ناامن میکنند و در مسیر عرضه موادمخدر فعالیت دارند،گفت: اجازه نخواهیم داد تا این افراد به این اقدام بپردازند و به آنها هشدار میدهیم و فضا را برای حضور آنها ناامن میسازیم.
وی در ادامه صحبتهای خود به سامانه ۱۹۷ اشاره کرد و گفت: این تماسها به درخواستها و گزارشهای مردمی مربوط است که در این خصوص از تمامی تماسها ۲۵ درصد از آنها تماسهای قابل رسیدگی بوده است که این میزان نیز نسبت به سال گذشته،کاهشی بوده است.
سردار امیری ادامه داد: تماسها در خصوص انتقادات، شکایتها کاهشی بوده و تماسهایی که در قالب تقدیر و تشکر از نیروی انتظامی بوده است، نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است.
انهدام ۴۶ باند سرقت در استان همدان
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان با بیان اینکه ۴۶ باند سرقت در استان منهدم شده است، مطرح کرد: هفت هزار و ۹۶۹ نفر سارق در خلال عمیات سال جاری، دستگیر شدهاند که از این تعداد ۲۶۹ نفر سارق سابقهدار و حرفهای هستند.
سردار امیری با بیان اینکه ۳۸۹ عملیات کشف کالای قاچاق در استان انجام شده است، اظهار کرد: تعداد پروندهها در این زمینه افزایش یافته است.
وی با بیان این موضوع از تشکیل تعداد ۱۰ فقره پرونده مهم در این زمینه خبر داد و گفت: در این راستا، تعداد چهار هزار و ۶۱۴ نفر در خلال پروندههای قاچاق کالا طی سال جاری دستگیر شدهاند.
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان به اقدامات صورت گرفته در حوزه پلیس فتا نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه تعداد دو هزار و ۲۶۵ سایت مجرمانه کشف و تعداد ۲۸۹ مجرم اینترنتی دستگیر شدند.
سردار امیری با بیان اینکه میزان کشف این جرائم نسبت به سال گذشته ۹۲ درصد افزایش یافته است،از تشکیل یک هزار و ۱۹۹ پرونده قضایی در این زمینه سخن گفت و فراوانی جرائم اینترنتی طی سال اخیر را چنین عنوان کرد: جرائم مالی و برداشتهای غیرمجاز،کلاهبرداریهای اینترنتی و مزاحمتهای اینترنتی در صدر جرائم اینترنتی بوده اند.
وی در خصوص وضعیت تصادفات و تلفات جادهای در استان همدان طی یک سال اخیر نیز مطرح کرد: تعداد متوفیان حوادث درونشهری ۴۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
فرمانده انتظامی استان همدان در این راستا با بیان اینکه ۲۷درصد کاهش مجموع تصادفات برون شهری و ۲۸ درصد تعداد متوفیان برون شهری را در سال جاری شاهد بودهایم، اظهار کرد: تصادفات منجر فوتی در جادههای برونشهری و درونشهری استان همدان در مجموع نسبت به موعد مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد کاهش یافته است.
سردار امیری با تصریح بر اینکه ۸۲.۳ درصد تصادفات و ۸۹.۶ درصد از متوفیان حوادث در محدوده ۳۰ کیلومتری شهری و داخل شهرها بوده است، گفت: ۱۷ درصد از تصادفات و حدود ۱۱ درصد از متوفیان در جادههای برون شهری و روستایی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه سرعت غیرمجاز، تجاوز به چپ و سبقت غیرمجاز سه عامل مهم در حوادث جادهای در استان همدان بوده است، ادامه داد: در طی یک سال اخیر، بالغ بر ۶ هزار و ۹۰۹ موتور و ۱۱ هزار و ۲۸۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدهاند.
فرمانده انتظامی استان همدان خاطرنشان کرد: در طی سال جاری، در محورهای مواصلاتی استان همدان، میزان تردد ۱۶ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی نیز، بیش از ۲۰ هزار مشاوره در مراکز پلیس ارائه شده که ۷۷ درصد منجر به صلح و سازش شده است،ادامه داد: در این خصوص جلساتی در قالب آموزشهای همگانی و تخصصی در مساجد سطح استان،کانونهای فرهنگی، ادارات دولتی و اصناف همدان برگزار شده است.
وی ادامه داد: ۹ هزار و ۵۴۲ فقره گواهینامه، هفت هزار و ۲۵۸ فقره تاییدیه مجوز کسب و کار و ۲۲ هزار و ۳۹ فقره انواع گواهینامه رانندگی در استان همدان صادر شده است.
سردار امیری با بیان اینکه بالغ بر هشت هزار و ۴۶۵ دستگاه موتور و ۱۲ هزار و ۸۳۹ دستگاه خودرو در استان شماره گذاری شدهاند، از تشکیل پرونده معافیت از خدمت برای حدود ۱۴ هزار نفر، خبر داد و گفت: ۱۶۳ فقره مجوز خروج از کشور در استان همدان صادر شده و پنج هزار و ۹۵۹ نفر نیز به خدمت سربازی اعزام شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه در مجموع میزان دستگیری با افزایش ۲۹ درصدی نسبت به سال قبل روبهرو بوده است، اظهار کرد: کیفقاپی (به عنوان یکی از جرائم مهم) ۱۳ درصد و سرقت از منزل پنج درصد کاهش یافته است.
فرمانده انتظامی استان همدان در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: در خصوص سرقتهای خرد از مردم تقاضا داریم تا همکاریهای لازم در جهت امنیت و حفاظت را با نیروهای انتظامی داشته باشند، از سویی، تعداد دوربینهای حوزه تخلفات راهبری و حوزه نظارتی پلیس را نیز در سطح استان همدان افزایش خواهیم داد بدین سان، به دنبال این هستیم که امور را به صورت مانیتورینگ مدیریت کنیم و تجهیزات را در این زمینه ارتقا بخشیم.