برخی از حرفهها را باید درک کرد چرا که آنقدر شرایط ویژهای دارند که ممکن است بسیاری از اطرافیان را آزرده خاطر کند و نزدیکان را برنجاند. مثلاً فردی که پلیس یا آتشنشان است نمیتواند آنطور که علاقه دارد در خدمت خانواده باشد و نیاز است که همسرانشان آنها را حمایت و درک کنند.
یکی دیگر از حرفههای سخت و حساس بازیگری است. شاید برخی که از نزدیک با آن آشنا نیستند و این حرف را باور نکنند اما افرادی که از نزدیک با این حرفه آشنا هستند خوب میدانند که «صدای دهل از دور خوش است». البته باید تاکید کرد که منظور از بازیگر به معنای افرادی نیست که تنها یاد گرفتند در مقابل دوربین حاضر شوند بلکه منظورمان از بازیگر به معنای تعریف درست آن است.
فردی که بازیگر است در مجموع تنها به دلیل شهرت دیگر تنها متعلق به خانوادهاش نیست و نمیتواند زمان کاری مشخصی داشته باشد به همین جهت خانواده یک بازیگر همواره در معرض حاشیههایی قرار دارند ویک همسر می تواند شرایط فردی را که با آن زندگی مشترکی را رقم زده را درک کند اما این درک زمانی زیاد میشود که هر دو در یک مسیر گام برداشته باشند
در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر زوج های بازیگری وجود دارند که اشاره کردن به آنها در راستای نکتهای که با آن اشاره کردیم خالی از لطف نیست.
علی مصفا و لیلا حاتمی
علی مصفا امسال با فیلم سینمایی خانه ای در خیابان چهل و یکم به کارگردانی حمیدرضا قربانی در بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
این فیلم درباره بحران خانوادگی است و بازیگرانی همچون: مهناز افشار، سهیلا رضوی، سارا بهرامی، آرش مجیدی، علیرضا کمالی، مانی رحمانی، مانیا علیجانی، علیرضا نیکدل، بهناز نادری، بهزاد داوری، جمشید صفری، مجید رحمتی، بابک جعفریه، سارا نجفی، علی سخنگو نیز در آن به ایفای نقش می پردازند.
لیلا حاتمی هم در فیلم سینمایی«من» به کارگردانی سهیل بیرقی حضور دارد.
«من» اولین فیلم بلند سینمایی سهیل بیرقی در مقام کارگردان است. او تاکنون در ۳۸ پروژه سینمایی کار کرده که از آنها می توان به سابقه دستیار کارگردانی و مدیر برنامه ریزی در فیلم های «اسب حیوان نجیبی است»، «کیفر»، «تردید»، «بی خود و بی جهت»، «استراحت مطلق»، «زندگی با چشمان بسته»، «هر شب تنهایی» و «من دیه گو مارادونا هستم» اشاره کرد. بیرقی فیلم کوتاه «تعطیل» را هم ساخته است.
به جز لیلا حاتمی، امیر جدیدی، بهنوش بختیاری، علیرضا استادی، علی منصور، سعید عطاییان و مانی حقیقی نیز در «من» ایفای نقش کرده اند.
این زوج هر دو باهم در فیلم سینمایی «زاپاس» به کارگردانی برزو نیک نژاد به ایفای نقش پرداخته اند.
تمام لوکیشنهای این فیلم در شمال است، این فیلم یک درام اجتماعی است که با روایتی شیرین به نمایش درمی آید.
برزو نیکنژاد برای فیلم «ناخواسته» که در نوبت نمایش قرار دارد، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از جشنواره سی و دوم فیلم فجر بود.
سعید چنگیزیان با فیلم سینمایی «خشم و هیاهو» به جشنواره فیلم فجر می آید.
«خشم و هیاهو» ساخته جدید هومن سیدی پس از فیلمهای «آفریقا»، «سیزده» و «اعترافات ذهن خطرناک من» در مقام کارگردان است
از دیگر بازیگران این فیلم می توان به طناز طباطبایی، نوید محمدزاده، سعید چنگیزیان، بهناز جعفری، رضا بهبودی، رعنا آزادی ور، بهزاد عمرانی اشاره کرد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: زندگی به من آموخت که هیچ چیز از هیچ کس بعید نیست! (گفته می شود داستان این فیلم شبیه به ماجرای قتل همسر ناصر محمدخانی فوتبالیست مشهور ایران است).
الهام کردا هم«به دنیا آمدن» را برای اکران در جشنواره فیلم فجر دارد.
فیلم «به دنیا آمدن» دومین تجربه مستقل کارگردانی محسن عبدالوهاب پس از فیلم «لطفا مزاحم نشوید» و ساخت دو فیلم «خون بازی» و «گیلانه» به طور مشترک با رخشان بنی اعتماد است که این کارگردان را پس از ۶ سال به جشنواره فیلم فجر بازگردانده است.
در این فیلم هدایت هاشمی،پونه عبدالکریم زاده، رضا مرتضوی، رویا جاویدنیا، مهدی امیری، اسماعیل پوررضا، مرتضی نسیم سبحان، بابک گودرزی نژاد، سیاوش نقشبندی، حمید محمدزاده، محمدرضا سمیعی فر، مهدی وحیدروش، مریم افشار، مهشید ناصری، آیدا سرشار، الهام عبدالهی راد، سهیل عبدی، مسعود ریاضی، شهباز تهرانی، شهناز چماچمجا، هاله قدرت زاده، پرستو آصفی، امیرعلی مظفریان، سپهراد فرزامی، نیکی نصیریان بازیگران «به دنیا آمدن» نیز هستند.
در خلاصه داستان «به دنیا آمدن» آمده است: زن و شوهری در آستانه میانسالگی برای ادامه مسیرِ زندگیشان با یکدیگر دچار مشکل میشوند.
مهدی پاکدل و بهنوش طباطبایی
مهدی پاکدل فیلم «گاهی» به کارگردانی و نویسندگی محمد رحمانی که تجربه ای نو در تاریخ سینمای ایران است را برای جشنواره فیلم فجر دارد. این فیلم به صورت سلفی فیلمبرداری شده است.
از دیگر بازیگران این فیلم می توان به فریبرز عرب نیا، اندیشه فولادوند، آزاده صمدی، عاطفه نوری، ایمان افشاریان اشاره کرد.
داستان این فیلم سه زوج ایرانی است که در پایان حضور خود در یک مهمانی با تراژدی روبرو میشوند.
بهنوش طباطبایی در فیلم سینمایی «سیانور» به کارگردانی بهروز شعیبی به ایفای نقش پرداخته است.
«سیانور» جدیدترین فیلم بهروز شعیبی است که در بخش مسابقه سینمای ایران سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر جای گرفته است.
«سیانور» دومین فیلم بلند سینمایی بهروز شعیبی در مقام کارگردان پس از «دهلیز» و حضور موفقش در جشنواره سی و یکم فجر است که پیش بینی می شود یکی از آثار پر سر و صدای جشنواره امسال باشد.
مهدی هاشمی، هانیه توسلی، حامد کمیلی، پدرام شریفی، بابک حمیدیان،رضا مولایی، فرزین صابونی، فریدون محرابی، سارا توکلی، وحید حبیبیان، وحید رونقی و آتیلا پسیانی نیز در این فیلم ایفای نقش کرده اند.
این فیلم یک عاشقانه پلیسی است که محور اصلی آن زندگی عاشقانه یک زوج است، که در دهه ۵۰ به تصویر کشیده می شود.
فیلم «سینما نیمکت» دومین ساخته بلند محمد رحمانیان نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر است که با تهیهکنندگی تورج منصوری ساخته شده است. منصوری علاوه بر تهیهکنندگی این فیلم، به عنوان مدیر فیلمبرداری هم با ساخت آن همکاری داشته است.
محمد رحمانیان بعد از سالها فعالیت در عرصه نمایش، ابتدا فیلم «کنسل» را در کانادا ساخت و امسال نیز فیلم «سینما نیمکت» را در سکوت خبری جلوی دوربین برد.
علی عمرانی، مهتاب نصیرپور، هومن برق نورد و اشکان خطیبی بازیگران اصلی این فیلم هستند.