stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 2753
  • 27 شهریور 1394 - 13:12
6

بزرگترین قاچاقچیان ایران را بشناسید

سایت صدای اقتصاد نوشت:برآوردها نشان می دهد برای جابه جایی ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور روزانه ۱۶ هزار راس قاطر باید اقدام به جابه جایی بار کنند.

قلم | qalamna.ir :

برآوردها نشان می دهد برای جابه جایی ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور روزانه ۱۶ هزار راس قاطر باید اقدام به جابه جایی بار کنند.

براساس آنچه از سوی مسولان دولتی اعلام شده، سالیانه بین ۱۶ تا ۲۰ میلیارد دلار قاچاق کالا به کشور صورت می گیرد. بازهم برمبنای آنچه از سوی مقامات رسمی اعلام شده بخش مهمی از قاچاق از طریق کوله برهای مرزی و قاطر در مرزهای کشور انجام می شود. اما در صورتی که روش انتقال کالای قاچاق به کشور را تنها منحصر به قاطر درنظر گرفته شود، معادلات انجام شده در مورد تخمین میزان قاچاق کالا برهم می خورد.

براین اساس برای جابه جایی و انتقال ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور روزانه باید یک هزار و ۶۰۰ کانتینر به ارزش ۵۰ هزار دلار کالا در جاده ها جابه جا شود. وزن بار هر کانتینر ۴۰ فوتی به طور متوسط یک هزار کیلوگرم در نظر گرفته می شود. هر قاطر هم به طور متوسط توان حمل ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم بار را در روز دارد. قاطر به طور معمول روزانه تنها ۲۰ تا ۳۰ کیلومترتوان پیاده روی دارد. آمار دقیقی در مورد تعداد قاطرهای موجود در کشور وجود ندارد ولی براساس گزارشی که هفته قبل خبرگزاری ایلنا منتشر کرد در دولت دهم ۶ تن قاطر وارد کشور شده است. وزن متوسط هر قاطر بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم برآورد می شود.برهمین اساس طی این مدت تنها ۱۲ راس قاطر به کشور وارد شده است.

محاسبات اولیه نشان می دهد برای جابه جایی روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلوگرم کالای قاچاق به کشور نیاز به فعالیت ۱۶ هزار راس قاطر وجود دارد. اطلاعات دقیقی از جمعیت قاطر والاغ در کشور وجود ندارد ولی برآوردهای تخمینی نشان می دهد در ایران بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار راس قاطر و الاغ وجود دارد. در صورتی که رقم اعلام شده در مورد حجم قاچاق ۲۰ میلیارد دلاری صحت داشته باشد، ۱۴۰ هزار راس قاطر بیش از توان تمام ناوگان حمل و نقل باری جاده ای کالا حمل و نقل می کنند.

قایق ها،کوله بری و قاچاق از طریق قاطر به عنوان اصلی ترین رورش های جابه جایی کالای قاچاق در کشور اعلام شده است ولی برآوردهای ساده نشان می دهد چنین حجم قاچاقی از طریق قاطر و قایق های باری کوچک انجام نمی شود. پیش از این برخی گمانه زنی های کارشناسی تایید می کرد که عدد اعلام شده در مورد قاچاق کالا با قاطر نمی تواند چندان دقیق باشد.

برخی کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند، بخش مهمی از قاچاق کالا به کشور از طریق کم اظهاری صورت می گیرد.

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.