محمدهاشم پوریزدانپرست در گفتوگو با خبرنگار با اشاره به اینکه دولت در یکی دو سال اخیر تلاش کرده تورم را کنترل کند و آن را به ۱۵ درصد کاهش دهد، اظهار کرد: اما در اقتصاد اصلی وجود دارد که میگوید سیاستهای ضد تورمی در نهایت منجر به رکود اقتصادی و در نتیجه بیکاری میشود.
وی با اشاره به اینکه دولت برای از بین بردن بیکاری نیاز دارد پول به اقتصاد تزریق کرده، طرحهای عمرانی را گسترش دهد و سپس نیروی کار جذب کند و همچنین امکانات لازم از جمله ماشینآلات و مواد اولیه را نیز تهیه کند، عنوان کرد: همه این کارها در نهایت باعث افزایش قدرت خرید و در نتیجه ایجاد تورم در اقتصاد میشود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: حال اگر دولت سیاستهای ضد تورمی را انتخاب کند مجبور است هزینههای خود را کاهش دهد و در نتیجه استخدام کم میشود و همه اینها منجر به رکود و افزایش بیکاری میشود.
پوریزدانپرست با اشاره به اینکه دولت در کنار کاهش تورم از رکود نیز جلوگیری کرده است، تصریح کرد: ظاهرا دولت توانسته با تزریق پول به اقتصاد نقدینگی مورد نیاز کارخانه را تامین کند و از سوی دیگر در ازای دلارهای بلوکهشده نفت پیش از آزادسازی آنها معادل ریالیاش را نیز از بانک مرکزی بگیرد و وارد اقتصاد کند.
وی با بیان اینکه دستیابی به نرخ رشد شش درصدی تا پایان امسال هدف بالایی به حساب میآید، خاطرنشان کرد: لازم است دولت برای دستیابی به این هدف اشتغال را افزایش داده و کارخانههای نیمهفعال را راهاندازی کند و صادرات را نیز گسترش دهد. سپس در پایان سال با نگاهی به تمام شاخصهای مربوط به این بخشها میتوان نتیجه گرفت که دولت تا چه حد توانسته به پیشبینی خود عمل کند.
این کارشناس اقتصادی دربارهی تاثیر افزایش فروش نفت در بالا رفتن تولید ناخالص داخلی تصریح کرد: احتمالا اجرای توافق هستهای تا دیماه به طول میانجامد اما ظاهرا به نظر میرسد که فروش نفت افزایش پیدا کرده که این امر میتواند در نرخ رشد و تولید ناخالص داخلی تاثیرگذار باشد.
پوریزدان پرست درباره وضعیت اقتصاد ایران برای جذب سرمایههای خارجی با تاکید بر اینکه کشورها در ارتباط اقتصادی بیشتر به منافع ملی خود توجه دارند، عنوان کرد: این طور نیست که کشورهای دیگر بدون هیچ نفعی سرمایه خارجی خود را وارد بازار یک کشور کنند، بلکه معمولا برابر دهها سرمایه وارد کرده سود میبرند.
وی ادامه داد: بنابراین جذب سرمایه خارجی بدون نظارت و برنامهریزی میتواند تاثیری جز ایجاد کمی اشتغال به صورت ظاهری نداشته باشد و دیگر کشورها بیشتر از سودهای بادآورده فروش کالا در ایران استفاده کنند.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سرمایه خارجی مشکلات اقتصادی ایران را حل نخواهد کرد، اظهار کرد: انتظارات فعلی برای حل مشکلات اقتصادی درست نیست در حال حاضر قیمت نفت به شدت افت کرده است حال ورود مقداری سرمایه خارجی نمیتواند این افت قیمت و کاهش درآمد نفتی را جبران کند.