دومین روز از سیویکمین جشنواره موسیقی فجر درحالی برگزار شد که بهنظر این مراسم آنطور که هدفگذاری کرده بود تا تمامی توجهان جامعه هنری و فرهنگی کشور را معطوف خود کند؛ نتوانسته این بخش را درگیر خود کند. هرچند روزهای اول جشنواره موسیقی فجر در فضایی کمرمق برگزار میشود اما اجرای “دالیبور کاروای” و “آرزو علیوا” را میتوان نقطه مثبتی دید که شاید بتواند جای خالی بسیاری از بزرگان موسیقی که امروز در جشنواره حضور ندارند را پرکند.
کنسرتهایی که طی روز گذشته برگزار شد؛ هیچیک به فروش کامل دست نیافتهاند و بررسی سایتهای بلیتفروشی جشنواره نشان میدهد بخش زیادی از فضای سالنها به مهمانانی اختصاص داده میشود که با کارت دعوت اجراهای جشنواره را به تماشا مینشینند. به راستی بیلبوردها و تبلیغات شهری به دست مخاطبان و علاقمندان به موسیقی در سراسر تهران بزرگ رسیده است؟
روز گذشته؛ کنسرت مشترک “دالیبور کاروای” ویولونیست مشهوراسلواکی و بهنام ابوالقاسم (نوازندهی پیانو) در تالار رودکی از ساعت شش و نیم عصر برگزار شد. این دو هنرمند، پیش از این نیز با یکدیگر در همین سالن نواخته بودند. کاروای به دعوت علی رهبری به ایران آمده و رهبری نیز پیشتر گفته بود؛ این اجرا بدون هماهنگی در جدول قرار داده شده است.
در این کنسرت؛ قطعهی «سونات برای ویولن و پیانو در لاماژور» اثر سزار فرانک در ۴ قسمت اجرا شد. همچنین قطعات «شعر اپوس ۲۶» اثر ارنست شوسون، «مدیتیشن» اثر جولز مسنت و «کولی» اثر موریس راول در ادامه اجرا شد.
در ابتدای کنسرت؛ کاروای به تکنوازی ویولن پرداخت سپس کاروای و ابوالقاسم؛ یکی از قطعات فریتز کرایسلر (نوازنده ویلن اتریشی-آمریکایی) را اجرا کردند.
اما در دومین روز جشنواره؛ در ساعت سه و نیم بعداز ظهر؛ خواننده پیشکسوت ایرانی، پری زنگنه با گروه «مهرنوا» در بخش اجراهای بانوان روی صحنه رفت. زنگنه در بخش اول به اجرای قطعات کلاسیک پرداخت و درکنار آن آهنگ فولک «فدای پیرهن آبیت بگردم…» را در این بخش اجرا کرد.
در ادامهی این برنامه، گروه کر نابینایان به همراهی کودکان عصای سفید روی صحنه آمدند. کودکان حاضر در این مراسم، زنگنه و نوازندگان گروه او را همراهی کردند. در این بخش قطعاتی چون “باغ ما پرچین داره” اثر «ثمین باغچهبان»، “گلنسا جونم”، “شکار آهو”، “تو بیو”، “سه گدار”، “دای بلال”، “جای آهو” و “درنهجان” اجرا شد..
در این کنسرت علاوه بر پری زنگنه و نازلی بخشایش؛ زهرا صادقى (ویولونسل)، نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، هیلا فیضپور (تار)، نازنین غنىزاده (کمانچه) و نازنین پدرثانى (تنبک و دف) حضور داشتند.
اما سومین و آخرین اجرای دومین روز جشنواره در تالار وحدت به اجرای ارکستر پارس اختصاص داشت.
در بخش اول این کنسرت؛ ارکستر ایرانی به سرپرستی «گلنوش صالحی» به اجرای برنامه پرداخت. در این بخش پنج قطعه با عنوانهای تصنیف “همعنان باد”، تکنوازی عود توسط بهار بدیعی تبار، چهار مضراب، آواز نهفت و تصنیف “بیپایان” اجرا شد.
بخش دوم اجرای گروه پارس در شب دوم جشنواره موسیقی فجر، به گروهنوازی هارپ و گروه کر به همراه سازهای زهی تعلق داشت. قسمت گروهنوازی هارپ با سرپرستی فتانه شاهین پس از پایان بخش اول اجرای شب گذشته آغاز شد. در این بخش نیز همانند قسمت اول اجراها، گروه پارس به اجرای پنج اثر پرداخت که این قطعات را فتانه شاهین تنظیم کرده و وظیفه رهبری ارکستر در این بخش را «یاسمن جعفریان» برعهده داشت. در بخش گروهنوازی هارپ نیز ۱۴ نوازنده برای نواختن چند ساز روی صحنه آمدند.
در دومین روز جشنواره آرزو علیوا از کشور جمهوری آذربایجان کنسرتی را ویژه بانوان روی صحنه آورد و درکنار او؛ سمیرا جلیلوا و زرگلام جعفروا به هنرنمایی پرداختند.