این استاد دانشگاه در بخشی از نامه نوشته است: «آنچه کشور خیلی بیش از”جوان گرایی” و….بدان نیاز دارد، دوری از تندروی و پرهیزاز رادیکالیزم انقلابی و متقابلا رفتن بسمت و سوی اعتدال، میانه روی و پراگماتیسم است و دقیقا هم بواسطه این نیاز است که بنده در مقابلتان زانوزده و درخواست می نمایم که نه نگویید. یقین بدانید نیامدن شما کمک خواهد کرد تا جایگاه مجلس دهم ازجایگاه مجلس فعلی هم در تاثیرگزاری برسیاست های سرنوشت ساز کشور و تصمیم گیری های کلان نظام کم اثرتر و کم رنگ تر شود.»
متن کامل این نامه که در اختیار فرارو قرار گرفته است به این شرح است:
نامه سرگشاده به حجت الاسلام ناطق نوری:ریاست مجلس دهم شوید
بسمه تعالی
جناب حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری
ریاست محترم بازرسی ویژه نهاد مقام معظم رهبری حضرت آیت الله سیدعلی خامنه ای ادام الله ظله العالی
با سلام و تحیات، در خبرها بنقل از حضرتعالی اظهارنظری آمده بود که حکایت از بی میلی تان پیرامون شرکت در انتخابات مجلس می نمود. اگرچه صراحتا بیان نکرده بودید که قطعا نخواهید آمد، اما بیاناتتان مبین از عزم تان مبنی برنیامدن می نمود. جناب آقای ناطق نوری عزیز، تجربه، دانش و اطلاعات شما و شاید مهم تر از همه، عشق و اعتقادتان به انقلاب، نظام و کشور در ورای آنست که امثال بنده خواسته باشند بخودشان اجازه دهند تا به حضرتعالی توصیه نمایند.
آنچه هست استدعا و تقاضاست. یقینا توهینی که بشما درجریان انتخابات سال ۸۸ شد بناحق بود و شاید بیش از نفس آن توهین، سکوت برخی ازیاران و دوستان بود که برایتان سنگین تر و ناگوارتر آمد.
اما جناب آقای ناطق نوری عزیز، نه خون شما رنگین تر از خون مرحوم آیت الله منتظری یا مرحوم مهندس مهدی بازرگان است نه توهین هایی که به آن بزرگواران صورت گرفت قابل قیاس با توهین به جنابعالی است؛ و نه تلاش ها، زجرها و خون دل هایی که آنان برای انقلاب متحمل شدند تناسبی با مرارت های شما پیدا می کند.
رفتگان به کنار، جنابعالی شاهد توهین ها و بی مهری هایی که به آقایان هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی منظما می رود هستید. مع ذالک هر دو ایستاده اند. یقینا جنابعالی نه قهر کرده اید نه علت تصمیم تان کدورت های سال ۸۸ هستند. اما انگیزه تان برای نیامدن هرچه باشد، شرایط مملکت بگونه ایی است که کشور بیش ازهر زمان دیگری به حضور شما در مجلس نیازدارد.
دلتان نیاید که جایگاه مجلس در رسیدگی و نظارت بر امور کلان مملکت بیش از این تنزل پیدا کند. بیاناتتان در”دادن فضا به جوانان” یقینا درست است اما خودتان هم نیک می دانید که نظارت استصوابی و رد صلاحیت ها چگونه عرصه را برای حضورو ورود بسیاری که شاید بتوانند مجلس را یکبار دیگر در جایگاه واقعی آن که همانا “درراس نظام” بودن است بازگردانند اگر نگفته باشیم غیرممکن که دست کم تنگ نموده است.
یقینا حضرتعالی بیش از هر فرد دیگری مستحضر هستید که تنزل جایگاه مجلس یعنی اصلی ترین رکن مردم سالاری چه هزینه سنگینی بر مصالح و منافع ملی مان وارد می سازد. چگونه می توانید درچنین شرایطی حاضر شوید که مجلس را بحال خود وانهید؟
می فرمایید رسیده اید به سن و سالی که دیگر می بایستی بازنشسته شوید و جایگاه تان علی القاعده در”اطاق های فکری که می بایستی سیاست های کلان جامعه را مشخص نمایند” است. این سخن تان هم ایضا بسیار ستودنی و منطقی است. اما از کدام “اطاق های فکر” در نظام مان صحبت می فرمایید که ناطق نوری در سن ۷۲ سالگی می بایستی در آن سرگرم انتقال تجربیاتش به نسل بعدی شود؟
نه جناب آقای ناطق نوری معزز، باور بفرمایید که کشور بشما نیازدارد و تمسک به “جوان گرایی”، “تزریق خون تازه”، “انجام وظیفه درون اطاق های فکر” و این دست کلیشه ها راهگشا نیستند.
آنچه کشور خیلی بیش از”جوان گرایی” و….بدان نیاز دارد، دوری از تندروی و پرهیزاز رادیکالیزم انقلابی و متقابلا رفتن بسمت و سوی اعتدال، میانه روی و پراگماتیسم است و دقیقا هم بواسطه این نیاز است که بنده در مقابلتان زانوزده و درخواست می نمایم که نه نگویید. یقین بدانید نیامدن شما کمک خواهد کرد تا جایگاه مجلس دهم ازجایگاه مجلس فعلی هم درتاثیرگزاری برسیاست های سرنوشت سازکشور و تصمیم گیری های کلان نظام کم اثرتروکم رنگ ترشود.
ایام بکام باد
صادق زیباکلام
سیام شهریورماه یکهزاروسیصدونودوچهار