stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 32431
  • 18 فروردین 1395 - 15:55
3

تغییر نمایندگان دولت در خراسان جنوبی کلید می‌خورد

«پویش» گفتگوهایی را با حامیان شناخته‌شده دولت در خراسان جنوبی انجام داد و اشتراک صحبت تمام آن‌ها این بود که اغلب فرماندران، مدیران ارشد و میانی استانداری خراسان جنوبی دل در گرو دولت پاکدست(!) محمود احمدی نژاد دارند و بعضا این مساله را پنهان هم نمی‌کنند.

قلم | qalamna.ir :

پویش نوشت: پس از پیروزی قابل توجه ائتلاف اصلاح طلبان و حامیان دولت در انتخابات ۷ اسفند، صدای مطالبات پس از برجام جان تازه‌ای گرفته و بار دیگر اقشار مختلف بر مطالبات ۲ ساله خود که البته همان برنامه دولت اعتدال نیز می‌باشد، تاکید می‌کنند.

پس از برجام اکثر تحلیل‌گران و فعالین سیاسی اصلاح طلب و اعتدال‌گرا پروژه اصلی دولت در مسیر پیش رو را هم‌نظر با خود دولتمردان، تمرکز بر بهبود وضعیت سیاست داخلی و خصوصا تقویت ملموس اوضاع اقتصادی مردم می‌دانند. در همین راستا هم بود که اصلاح‌طلبان تاکید داشتند با هدف برای شکل‌گیری مجلسی همراه‌تر با ملت و دولت باید پای صندوق رای حضور پیدا کرد تا زمینه برای ادامه اقدامات سیاسی و اقتصادری دولت فراهم شود.

۷ اسفند فرا رسید و در یک اتفاق شگفت انگیز تا این لحظه اکثریت نسبی به اصلاح طلبان و حامیان دولت اختصاص یافته است، اکثریت نسبی که احتمالا در دور دوم تقویت هم می‌شود. نتیجه این انتخابات هرچند امیدبخش بود، اما نقاط ضعف دولت در ۲ سال گذشته و لزوم ترمیم آن‌ها را نیز یادآور شد. اکنون تحریم‌ها مرتفع شده، مجلس همراه شده و دولت مسیری هموارتر دارد تا اصلاحات سیاسی و اقتصادی مدنظر خود را به اجرا برساند و از این منظر وظیفه‌ای تاریخی بر دوش دارد.

وزارت کشور، پاشنه آشیل

دولت روحانی شاید تا کنون در زمینه اقتصاد کار ایجابی فوق‌العاده‌ای نکرده باشد، اما در آوار برداری فجایع اقتصادی دولت پیشین و جلوگیری از رسیدن کشور به پرتگاه اقتصاد قطعا نقشی غیر قابل انکار داشت. اما متاسفانه مجموعه این تلاش‌ها به طور خاص برای مردم شهرهای کوچک و روستاها به خصوص در برخی استان‌ها قابل لمس نبوده و نیست.

به نظر مشکل اصلی این است که در برخی استان‌ها مانند فارس، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی مدیران میانی و بعضا مدیران ارشد از وابستگان و دلبستگان دولت سابق هستند و هیچ تلاشی در اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت در این مناطق ندارند. نتیجه اقدامات این مدیران را همه همان ابتدا در کیفیت پیاده‌سازی طرح نامناسب سبد کالا دیدند و بعد از آن هم در برنامه‌های بعدی دیدند. نتیجه اینکه ویترینی که این دولتمردان اصولگرا از دولت روحانی به مردم نمایش می‌دهند، خاک گرفته است و بهتر است که دولت خود نسبت به پاکیزه‌سازی ویترین دولت در این استان‌ها اقدام کند.

روشن‌ترین خاطره مردم از نفوذ جریان افراطی در لایه‌های استانداری به ماجرای علی مطهری در شیراز باز می‌گردد که استانداری به جای حمایت از انجام سخنرانی مطهری در دانشگاه شیراز، او را تحت الحفظ به فرودگاه رساندند تا به تهران باز گردد و اقدامات بعدی که صورت دادند. گویی که همچنان احمدی‌نژاد دست در دست مشایی به پاستور می‌رود و این مدیران هم برای رضایت دولت اصولگرا اینچنین می‌کنند.

خراسان جنوبی، مشتی نمونه خروار

آسیب‌هایی که دولت روحانی از استاندران و فرمانداران خود دید تنها به این گونه میدان دادن به تندروها و عدم حمایت از حق خلاصه نشد و در نهایت نتایج عملکرد آن‌ها بر انتخابات مجلس هم اثر گذاشت. از دید مردم استانداران، فرمانداران و بخشداران نمایندگان دولت هستند و هر چه انجام دهند از چشم دولت می‌بینند. با بررسی گذرای نتایج دور اول انتخابات در حوزه‌های مختلف، به وضوح مشخص است که در اغلب مناطق هرچه “رضایت و امید مردم به عملکرد دولت” بیشتر بوده “نسبت رای داده شده به لیست امید” هم بیشتر بوده است. به جز برخی استثنائات مانند چند شهر بزرگ که توان طبقه متوسط بالاست، در بقیه حوزه‌های انتخابیه اینچنین بود. بنابراین می‌توان به سراغ مناطقی رفت که این رای پایین بوده تا به راحتی مشاهده کرد که عملکرد استانداران و فرمانداران نیز در آنجا ضعیف بوده و مردم را از دولت ناراضی کرده است. به طور مثال در استان خراسان جنوبی چنین وضعیتی حاکم بود.

همانطور که در گذشته نیز ناظرین و رسانه‌ها نسبت به عملکرد بسیار ضعیف استاندار خراسان جنوبی تذکر داده بودند، در این انتخابات مردم هم با عدم رای کافی خود به لیست حامیان دولت، این مساله را به دولتمردان مرکز نشین و رئیس‌جمهور تذکر دادند. از معدود مواردی که حامیان دولت با وجود داشتن کاندیدای نسبتا شناخته‌شده و تایید صلاحیت‌شده نتوانستند مردم را همراه کنند، بیرجند مرکز خراسان جنوبی بود. 

در همین رابطه «پویش» گفتگوهایی را با حامیان شناخته‌شده دولت در خراسان جنوبی انجام داد و اشتراک صحبت تمام آن‌ها این بود که اغلب فرماندران، مدیران ارشد و میانی استانداری خراسان جنوبی دل در گرو دولت پاکدست(!) محمود احمدی نژاد دارند و بعضا این مساله را پنهان هم نمی‌کنند. حفظ و تقویت این گروه از مدیران و عملکرد ضعیف آن‌ها باعث شده که در انتخابات ۷ اسفند رای مردم همراه با حامیان دولت نباشد و علاوه بر رای ناکافی در شهرهای بزرگ، در روستاها و شهرهای کوچک هم به دلیل عملکرد ضعیف این گروه مردم به حامیان دولت رای ندهند. کاهش رای مردم به روحانی و حامیان دولت در دو انتخابات ۹۲ و ۹۴ در این منطقه مساله قابل توجهی است که مشخصا علت آن عملکرد نمایندگان دولت در این مناطق است و این مشکل ممکن است در صورت تداوم این روند جدی‌تر شود. عقل سیاسی هم حکم می‌کرد که دولت بیش از این در مورد اصلاح این وضعیت تعلل نکند و به نظر می‌رسد عزم تغییرات هم در پاستور نشینان و فاطمی‌نشینان ایجاد شده است.

روحانی کلید تغییرات را می‌زند

پس از پیروزی در انتخابات چشم بیشتر اصلاح طلبان و حامیان دولت به وزارت کشور دوخته شده است، آن‌ها اکنون در انتظارند تا اولین نتایج پیروزی در انتخابات ۷ اسفند را در وزارت کشور ببینند. شنیده‌های «پویش» هم حاکی از این است که زمزمه‌های تغییر در سطح استانداران هر روز در دولت قوی تر می‌شود و همه در انتظار تصمیم رئیس جمهور برای وزارت کشور و دولت برای زمان آغاز این تغییرات هستند. در ادامه پویش به این موضوعات بیشتر خواهد پرداخت.

هشتگ:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. امیدوارم اصلاح طلبان و حامیان دولت استان ما یکبار هم که شده به جای خودخواهی ها و تندروی های مرسوم فردی را انتخاب کنند که هم مردم هم سیاسیون و نیز دولت بپذیرند و مخالفین سیاست های دولت هم نتوانند برچسب زنی روی ان فرد داشته باشند …. واصلاحات چارچوب مند رو بتونن انجام بدهند افراد زیادی هستند که این شرایط رو دارند مهندس مقدوری جناب امینی حاج اقای حسینی حاجعلی موهبتی مهندس زارع صفت مهندس آیتی دکتراقاابراهیمی و…. افرادی هستند که باید روی یک نفرشان که مجموعه استان وشهرستان ها بپذیرند توافق شود هرفردی که توان و شناخت و توافق بالاتری داشت می تواند مجموعه استان رو موفق کند به شرط همدلی

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.