حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا با اشاره به روابط دولت تدبیر و امید با مراجع تقلید و علما، اظهار داشت: روابط دولت آقای روحانی با بزرگان قم اعم از مراجع تقلید و علما، بسیار خوب و قابل توجه بوده و اصلا قابل مقایسه با رابطه دولت سابق با مراجع تقلید نیست.
او افزود: آقای دکتر روحانی خود فرزند حوزه است و شاگرد مراجع تقلید و بزرگان بسیاری بوده و از این رو علما ایشان را به خوبی میشناسند و میدانند که اعتقاد به اسلام و انقلاب داشته و برای مرجعیت و حوزههای علمیه اصالت خاصی قائل است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی اضافه کرد: برخورد شخص آقای دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهور و همه دولتمردان اعم از وزرا و معاونان و مشاوران رئیس جمهور با مراجع تقلید نیز بسیار صمیمانه بر اساس احترام است و البته این ارتباط باید بیشتر از این هم باشد تا فرصتی به افراد غرضورزی که میتوان آنها را کانالهای انحرافی نامید داده نشود تا اطلاعات نادرست و غیر واقعی را منتقل کنند، چرا که در صورت عدم ارتباط مداوم دولتمردان با علما و مراجع تقلید، این گونه افراد سوءاستفاده کرده و اوضاع را غیر واقعی نشان میدهند.
او افزود: در مجموع ارتباطات دولت آقای دکتر روحانی با مراجع تقلید و علما خوب بوده و در این مسیر نه تنها شاهد نکته منفی نبودیم، بلکه شاهدیم که سعی و تلاش آقای رئیس جمهور و دولتمردان این است که تا حد امکان در راستای تحقق منویات مراجع تقلید حرکت کنند.
منتجبنیا اضافه کرد: روابط خوب دولت روحانی با بزرگان قم در حالی است که در دولت گذشته بیشترین توهین به مرجعیت از جانب برخی افراد میشد و بعضا تعابیر زشتی نسبت به علما به کار میبردند؛ و در نهایت منجر به این شد که مراجع تقلید تا مدتها دیدار آنها را ممنوع کرده بودند و اجازه ملاقات به اعضای دولت سابق و شخص رئیس دولت را نمیدادند، چرا که از اقدامات آن دولت عصبانی بودند و البته بعدها پادرمیانیهایی شد که اجازه ملاقات دهند؛ چون هم در تعابیر و سخنرانیهایشان اهانتهایی بود و هم اینکه ادعاهایی فراتر از شایستگی خود از جمله ادعای دیانت، تفسیر دین و احکام الهی و البته بر خلاف دیدگاه علما و مراجع تقلید داشتند که ناراحتی بزرگان و علما را در پی داشت.
او افزود: همچنین در دولت سابق، مسئله خرافهگرایی و تکیه بر توهماتی مثل ظهور نزدیک است و ارتباط اقداماتشان با حضرت ولیعصر (عج) و جار و جنجالهایی که در خصوص این مسائل راه انداختند، از مسائلی بود که ما از مدتها قبل نسبت به آثار منفی آن در جامعه هشدار دادیم و البته بعدها بسیاری افراد به آن موضوعات اشاراتی کردند و گفتند این مسائل منفی در دولت سابق وجود دارد.
این فعال سیاسی گفت: در کل دلایلی مختلفی بود که علمای قم نسبت به مسئولان دولت سابق دلسرد شده بودند و مدتی آنها را برای ملاقات با خود ممنوع کرده بودند، اما بحمدالله آقای دکتر روحانی در جایگاه ریاست جمهوری، با نگاه باز و روشنفکری که داشته و با ارتباطی که با حوزه علمیه دارد توانسته تا حدود زیادی رضایت مراجع تقلید و علما را به خود و دولت جلب کند.
منتجبنیا در پایان گفت: انشاءالله باید روابط دولت آقای روحانی با مراجع تقلید بیشتر هم توسعه پیدا کند تا راهی برای القای شبهه و طرح مسائل انحرافی از سوی برخی مخالفان دولت که به دنبال سیاهنمایی هستند، باقی نماند.