حجت الاسلام علوی در این مصاحبه گفت که رئیسجمهوری سوریه در پاسخ به پیشنهاد قاسم سلیمانی اظهار داشته که خانواده من با دیگر خانوادههای سوری تفاوتی ندارد و ما در دمشق خواهیم ماند.
قلم به نقل از یورونیوز، وزیر اطلاعات ایران درباره اینکه این پیشنهاد در چه زمانی مطرح شده، توضیحی نداده است. پیشتر، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای شمالی وزارت امور خارجه ایران هم گفته بود: «دو سال پیش [سال ۲۰۱۳] در دیداری که با بشار اسد داشتیم به او پیشنهاد شد که خانوادهاش را به ایران بفرستد اما پاسخ او این بود که من تا آخرین لحظه در کشور هستم و همسرم مسئول رسیدگی به خانواده شهداست و از کشور خارج نمیشویم.»
وزیر اطلاعات ایران در مصاحبه روز شنبه خود مدعی شد که «توطئه علیه سوریه» از سال ۲۰۰۶ و از زمان حمایت دمشق از حزبالله لبنان در جنگ با اسرائیل آغاز شد. آقای علوی با تاکید بر ادامه حمایت تهران از متحدانش گفته است: اگر ایران به مبارزه با تروریسم در سراسر سوریه و عراق توجه نشان نمیداد، حالا در استانهای غربی خود با [تروریستها] مواجه بود.
مقامهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در سالهای گذشته و همزمان با افزایش انتقادها از نقش ایران در بحرانهای خاورمیانه، بارها حضور فعال ایران در عراق و سوریه را در راستای دفاع از منافع ملی و امنیت داخلی این کشور توصیف کرده اند.
محمود علوی وزیر اطلاعات ایران، شهر رقه، پایتخت داعش در سوریه را به عنوان «یکی از مراکز اقدامات ضد ایرانی» برشمرده و گفته است که اعضای تمام گروههایی که در ماههای گذشته برای انجام عملیات تروریستی به سوی ایران اعزام شده بودند، کشته یا بازداشت شده اند.
از زمان آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۵ ایران حامی اصلی دولت این کشور در برابر مخالفان و شورشیان است. دهها تن از فرماندهان و کادرهای سپاه پاسداران ایران در جریان نبردهای سوریه جان خود را از دست داده اند.