خبرنگار قلم از همدان، نشست مجازی حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان با مدیران و اهالی رسانه استان همدان روز گذشته به همت بسیج رسانه استان با موضوع الزامات تحقق ایران قوی در انتخابات ۱۴۰۰ برگزار شد.
حسین شریعتمداری، روزنامهنگار ایرانی اصولگرا و مدیرمسئول روزنامه کیهان و نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان از یکم دیماه ۱۳۷۲ (از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران) است که در این نشست به صحبت با اهالی رسانه همدان پرداخت.
دشمن تمام تلاشش بر این است که ندانیم کجا هستیم
مدیرمسئول روزنامه کیهان در جمع اصحاب رسانه استان همدان با بیان اینکه بایستی پیش از هر چیز انگیزهها را دید، این که کجا ایستادهایم و مختصات این نقطه را ترسیم کنیم، مطرح کرد: هر کسی که نقشه راه در اختیارش نباشد، احتمال گمراهیاش زیاد است.
حسین شریعتمداری با بیان این موضوع، عنوان کرد: درست است که ما از نقطه مطلوبمان فاصله زیاد داریم، اما از نقطه آغاز تا حال، گامهای زیادی برداشتهایم؛ بدینسان نیاز است تا این مقایسهها انجام شود، اینکه از کجا شروع کردهایم و حال در کجا هستیم، بایستی بهصورت مقایسهای انجام شود.
وی در ادامه صحبتهای خود به بخشی از نگاههای شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی، نقطه مطلوب را شناخته بود و در این بین میبینیم که وی در بخش نخست وصیتنامه خود مطرح کردهاند که «خداوندا! تو را سپاس که مرا صلب به صلب، قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجستهترین اولیانت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم…» و شعار اصلی شهید سلیمانی که برند این شهید بوده، «ما ملت امام حسینیم» است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: این صحبتها نشان میدهد که شهید سلیمانی درک کرده در کدام نقطه است.
وی با بیان اینکه نخستین قدم آن است که بدانیم کجا ایستادهایم، خاطرنشان کرد: دشمن تمام تلاشش بر این است که ندانیم کجا هستیم و در این مسیر، اگر ندانیم که کجا هستیم، معلوم نمیشود که فریب هم نخوریم!
این روزنامهنگار اصولگرا بیانات رهبری در نوروز امسال را ختم کلام دانست و گفت: در این بیانات تمامی مباحث بهخوبی عنوان شد و ایشان از اهمیت انتخابات نیز سخن گفتند.
شایعات راجع به تقلب و مهندسی بودن انتخابات نیز دیگر تأثیری ندارد، حتی آنها که در فتنه ۸۸ موضوع تقلب را مطرح کردند، این تقلب اسم رمزشان بود و از بیرون به آنها گفته بودند که این موضوع را مطرح کردند و روی این بحث تأکید کنند
شریعتمداری با تأکید بر اینکه مردم میدانند که رأی آنان مؤثر است، ادامه داد: شایعات راجع به تقلب و مهندسی بودن انتخابات نیز دیگر تأثیری ندارد، حتی آنها که در فتنه ۸۸ موضوع تقلب را مطرح کردند، این تقلب اسم رمزشان بود و از بیرون به آنها گفته بودند که این موضوع را مطرح کردند و روی این بحث تأکید کنند.
وی خاطرنشان کرد: شاهدیم که یکی از سران فتنه که ادعای تقلب داشت، در انتخابات بعدی شرکت کرد و مواردی دیگر که نشان میدهد که در دستگاه انتخاباتی نظام جمهوری اسلامی، تقلب و مهندسی شدن انتخابات جایی ندارد.
شورای نگهبان صرفاً به چند استعلام اکتفا نکند
شریعتمداری در ادامه صحبتهای خود به نظرات رهبری درخصوص ویژگیهایی که بایستی کاندیداها و نامزدهای انتخاباتی داشته باشند اشاره کرد و گفت: مخاطب ویژگیهای مطروحه تنها نامزدهای انتخاباتی نیستند، بلکه شورای نگهبان نیز باید به این ویژگیها توجه کند و صرفاً به چند استعلام اکتفا نکند.
وی در ادامه به برخی از این ویژگیها پرداخت و افزود: یکی از این ویژگیها به این موضوع مربوط است که نامزدهای انتخاباتی باید بدانند که چه جایگاه سنگین، وظیفه حساس و مهمی را قرار است برعهده بگیرند.
شریعتمداری با تأکید بر اینکه قوه قضائیه با آنهمه عریض و طویل بودن و نقش مبارزه با فسادهای اقتصادی در برابر قوه اجرایی اندکی از صفر بیشتر است، اظهار کرد: بدینسان، بایستی از افرادی که قرار است در قوه اجرایی پای کار بیایند، پرسشهایی دقیق، گویا و روشنگر داشته باشیم.
اگر اختیارات رئیسجمهور اندک است، چرا برای آن سرودست میشکنند؟
مدیرمسئول روزنامه کیهان یادآور شد: اگر مدنظر داریم که ریاستجمهوری اختیارات اندکی دارد، پس چرا برای حضور در این رقابت بهعنوان یک نامزد انتخاباتی سرودست میشکنند و شعارهای انتخاباتی آنان به نحوی است که گویی همه امور را در اختیار خواهند داشت؟
بایستی به مردم کمک کنیم تا ۱۰ بار از یک سوراخ گزیده نشوند
شریعتمداری با اشاره به برخی از رؤسای جمهور که عمر ریاستجمهوری آنان خاتمه یافته است و تأکید دارند که میخواستند کارهای بسیاری انجام دهند اما نشده و نگذاشتهاند، مطرح کرد: بایستی به مردم کمک کنیم تا ۱۰ بار از یک سوراخ گزیده نشوند! میتوان از این افراد پرسید که چه کاری میخواستی انجام دهی که نشد؟ چه کارهایی در طول دوران فعالیت خود کردهای و چه افرادی بودند که نگذاشتند آن کارهایی که میخواستی انجام دهی، انجام شود؟
وی در ادامه این موضوع اضافه کرد: نظام جمهوری، قهوهخانه نیست که هرکس هرکاری دوست دارد بتواند انجام دهد، اقدامات و تصمیمات در حوزه ریاستجمهوری حساس و البته محسوس است و با برنامه پیش میرود؛ بدینسان باید در پله نخست چنین افرادی که ادعاهایی دارند، عنوان کنند که چه کارهایی کردهاند و در پلههای بعدی بگویند که چه کاری میخواستند انجام دهند که نشد! و در ادامه چه کسانی نگذاشتند که شما کارهایی که میخواستید را انجام دهید؟
این روزنامهنگار اصولگرا با بیان اینکه یکی از همین افراد مطرح میکند که هرروز با ۹ بحران مواجه بودم و دیگری میگوید که برجام را منتقدین نگذاشتند که انجام شود، مطرح کرد: اینها باید حرفهایشان را مستند توضیح دهند، چه بحرانهایی؟ منتقدین چه کسانی بودند؟ از سویی برای شناخت نامزدهای انتخاباتی و انتخاب فرد مناسب بایستی بهخوبی آنها را بررسی کنیم.
رأی مردم عمدتاً به وعدهها داده شده است
شریعتمداری در تشریح این موضوع خاطرنشان کرد: نامزدهای انتخاباتی از کره مریخ نمیآیند، آنها در نظام سابقه فعالیت داشتهاند، باید دید شعارهایی که میدهند چقدر در مواضع ما هست و چه جایگاهی دارد، چقدر توانستهاند در مسیر شعارهایی که میدهند قدم بردارند، چراکه همان اندازه که رأی مردم حقالناس است، به همان اندازه وعدهها نیز اینگونه بوده، چراکه رأی مردم عمدتاً به وعدهها داده شده و اگر به وعدهها عمل نشود، یعنی آن فرد تقلب کرده است.
وی نخستین گام در این مسیر را مقایسه افراد و زندگینامه آنها دانست و گفت: برخی از این افراد سوابق خوب دارند و برخی سوابق خوبی ندارند و اینکه بگوییم میزان، حال فعلی است، این موضوع مربوط به افراد خوشسابقه بوده؛ چراکه در این موقعیت که بسیار ویژه و حساس است، نمی توان اصل را بر برائت گذاشت.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با تصریح بر آنکه در جای حساسی هستیم و نمیتوان بهراحتی این موضوع را بدون روشن کردن پیش برد، اظهار کرد: مثلاً باید دید که این افراد در حوادث سیاسی کجا بودهاند؟ مثلاً موضع وی در فتنه ۸۸ که یک فتنه آمریکایی و اسرائیلی بوده، کجا است؟ حتی سکوتکنندگان هم باید بررسی شوند، چراکه ریاستجمهوری مهم است، بهویژه در این دوره!
شریعتمداری با تأکید بر اینکه سرنوشت نظام را نمیشود به دست هر فردی داد، گفت: در این مسیر اهالی رسانه بهصورت ویژه وظیفه دارند کار انجام دهند، اصحاب رسانه مسئول هستند نسبت به آنچه که مینویسند و نسبت به آنچه که باید بنویسند و نمینویسند.
باید بررسی شود فردی که در برابر فتنه ۸۸ سکوت کرده، هدفش چه بوده است؟ اگر ماجرا را نمیدانسته و سکوت کرده، چنین فردی حق ندارد که رئیسجمهور شود و اگر میدانسته و سکوت کرده، این فرد نیز حق ورود به ریاستجمهوری را ندارد
وی خاطرنشان کرد: باید بررسی شود فردی که در برابر فتنه ۸۸ سکوت کرده، هدفش چه بوده است؟ اگر ماجرا را نمیدانسته و سکوت کرده، چنین فردی حق ندارد که رئیسجمهور شود و اگر میدانسته و سکوت کرده، این فرد نیز حق ورود به ریاستجمهوری را ندارد.
از لحن قول و سخن آنان میتوان به شخصیتشان پی برد
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه عدهای مطرح میکنند که دوران موشک تمام شده و وارد گفتمان و مذاکرات شدهایم، عنوان کرد: بهراستی اگر به این سطح از فناوریها در زمینه موشکی نمیرسیدیم، آیا ما را آرام میگذاشتند؟ کسانی که چنین دیدگاهی دارند، واقعاً ضربه میزنند! داعش را علیه ما بهوجود آوردهاند و بهراستی که اگر در برابر داعش دفاع نمیکردیم، در کرمانشاه و چهبسا تهران باید مقابل آنها میایستادیم، اما اگر کسی این مسئله را درک نمیکند، چطور دیگر مسائل را میتواند بفهمد؟
این روزنامهنگار اصولگرا با تصریح بر اینکه چنین افرادی حق ندارند که رئیسجمهور شوند، اظهار کرد: وقتی تابلوها عوض میشود، نباید فقط به تابلوها نگاه کنیم، چراکه زیر این تابلوها را هم باید دید! بهطوری که در قرآن مجید خداوند متعال میفرماید «از لحن قول و سخن آنان میتوان به شخصیتشان پی برد».
اینها شعار نیست
شریعتمداری با بیان اینکه رهبری در بیانات خود عنوان کردهاند که باید به توان خودی باور داشت، عنوان کرد: بایستی این توانمندیهای فعلی فهرست و منتشر شود.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه زمانی که جریانی خاص عنوان میکند که همه توان ما پختن قرمهسبزی و آبگوشت بزباش است، آیا میتوان انتظار داشت که این افراد به توان داخلی اعتقادی داشته باشند؟ خاطرنشان کرد: دیگری میگوید که باید مدیر از خارج وارد کرد! و بهراستی که لازم است اصحاب رسانه توانمندیهای ما را فهرست کنند و به این و آن بگویند.
مدیرمسئول روزنامه کیهان در این زمینه به برخی از توانمندیها اشاره کرد و از توانمندیها و رتبههایی چون دومین کشور دارای توان ساخت دریچه قلب، دومین کشور دارای توان درمان تالاسمی، رتبه سوم صنعت سدسازی، رتبه دهم فناوری لیزر، نهمین کشور دارای چرخه کامل فضایی، دومین کشور دارای فناوری تولید پهباد رادارگریز و مواردی از ایندست نام برد.
وی با بیان اینکه باید به خود باور داشته باشیم، اظهار کرد: درست زمانی که به اورانیوم غنیشده ۲۰ درصدی و یا بنزین رسیدیم، غربیها اعلام کردند که حاضر هستند نیاز ما را تأمین کنند، اما در حوزه بنزین ما امروز صادرات هم داریم.
جبهه اصلاحطلبان واقعاً فشل است
شریعتمداری با تأکید بر اینکه اینها شعار نیست، به شرایط کنونی و وضعیت انتخاباتی اشاره کرد و گفت: جبهه اصلاحطلبان واقعاً فشل است، اصلاحطلبان امتحان خود را بهخوبی پس ندادند، هرچند شعار بسیاری سر دادند و وعدههای فراوان، اما شعارهای فراوانشان عملی نشد و وعدههای زیادی داشتند که بر زمین ماند.
وی با بیان اینکه سالها پیش منتقدین تأکید کردند که نباید حجم نقدینگی بالا رود اما این اتفاق افتاد، افزود: اکنون میبینیم که حجم نقدینگی در کشور بسیار بالا رفته که به هر سمت برود، باعث ایجاد تورم و مشکل میشود.
این روزنامهنگار اصولگرا با تصریح بر اینکه تمام دولت در وزارت خارجه جمع شده بود و همه مشغول مذاکرات هستهای بودند، اظهار کرد: آنها برجام را فتحالفتوح و بزرگترین افتخار کشور نهتنها از پیروزی انقلاب به بعد، بلکه در سراسر اعصار و در طول تاریخ ایران میدانستند. اما هیچی در آن نبود و حال شاهد وضعیت اقتصادی مردم، گرانیهای افسارگسیخته، تورم، گرانی مسکن و سقوط ارزش پول ملی هستیم.
اصلاحطلبان درحال حاضر خودشان را از دولت جدا میدانند و آن را رحم اجارهای میپندارند و علیه آنچه خودشان ایجاد کردند، موضعگیری میکنند. اما باید تابلوها را شناخت! آنها علیه چیزی موضع میگیرند که خودشان ایجاد کردهاند
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه البته درحال حاضر اصلاحطلبان دو راه را دنبال میکنند، تشریح کرد: اصلاحطلبان درحال حاضر خودشان را از دولت جدا میدانند و آن را رحم اجارهای میپندارند و علیه آنچه خودشان ایجاد کردند، موضعگیری میکنند. اما باید تابلوها را شناخت! آنها علیه چیزی موضع میگیرند که خودشان ایجاد کردهاند.
شریعتمداری راه دوم را در این مسیر حاشیهسازی دانست و گفت: راه دیگری که درپیش گرفته میشود این است که سعی دارند هرازچندگاهی نارنجک دودزا یا بمب سوتی بیندازند و جادههای فرعی بسازند تا از موضوعات اصلی به موضوعات فرعی برسیم.
نگاه اصلاحطلبان به آمریکا است
مدیرمسئول روزنامه کیهان با تأکید بر اینکه اصلاحطلبان نگاهی به بیرون و عمدتاً به آمریکا دارند، اظهار کرد: خود آقایان میدانند که کجاها نشست دارند، امروز به آمریکا دل بستهاند، درحالی که این کشور خودش بسیار بدبخت و با ۶ بحران لاینحل چون کرونا، بحران اقتصادی، بدهی غیر قابل پرداخت و مشکلات داخلی مواجه است.
شریعتمداری با تأکید بر اینکه فروپاشی آمریکا آغاز شده است، به صحبتهای رئیسجمهوری سابق فرانسه اشاره کرد و گفت: سارکوزی مطرح میکرد که «ترامپ عامل سقوط آمریکا نیست، بلکه نشانه آن است».
وی با اشاره به اینکه ممکن است آمریکا در مذاکرات یک شیرینی بدهد و چند تا تحریم که ترامپ وضع کرده را لغو کند اما کافی نیست، یادآور شد: ما به دنبال لغو همه تحریمها هستیم، سفیر فرانسه هم اعلام کرده بود که قبل از انتخابات برجام احیا شود.
شریعتمداری به وضعیت انتخاباتی اشاره و تأکید کرد: هدف اصلی ما این است که در انتخابات مشارکت حداکثری محقق شود و در این بین، رسانهها باید تأکید کنند که رأی مردم تأثیر دارد و اگر مشکلی است، باید در قوه اجرایی کشور بیان شود.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه مردم باید به کسی رأی دهند که میتواند مشکلات آنها را حل کند، ادامه داد: برخی از افراد هم با وجود ادعای فراوان، نشان دادند که کارآمدی ندارند، ما با کسی دعوا و دشمنی نداریم، اما کار رسانه این است که وقتی احساس کند فردی درحال برداشتن کلاه مردم است، آن را بیان کند.
در جبهه انقلاب چندین نفر اعلام آمادگی کردهاند که افراد خوبی هستند، اما خوب بودن کافی نیست و اگر همه باهم در انتخابات حضور یابند، تنها رأی شکسته میشود
شریعتمداری با بیان اینکه باید به مردم آگاهی داد، درخصوص کاندیداهای جبهه انقلاب نیز عنوان کرد: در جبهه انقلاب چندین نفر اعلام آمادگی کردهاند که افراد خوبی هستند، اما خوب بودن کافی نیست و اگر همه باهم در انتخابات حضور یابند، تنها رأی شکسته میشود.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به وحدت بحث میشود، تصریح کرد: تمام افرادی که اعلام آمادگی کردهاند، آدمهای خوبی هستند، اما برخی از آنها رأیآوری ندارند و یا سابقه مربوطه را ندارند که این مسئلهها باید مورد توجه قرار گیرند.
آقای رئیسی نقطه سیاه و یا مبهمی در کارنامه خود ندارد
مدیرمسئول روزنامه کیهان درخصوص آقای رئیسی نیز چنین عنوان کرد: درباره آقای رئیسی نیز دو دیدگاه وجود دارد، هر دو دیدگاه ایشان را قبول دارند؛ اما یک عده موافق حضورشان هستند و برخی خیر، دیدگاه موافق معتقدند که آمدن ایشان باعث اجماع میشود و بسیاری از افراد از عرصه کاندیداتوری کنار میروند. اما طرف مقابل معتقد است که با اعلام کاندیداتوری ایشان، دستگاه قضا چه آیندهای پیدا خواهد کرد؟ چراکه آقای رئیسی در دستگاه قضا امیدآفرینی کرده و میلیاردها دلاری که اموال غارتشده ما بود را بازگردانده است.
این روزنامهنگار اصولگرا با تصریح بر اینکه آقای رئیسی بدون ملاحظه در راه مبارزه با فساد اقدامات اساسی انجام داده است، اظهار کرد: موافقین حضور آقای رئیسی میگویند که قوه اجرایی جایگاه مهمی است و حتی میتواند از آن مقام به قوه قضائیه نیز کمک کند، اما مخالفان میگویند که اگر آقای رئیسی در عرصه انتخابات حضور یابد، تبلیغات سوء علیه ایشان زیاد میشود.
شریعتمداری درخصوص این تبلیغات سوء، مطرح کرد: آقای رئیسی نقطه سیاه و یا مبهمی در کارنامه خود ندارد. وی یک برند مبارزه با فساد است و هرکس در مقابل ایشان قد علم کند، نشان میدهد که با مفسدان ارتباط دارد.
وی ادامه داد: در بحث رأیآوری آیتالله رئیسی نیز باید گفت که او در دوره قبل در مقابل دولت مستقر بود و اغلب نیز دولت مستقر رأی میآورد، ایشان تنها با ۴۰ روز حضور در عرصه توانست ۱۶ میلیون رأی آورد که بسیار مهم است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به اینکه سخنان رهبری درباره اهمیت قوه مجریه نسبت به قوه قضائیه نیز کفه ترازو را به نفع موافقان حضور ایشان سنگین کرده است، اظهار کرد: از سویی طرح ترکیبی نیز مطرح است که از میان نامزدها یک نفر بهعنوان رئیسجمهور بیاید و بقیه با توجه به تخصص خود در بخشهای دیگر مستقر شوند و بهعنوان بازوان ایشان معرفی شوند، اما چه کسی در این جایگاه قرار بگیرد و آن یک نفر کیست نیز مهم است.
شریعتمداری با تصریح بر اینکه خواسته جبهه انقلاب اسلامی است و نفسانی نیست، گفت: درصورت طرح ترکیبی خواسته همه طرفداران جریان انقلاب اعمال میشود.
وی حملههای صورتگرفته بر علیه جبهه انقلاب را ناشی از ترس آنها دانست و افزود: بایستی اگر اتهاماتی هم در این مسیر شنیده میشود، شاهد به میدان آمدن دستگاههای مربوطه باشیم تا هر کسی نتواند هر کاری که میخواهد در زمینه تخریبها انجام دهد؛ اما این اتفاق نمیافتد و این وضعیت فشلی است.
شریعتمداری در این زمینه خاطرنشان کرد: بایستی پاشنه آشیل حریف را شناخت و از آن بهراحتی عبور نکرد و نیروها را هدر نداد و از تکرار حق خسته نشد.
این روزنامهنگار اصولگرا با بیان اینکه برخی در سایه میروند و زیرپوستی حرکت میکنند، گفت: اما اینها دیدگاهشان را بهنوعی بروز میدهند و باید مراقب آنها بود.
برخی نوه امام (ره) را پیشمرگ جریان خود کرده و با ایشان بازی میکنند، نوه امام باید مواضع را ارزیابی کرده و اشتباه نکند
برخی نوه امام (ره) را پیشمرگ جریان خود میکنند
وی درخصوص حضور نوه امام (ره) و اعلام کاندیداتوری وی بیان کرد: حضرت امام (ره) حق بسیاری بر گردن ما دارند و افرادی که نوه ایشان را علم کردند، میخواهند از جایگاه امام (ره) استفاده کنند.
شریعتمداری با بیان آنکه این نشان میدهد که دستشان خالی است، اظهار کرد: برخی نوه امام (ره) را پیشمرگ جریان خود کرده و با ایشان بازی میکنند، نوه امام باید مواضع را ارزیابی کرده و اشتباه نکند.
وی درخصوص سعید محمد نیز مطرح کرد: وی در عرصه فعالیت خود بسیار موفق بوده و ادارهکننده پروژههای فنی مؤثر است، اما چه اندازه سابقه و شناخت از شرایط کشور دارد، باید بررسی شود.
شریعتمداری در ادامه تصریح کرد: انتخابات نیاز به بازنگری دارد، این اتفاق در مجلس دنبال میشود و برخی از موارد آن ازجمله اینکه افرادی که خانوادهشان در آمریکا و انگلیس زندگی میکنند، نباید کاندیدا شوند.
مدیرمسئول روزنامه کیهان در بخش پایانی سخنان خود در این نشست با بیان آنکه انشاالله مشارکت گسترده خواهد بود، خاطرنشان کرد: در صحبتهای مقام معظم رهبری نکاتی منطقی وجود دارد که بایستی شورای نگهبان به آنها توجه داشته باشد.