دکتر پیمان عشقی با اشاره به کاهش اهدای خون به دنبال شیوع کرونا در کشور، گفت: به دنبال بحران کرونا در جهان که متاسفانه در کشور ما هم رخ داد، کمبود خون و ذخایر خونی یک اتفاق قابل پیشبینی بود؛ چراکه بسیاری از اهداکنندگان خون از ترس اینکه مبادا به کرونا مبتلا شوند، از مراجعه به پایگاه های اهدای خون خودداری میکنند.
وی افزود: این در حالیست که کرونا یک بیماری تنفسی است و اصلا با خون و از طریق اهدای خون یا تزریق خون منتقل نمیشود.
عشقی تاکید کرد: در عین حال باید توجه کرد که تمام پایگاه های انتقال خون ایران، کلیه استاندارهای جهانی و بهداشتی را رعایت کرده و از وسایل یکبار مصرف استفاده میکنند. بنابراین حتما برای اهدای خون به پایگاه های انتقال خون مراجعه کنید. زیرا بیماران چشم انتظار هستند.
وی با بیان اینکه تمام فرآورده های خونی مورد نیاز ماست، اظهار کرد: باید توجه کرد که از هربار اهدای خون یک فرد سه نفر از بیماران سود میبرند. در حال حاضر مهمترین فرآورده خونی نیز برایمان پلاکت است؛ چراکه طول عمر کمی دارد و بیشتر از سه روز نمیتوان آن را نگهداری کرد. پلاکت برای بیماران خاص، سرطانی و… مورد استفاده قرار میگیرد و مصرفش بالاتر از سایر فرآورده های خونی است.
عشقی همچنین گفت: هر بیمار به چندین واحد پلاکت نیاز دارد. میتوان پلاکت را به راحتی و حتی بدون اهدای خون و از طریق دستگاه اهدا کرد.