وی گفت: مبتنی بر اهداف و آرمان های شهرداران و مقامات شهری شرکت کننده در اولین اجلاس مجمع در تهران(۲۰۰۸) و نیزدرچارچوب اساسنامه مصوب در اجلاس استانبول(۲۰۱۱) و اصلاحات بعدی آن در اجلاس شهر غازی انتپ(۲۰۱۸)، مجمع شهرداران آسیایی یک موسسه بین المللی غیر دولتی و غیرانتفاعی با اهداف و آرمان های خیرخواهانه است که دستیابی به این اهداف و آرمان ها، مستلزم مشارکت و فعالیت داوطلبانه و موثر همه اعضا به ویژه شهر تهران به عنوان پیشنهاد دهنده، بنیانگذار و میزبان دبیرخانه دائمی مجمع است.
فراهانی ادامه داد: در سال ۱۳۸۷ شهرداری تهران با ارائه لایحه مجوز تامین اعتبار برگزاری اولین اجلاس شهرداران آسیایی از شورای اسلامی شهر تهران مجوز را دریافت کرده است. این طرح به منظور شفاف نمودن نحوه مشارکت و حمایت شهرداری تهران از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی با قید یک فوریت و ماهیت الزام به ارائه از سوی شهرداری تنظیم و تقدیم هیئت رئیسه محترم شورا شده است.وی افزود: از اعضای شورای شهر درخواست دارم با رأی به فوریت طرح زمینه ایجاد شفافیت مالی و عملکرد شهرداری تهران در مشارکت و حمایت از این مجمع اقدام کنند.سرانجام طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی با ۱۶ رأی موافق به تصویب اعضای شورا رسید.
کارگران زیر خط فقر مطلق اند
در ادامه افشین حبیب زاده عضو شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود گفت:واضح است که آنچه شورای شهر در محدوده مقدوراتش انجام داده است تنها مقداری از بار فشارهای اقتصادی وارده بر کارگران شاغل در شهرداری تهران و سازمان ها و شرکتهای تابعه را میتواند کاهش دهد که البته در جای خود در شرایط معیشتی دشوار سالهای اخیر ارزشمند بوده است.
وی افزود: اما مشکل کارگری امروز ما بخشی از بحران اقتصادی عمومیست که سایه سنگینش بر تولید و کار در کشور افتاده و به آسانی از سر ما نمیگذرد مگر با چاره و اصلاحی اساسی. این عضو شورای شهر ادامه داد: نرخ رشد اقتصادی پایین و گاه منفی در پانزده سال اخیر و کاهش سرمایهگذاری در دوره تحریمها در دهساله گذشته و همهگیری کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸، در یک بستر اقتصاد دولتیِ درگیر با انواع عدمتوازنها و سیاستهای آشفتهای که نه تنها درمان نمیکند بلکه بر درد میافزاید، نظامی پیچیده از مشکلات اقتصادی و سیاسی آفریده است. نتیجه، همانا افزایش شاخصهای تورم و بیکاری واقعی و نابرابری و شکاف طبقاتی و جمعیت زیر خط فقر، کاهش درآمد سرانه و قدرت خرید و در نهایت کوچکتر شدن سفره مردم است.
وی گفت: بر اساس روندهای آماری کاهش درآمدها و رشد فقر، برخی برآوردها حاکی از این است که بیش از یک سوم جمعیت کشور امروز در زیر خط فقر به سر میبرند و تقریبا تمام جمعیت پرشمار کارگران زیر خط فقر مطلق روزگار میگذرانند.عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: معیشت کارگران که پیش از مشکلات سال های اخیر هم با انواع گرفتاریها درگیر بود و مجالی برای پساندازی دندانگیر فراهم نمیکرد، امروز زیر بار تورمی که دستمزد آنها را دود میکند و هزینههایی که از درآمد افزون شدهاند، به ورطه نابودی افتاده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: با همهگیری کرونا و بحرانی که سلامت شهروندان را فراگرفت، از شهردار تهران خواسته شد ارائه تجهیزات بهداشتی و ایمنی که در اوایل بحران، در اختیار کارکنان قرار میگرفت، به کارگران پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری نیز تعمیم یابد.حبیب زاده گفت: از دیگر مشکلاتی که همواره طی سالیان اخیر موجب گلهمندی کارگران پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری بوده است، دریافت حداقل حقوق کارگری و تفاوت محسوس در دریافت حقوق کارگران پیمانی با کارگران طرف قرارداد مستقیم با خود شهرداری است. در این مورد توانستیم اعتبار لازم را برای هم ترازی نیروهای شرکت شهربان، معبربان و حریمبان با کارکنان شرکت هادیان شهر در بودجه سال ۱۴۰۰ منظور کنیم که جا دارد این امر قاعدهای شود تا در خصوص سایر کارگران شرکتهای پیمانکاری حوزه پسماند، فضای سبز و مترو نیز تعمیم پذیرد و برای همسانسازی حقوق آنها با کارگران طرف قرارداد مستقیم با شهرداری، اقدام شود.
وی گفت: همچنین لازم است بررسیهای بیشتری انجام شود تا در صورت امکان، نیروهای مجموعههایی ـنظیر سازمان ورزش و انتظامات سازمان پسماند که سابق بر این طرف قرارداد مستقیم با شهرداری بوده و اکنون به پیمانکاری تبدیل شدهاند، به حالت گذشته بازگردند تا از امنیت شغلی لازم برخوردار شوند.وی اضافه کرد: موضوع تعدیل نیروی کار دیگر مشکل پراهمیت سال های اخیر در شهرداری تهران بود که به ویژه به واسطه انباشت مشکلات و کسریهای مالی بهجا مانده از دورههای قبل و مضایق مالی ناشی از تحریم و تورم در سال های اخیر، تهدیدی برای امنیت شغلی شمار زیادی از نیروی کار زیرمجموعه شهرداری تهران بوده است.
حبیب زاده گفت: بنده و همکارانم در طول دوره پنجم در حد توان و اطلاع، از تعدیل و اخراج کارگران شهرداری ممانعت به عمل آورده و به طور جدی مواردی را که به دفتر اعلام میشد، پیگیری کرده و اسباب بازگشت کارگران به کار را فراهم آوردیم.
لغو طرح ترافیک خیابان ها را قفل می کند
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم در حاشیه صحن امروز شورای شهر درباره لغو طرح ترافیک گفت: لغو طرح سال گذشته انجام گرفت و قفل شدن خیابان ها را به همراه داشت و بسیاری از شهروندان که ترس استفاده از مترو و اتوبوس را به دلیل ابتلا به کرونا دارند واز سفرهای شهریشان خودداری می کنند با لغو طرح با خودروهای تک سرنشین به خیابان ها می آیند.وی گفت: البته شوررای شهر نقشی در لغو و اجرای طرح ترافیک ندارد و فقط ما در شورا میزان و نرخ عوارض طرح را بررسی و تصویب می کنیم.