، مازندران در موج چهارم به سرعت وارد وضعیت قرمز شد و از ۲۲ شهرستان استان ۱۸ شهرستان وارد رنگ بندی پرخطر قرمز و چهارشهرستان دیگر نیز به رنگ نارنجی کرونایی درآمدند که تا به همین امروز سایه این رنگ بندی بر استان تداوم داشته است.
موج چهارم ویروس کرونا به طور رسمی از پایان هفته دوم فروردین وارد استان مازندران شد و از روز ۱۴ فروردین مازندران به طور رسمی به ممنوعیت های ترددی مربوط به کرونا بازگشت. بر اساس ممنوعیتهای کرونایی ورود هرگونه خودروی غیر بومی به استان مازندران ممنوع بوده و در شهرهای قرمز مشمول جریمه یک میلیون تومانیو در مناطق نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی در پی خواهد داشت.
همچنین تردد خودروهای شهرهای همسایه مناطق قرمز نیز در این شهرستان ها ممنوع بوده و مشمول اعمال قانون و جریمه رانندگی خواهد شد. علاوه بر این طبق جدول ممنوعیت های کرونایی تردد شبانه از سالعت ۲۱ تا چهار بامدداد هر روز در تمامی مناطق استان ممنوع می باشد.
اما آمارها نشان می دهد که بیش از ۷۲ درصد کل جریمه های انجام شده طی مدت سه هفته اخیر مربوط به تخطی از ممنوعیت شبانه است که نشان از حجمبالای تردد شبانه استان به خصوص در جابه جایی ها دارد.
فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی استان مازندران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گفت : از ۱۴ فروردین تا پایان روز چهارم اردیبهشت ۴۴ هزار ۲۶۶ فقره تخلف ممنوعیت تردد در سطح استان ثبت شده است.
سرهنگ نصرالله بیگلری بیشترین میزان تخلف را شب گردی و تردد خودرویی در ساعات ۲۱شب تا چهار بامداد عنوان کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد اعمال قانون بر اساس ممنوعیت کرونایی طی سه هفته اخیر برای ترددهای شبانه در سطح شهرها بوده است.
وی همچنین به جریمه یک هزار و ۸۷۹ خودروی غیر بومی در شهرستان های با رنگ بندی قرمز و ۲ هزارو ۲۶۲ خوردوی غیر بومی در شهرستان های نارنجی کرونایی استان اشاره کرد و افزود: نظارت بر ممنوعیت تردد کرونایی تا زمان دستور فرماندهی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در مازندران ادامه خواهد داشت.
فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی همچنین به فعال بودن تمامی دوربین های نظارتی در سطح شهرهای استان خبر داد و تاکید کرد: گمانه زنی در مورد غیرفعال بودن این دوربین ها صحت نداشته و اغلب جریمه ها بر اساس پایش تصویری دوربین های نظارتی انجام می شود.
رییس پلیس راه مازندران نیز از اعلام قانون و بازگرداندن ۱۱ هزار خودروی غیربومی در ورودی های استان خبر داد و گفت: پلیس راه در تمامی ۶ محور مواصلاتی مازندران با استان های همسایه آماده بوده و قوانین را اجرایی می کند.
وی تاکید کرد که عدم توجه به ایست پلیس راه برای خودروهای غیربومی به معنای اعمال قانون خواهد بود و در شهرستان های قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه به همراه خواهد داشت.
تداوم دورهمی های شبانه در مازندران
آمارهای فوق نشان میدهد که حجم تردد شبانه در مازندران طی موج چهار که بدترین وضعیت استان از آغاز همه گیری کرونا تا به امروز بر اساس سرعت تغییر رنگ بندی و همچنین شیوع داشته است چه میزان بالا می باشد.
همانطور که از اظهارات مقامات راهنمایی و رانندگی استان مشخص است اغلب موارد اعمال قانونی در داخل شهرها رخ داده است که حکایت از تداوم دورهمی ها و جابه جایی های شبانه دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اینگونه رفتارها را نافی فضای کنترل ویروس کرونا دانست و افزود: تداوم دورهمی ها به معنای تداوم عادی انگاری نسبت به ویروس کرونا است که میتوان بار دیگر مازندران را در معرض موجی جدید قرار دهد.
دکتر قاسم اویس خواستار پایان دادن به این دورهمی های شبانه شد و تاکید کرد: مردم باید فارغ از هر مسئله ای دیگر به سلامت خود و اعضای خانواده اهمیت بدهند و در قبال رفتارهای عردی انگارانه مسئولیت پذیر باشند.
وی خواستار نظارت بیشتر بر ترددهای شبانه شد و افزود: کادر درمان و بهداشت استان به شدت خسته و آسیب پذیر شده است و اکنون می توان گفت از جان خود مایع می گذارند.
شمار بیماران بستری کووید۱۹ طی موج چهارم سه برابر سرعت بیشتری نسبت به موج های قبلی خود داشت که بسیاری این مسئله را ناشی از شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی و همچنین دورهمی های نوروزی می دانند.
در حال حاضر با وجود اینکه مازندران از پیک موج چهارم فاصله گرفته است اما هنوز حدود یک هزار و ۴۰۰ بیمار کووید۱۹ بر تخت های بیمارستان یاتسان بستری هستند که حال ۲۵ نفر از انها وخیم و در بخش مراقبت ویزه نگهداری می شوند.