stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025
  • کد خبر : 359376
  • 07 اردیبهشت 1400 - 11:38
1

احتمال سونامی اعتیاد به خاطر ترس از کرونا!

قلم | qalamna.ir :
گروه جامعه: مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه مصرف تریاک در پیشگیری از کرونا، کنترل بیماری و درمان آن هیچ جایگاهی ندارد، گفت: با اجرای طرح‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر، مشخص شد معتادان نیز مبتلا به کرونا می‌شوند و می توانند به نوع وخیم آن نیز مبتلا شوند، زیرا آنها دچار ضعف سیستم ایمنی هستند و مواد مخدر موجب ضعف سیستم ایمنی می‌شود؛ به طور مثال در نوروز امسال تست PCR معتادان بیش از جمعیت نرمال، مثبت شد.

دکتر رضا تویسرکان‌منش ضمن ارائه توضیحاتی درباره تاثیر استفاده از تریاک در درمان کرونا بیان کرد: مطالعات داخلی و بین‌المللی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف تریاک به طور قطعی در پیشگیری از کرونا هیچ جایی ندارد و نه تنها باعث پیشگیری نمی‌شود، بلکه ریسک ابتلا و فرم وخیم بیماری را بالا می‌برد. 

وی با اشاره به مطرح شدن شایعاتی در اوایل دوران شیوع کرونا مبنی بر اینکه «معتادان کرونا نمی‌گیرند» یادآور شد: طنزی شایع شده بود که معتادان کرونا نمی‌گیرند، ما در آن زمان داده‌هایی نداشتیم اما اجرای طرح‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر که صورت گرفت، مشخص شد معتادان نیز مبتلا به کرونا می‌شوند و می توانند به نوع وخیم آن نیز مبتلا شوند، زیرا آنها دچار ضعف سیستم ایمنی هستند و مواد مخدر موجب ضعف سیستم ایمنی می‌شود؛ به طور مثال در نوروز امسال تست PCR معتادان بیش از جمعیت نرمال مثبت شد.

تویسرکان‌منش با اشاره به تاثیر مصرف تریاک در درمان بیماری کرونا ادامه داد: در درمان‌های علامتی مواد مخدر به ویژه تریاک طبیعتا بر روی تسکین درد تاثیر دارد و قوی‌ترین مسکنی که در علم پزشک در اختیار داریم مسکن‌هایی مانند مورفین هستند. به طور مثال افرادی که جراحی سنگینی انجام داده‌اند مانند پروتز استخوان پا، به آنها مورفین می‌دهیم، لذا مواد در تسکین درد جایگاه دارند اما برای بیماری‌های ساده و دردهای معمول هیچگاه مورد استفاده قرار نمی‌گیرند چراکه مضرات آن بیشتر است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: زمانی که مجبور باشیم، مانند اینکه فردی با سنگ کلیه به ما مراجعه کرده و یا سکته کرده و دارای درد زیاد قفسه سینه است نمی‌توان از مسکن‌های معمول استفاده کرد. آخرین تیر ترکش این است که از مخدرها مانند مورفین و پتدین و… استفاده کنیم، لذا هیچ‌گاه داروی مخدر در درمان‌ بیماریهای ویروسی برای بیمار تجویز نمی‌شود که مثلاً تریاک بخورد یا مصرف کند و حتی برای او قرص کدویین نیز تجویز نمی‌کنیم زیرا این مواد باعث سوء مصرف، اعتیاد و وابستگی خواهد شد. 

تویسرکان‌منش در پاسخ به این سوال که چرا در ترکیبات شربت گیاهی آلرگارد تریاک مورد استفاده قرار گرفته است؟ گفت: این سوال باید از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو شود که آیا تریاک در ترکیبات گیاهی که در داروی مذکور نوشته شده تاثیری در درمان بیماری دارد یا خیر و چرا مورد استفاده قرار گرفته است؟. وی افزود: میزان مخدر رقیق و خفیف در شربت‌های سرفه مانند شربت دکسترومتورفان یا اکسپکتورانت و کدئین وجود دارد که در موارد خاص برای تسکین سرفه  و یا درد داده می‌شود. همچنین قرص دیفینوکسیلات که برای اسهال‌های غیرمیکروبی استفاده می‌شود نیز نوعی ترکیب مخدر صناعی تحت کنترل است اما این داروها تحت نظر پزشک و با نسخه و در موارد خاص و علمی قابل تجویز است. 

به گفته مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر، در درمان کرونا به ویژه در نوع سرپایی مصرف خودسرانه تریاک که به صورت استنشاقی یا خوراکی مورد استفاده قرار گیرد تحت هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود. تویسرکان‌منش تاکید کرد که تریاک نه تنها در پیشگیری بلکه در درمان کرونا هم جایگاهی ندارد و اگر این دیدگاه بسیار غلط در جامعه ترویج شود که تریاک کوچکترین اثری دارد، ضررهای آن بیشتر است و ما با سونامی افرادی که از ترس کرونا به دام اعتیاد می‌افتند، مواجه می‌شویم. وی یادآور شد: مصرف تریاک در پیشگیری از کرونا، کنترل بیماری و درمان آن هیچ جایگاهی ندارد و اگر وضعیت را بدتر نکند، بهتر نخواهد کرد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.