stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 359881
  • 08 اردیبهشت 1400 - 12:17
4

بیمه بیکاری حق همه زنان است

قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: گردهمایی زنان کارگر در سومین روز از برنامه‌های هفته کارگر (عصر سه‌شنبه ۷ اردیبهشت) در خانه کارگر برگزار شد و از صفحه اینستاگرام این تشکل پخش شد.فاطمه وحدت (دبیر اتحادیه زنان کارگر کشور) در این مراسم توضیح داد: سال‌های گذشته، ما پذیرای زنان کارگر با جمعیت زیاد بودیم اما شرایط موجود مانع از آن شد تا از حضور پرشور شما بی‌بهره باشیم. بیمه بیکاری مهم‌ترین مطالبه ما برای زنان است، زنان شاغل از مزایای بیمه بیکاری برخوردار هستند اما متقاضیان کار چنین فرصتی ندارند. مصوبه‌ای توسط از سوی دولت و طرح یک فوریتی از سوی مجلس برای بیمه بیکاری زنان متقاضی کار درنظر گرفته شده است. 

او ادامه داد: امیدوار هستیم که این بیمه برای زنان برقرار شود تا قبل از اشتغال، مقرری ناچیزی دریافت کنند. اگرچه جمعیت کمی در اینجا جمع شده است اما در صورت نیاز، جمعیت فراوانی از ما حمایت خواهد کرد. ما در اینجا تلاش می‌کنیم تا در کنار یکدیگر باشیم. من افتخار می‌کنم که در تشکیلات کارگری حضور دارم، هیچ تشکلاتی مثل تشکل‌های کارگری برای بهبود وضعیت مردم تلاش نمی‌کند. اتحادیه زنان کارگر در ۳۰ استان فعالیت می‌کند که هیچکدام از آن‌ها، حقوق‌بگیر خانه کارگر نیستند. 

خواستار پرداخت بیمه بیکاری هستیم
سهیلا جلودارزاده (رئیس اتحادیه زنان کارگر) با ارسال پیام صوتی در این مراسم شرکت کرد. او در این پیام گفت: با توجه به دستورالعمل آقای محجوب، زنان سرپرست خانوار و افراد متقاضی کار به کمک هزینه نیاز دارند. همچنین اگر زنان نفقه خود را از پدر یا قیم خود دریافت نکنند، پرداخت نفقه برعهده حاکم اسلامی است. دبیرکل خانه کارگر، طرح خود را درباره بیمه بیکاری زنان ارائه داده‌اند. تصمیم بر این است که این طرح در قالب لایحه در مجلس ارائه و تصویب شود. 

او ادامه داد: این گروه جمعیت زیادی از بیکاران تشکیل می‌دهند. پیشنهاد آقای محجوب این است که تمام کسانی که بیکار ولی متقاضی کار هستند، مقرری ناچیزی دریافت کنند. هنگامی که آقای محجوب در مجلس حضور داشتند، طرح خود را پیشنهاد دادند که در مجلس تصویب اما در شورای نگهبان به دلیل بار مالی رد شد. بار مالی مرود بحث قرار گرفته است و این طرح در قالب لایحه از سوی دولت ارائه می‌شود. این زنان از ۶۰ درصد حداقل حقوق برخوردار شوند. من می‌خواهم تا این موضوع را در تمامی کشور بازگو کنید. 

بیمه بیکاری برای تمامی آحاد جامعه است
علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) نیز در این مراسم توضیح داد: کرونا این جلسه را تحت تاثر قرار داد. بیمه بیکاری از اصل ۲۹ قانون اساسی مغفول مانده است. این بیمه برای کارگران شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی درنظر گرفته است اما این بیمه برای تمامی افراد و متقاضیان کار درنظر گرفته شده است. او ادامه داد: در پایان مجلس ششم، خانم جلودار زاده بحث بیمه بیکاری را مطرح کرد اما به دلیل بار مالی رای نیاورد. دو مجلس بعد از من خواست تا این موضوع را پیگیری کنم. در دو مجلس این طرح تصویب شد اما دولت وقت و شورای نگهبان طرح پیشنهادی را رد کردند. این طرح سه بار در مجلس اصلاح شد اما بازهم رد شد. این طرح سرانجام راهی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد، اعضای مجلس به ما اعلام کردند، این مشکل با دولت را خودمان حل کنیم. 

دبیرکل خانه کارگر افزود: بیمه بیکاری برای زنان مهم است، حمعیت بیکار زنان نسبت به مردان بیشتر است. آقای میدری، معاون رفاه وزیر کار از تصویب کلیات خبر دادند و بنابراین است که در پیش‌نویس برنامه جدید ذکر شود. معضل بیکاری زنان یعنی بیمه بیکاری در صورتی حل خواهد شد که همگی برای آن تلاش کنند. دبیرکل خانه کارگر گفت: ما می‌خواهیم که زنان متقاضی کار، ۶۰ درصد از حداقل حقوق را دریافت کنند. من از اتحادیه زنان کارگر می‌خواهم این موضوع را پیگیری کنند چون ذی‌نفع این موضوع هستند. من از تمامی کسانی که در راه این لایحه تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم. من برای شما آرزوی موفقیت می‌کنم. پس از سخنان دبیرکل خانه کارگر، متن بیانیه خوانده شد. در متن بیانیه آمده است: 
«سلام بر زنان کارگر
سلام بر مستمری بگیران کارگران و کارگران بازنشسته زن
قرار دادن یک روز و حداقل یک برنامه به زنان کارگر در هفته کارگر برای آن است که به همگان یادآور گردیم صیانت از حقوق زنان کارگر و در نظر گرفتن رنج و تعب بی‌پایان آنان، حداقل محلی برای جلب توجه و ارائه داشته باشد. امروز مصادف با هفتم اردیبهشت روز حمایت از کارگران زن و توجه به حل و فصل مشکلات آنان است و امیدواریم همه تولید و صنعت، خدمات و کشاورزی و دولت‌های محترم و مجالس شورای اسلامی برای صیانت از حقوق زنان قوانین و مقررات حمایتی تصویب شده را به درستی اجرا کنند و به دقت آن را تحت نظارت قرار دهند، که وضع قانون بدون اجرا فقط به بدبینی و سوءتفاهم می‌انجامد. علاوه بر این متاسفانه کارفرمایان از آنچه که به عنوان حقوق حمایتی از خانواده زن و فرزند آن وضع شده است استفاده نامطلوب کرده و برداشت‌شان را بر کاهش نیروی کار زنان در بکارگیری آنان گرفته‌اند. نتیجه این پدیده متاسفانه نرخ دو برابری بیکاری زنان نسبت به مردان است. انتظار می‌رفت این امر در در نقطه مقابل خود باشد. یعنی باید بیکاری زنان با توجه به نرخ مشارکت پایین ترشان در حداقل قرار می‌گرفت درحالیکه اینک بیکاری آنان در حداکثر خود قرار گرفته است. برابر آمارهای دو دهه اخیر نرخ بیکاری رو به تزاید زنان دو برابر مردان شده است. اینک چاره‌ای جز اصرار بر تعمیم بیمه بیکاری زنان جویای کار و همه زنان شاغل در همه بخش‌های مختلف کشور نیست. لذا از مجلس شورای اسلامی و دولت محترم می‌خواهیم باتوجه به تصویب طرح بیمه بیکاری برای همه، که حلال مشکلات زنان نیز است، این امکان را از بزرگترین بخش بیکار جامعه یعنی زنان دریغ ندارند. 

استقلال زنان از نظر مالی و اقتصادی و هم ارج قراردادن زنان با مردان در احراز مشاغلی که جویای آنند، مطابق قانون اساسی حقوق اولیه آنان است. اکنون با این نرخ بیکاری بالا و صعودی امکان این برابری از میان رفته است و کارفرمایان ترجیح می‌دهند از بکارگیری زنان پرهیز نمایند. بنابراین جا دارد برای حمایت از زنان و فرصت برابر اشتغال برای آنان، قانون بیمه بیکاری برای همه با تاکید بر حمایت از زنان جویای کار در دوران بیکاری، همه برای حل این مشکل به کوشش در آیند تا اینکه زنان خصوصا زنان سرپرست خانوار دغدغه‌های شغلی و مالی‌شان در اثر بیکاری به حداقل برسد، ان شاالله.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.