stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 January , 2025
  • کد خبر : 360312
  • 09 اردیبهشت 1400 - 12:36
2

قاچاق لوازم خانگی به پایان خط می‌رسد؟

قاچاق لوازم خانگی به پایان خط می‌رسد؟

آخرین فرصت ثبت اطلاعات و دریافت کد رهگیری گروه کالایی لوازم خانگی برقی و الکترونیکی اعلام شده است؛ موضوعی که سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) واعده داده بود تا حد زیادی می‌تواند جلوی قاچاق را بگیرد.

قلم | qalamna.ir :

اتاق اصناف ایران اعلام کرده که آخرین فرصت ثبت اطلاعات و دریافت کد رهگیری گروه کالایی لوازم خانگی برقی و الکترونیکی، ۲۰ اردیبهشت خواهد بود؛ بنابراین واردکنندگان کالاهای اعلام شده تا آن موقع فرصت دارند نسبت به اظهار موجودی اولیه کالا و دریافت شناسه رهگیری در سامانه جامع تجارت اقدام کنند و اسناد اظهار واردات، بر اساس مستندات ارائه شده و استعلامات لازم از گمرک مورد صحت سنجی قرار خواهد گرفت.
همچنین در گزارش اتاق اصناف تاکید شده که پس از تاریخ مذکور ارائه کد رهگیری به کالاهای فوق که قبل از یکم خرداد ۱۴۰۰ واردات آن انجام شده است، امکان پذیر نبوده و عواقب آن بر عهده واردکنندگان خواهد بود. برای کالاهای مجاز وارداتی نیز واردکنندگان موظفند از آن تاریخ شماره سریال کالاهای وارداتی را به صورت کامل و دقیق، قبل از اتمام تشریفات گمرکی در سامانه جامع تجارت وارد کنند.
سال ۱۳۹۸ بعد از سه سال انتظار بالاخره آیین‌نامه شناسه و رهگیری کالا موضوع ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش لوازم خانگی اجرا شد؛ به طوری‌که وزارت صمت به تمامی تولیدکنندگان و تشکل‌های صنعتی لوازم خانگی تولید داخل تا ۱۵ دی ماه فرصت داد که برای هشت گروه کالایی خود فرایند ثبت و اخذ شناسه را انجام دهند و برای کالاهای خود شناسه دریافت کنند و بعد از ۱۵ دی ماه کالاهایی که دارای شناسه کالا نباشد در سطح بازار کالای قاچاق تلقی می‌شوند. اما این مهلت تا ۱۵ بهمن ماه تمدید شد و طرح برخورد با لوازم خانگی بدون شناسه از چهارشنبه (۱۶ بهمن ۱۳۹۸) از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آغاز شد. البته نظارت بر اجرای این طرح در پی شیوع ویروس کرونا برای مدتی متوقف شد.
این هشت گروه کالایی شامل کولر، یخچال، فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، ماکروویو، جاروبرقی و پکیج است، اما با تصویب و ابلاغ ضوابط تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گروه کالایی لوازم خانگی، برقی و الکترونیک از سوی رئیس جمهور و الزامی شدن ضوابط تعیین شده در این مصوبه، برای گروه (ب) از مورخ ۱۴۰۰، کلیه کالاهای لوازم خانگی گروه ب شامل اتو برقی، اجاق گاز، آب میوه گیری، آبسرد کن، آسیاب، آون برقی، پنکه، تصفیه آب، جارو شارژی، چرخ گوشت، دستگاه چای ساز، سینمای خانوادگی، غذاساز، قهوه ساز، گوشت کوب الکترونیکی، مخلوط کن الکترونیکی، مخلوط کن الکترونیکی، همزن، بخارشوی، اتوپرس، آرام پز و زود پز، داکت اسپیلت، تصفیه هوا و تستر ملزم به دریافت شناسه رهگیری هستند.
البته سال گذشته مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت از آغاز جلسات پیگیری طرح آئین‌نامه اجرایی شناسه‌های کالا و رهگیری کالا خبر داده و گفته بود که شناسه کالا یک شناسه کلی برای کالا است، اما کد رهگیری، بارکدی است که مشخص می‌کند کالا در کدام کارخانه، چه روز و ساعتی و چگونه تولید شده است. درباره کالاهای وارداتی نیز شناسه کالا مبدا آن را مشخص می‌کند و می‌تواند تا حد زیادی جلوی کالای قاچاق را بگیرد.
حالا باید دید اجرای این طرح تا چه حد می‌تواند قاچاق لوازم خانگی را کاهش دهد.
انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.