رزا پریرا، محقق اصلی این پژوهش، توضیح می دهد: «آزمایشات آزمایشگاهی یا نمونه های حیوانی بررسی شده نشان داده بود که در شرایط خاص، ویتامین D و متابولیت های آن می توانند اثرات ضدالتهابی و ضدمیکروبی داشته و همچنین پاسخ ایمنی را تعدیل کنند.»محققان این پژوهش معتقدند که برای بررسی اینکه آیا کمبود ویتامین D با موارد شدیدتر کووید ۱۹ ارتباط دارد یا خیر تحقیقات بیشتری لازم است.
این تیم تجربیات ۲۴۰ داوطلب بستری و تحت درمان در بیمارستان های سائوپائولو را پیگیری کردند. تمام شرکت کنندگان دارای تست مثبت بیماری بوده و همه آنها تحت درمان با پروتکل استاندارد کووید ۱۹ قرار گرفتند که شامل داروهای آنتی بیوتیک و ضدالتهاب است. محققان سپس آنها را به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم کردند که به شرکت کنندگان گروه اول تنها یک دوز ۲۰۰ هزار واحدی ویتامین D۳ محلول در روغن بادام زمینی دادند و به افراد گروه دوم دارونما بدون روغن بادام زمینی.
مطالعات بیشتری درباره نقش ویتامین D مورد نیاز است
نتایج تحقیقات هیچ مدرکی مبنی بر اینکه کمبود ویتامین D باعث بستری شدن فرد در بخش مراقبت های ویژه یا نیاز به استفاده از دستگاه ونتیلاتور می شود را تائید نکرد. به نظر می رسد که ویتامین D هیچ تاثیری در مرگ و میر ندارد، اگرچه پریرا هشدار می دهد که قبل از نتیجه گیری نهایی، یک مطالعه بزرگتر با شرکت کنندگان بیشتر لازم است.این مطالعه به طور قطعی ویتامین D را به عنوان داروی جادویی برای درمان کووید رد می کند، اما محققان این پژوهش معتقدند که استفاده مداوم از ویتامین D خالی از فایده نیست.پریرا با بیان اینکه تنها یک دوز بالای ویتامین D راه حلی برای کووید ۱۹ شدید نیست، از انجام مطالعه جدیدی برای تعیین اینکه آیا کمبود ویتامین D بر توانایی فرد در غلبه بر SARS-CoV-۲ تأثیر دارد، خبر داد.
نتایج این تحقیق در “JAMATrusted” منتشر شد.