stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۰ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 9 January , 2025
  • کد خبر : 362120
  • 15 اردیبهشت 1400 - 12:23
2

دوزبالای ویتامینD تاثیری بردرمان شدیدکروناندارد

قلم | qalamna.ir :
گروه علمی: محققان دانشکده پزشکی دانشگاه سائوپائولو در برزیل در پژوهشی بالینی به بررسی نقش ویتامین D بر بیماران بستری با نوع شدید کووید ۱۹ پرداختند و دریافتند که تجویز دوز بالای این ویتامین به این بیماران، تاثیری بر روند بیماری ندارد.تاکنون تحقیقات بسیاری در مورد نقش احتمالی ویتامین D در پیشگیری از عفونت SARS-CoV-۲ و عوارض بیماری کووید ۱۹ انجام شده که نتایج متناقضی در خصوص نقش این ویتامین در بروز و درمان بیماری کووید گزارش کرده اند. اکنون یک مطالعه از محققان در برزیل پاسخ قوی تری به یک سوال اساسی در این زمینه ارائه می دهد.
 

این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما است که به دنبال تاثیر ویتامین D در مبارزه با بیماری کووید ۱۹ بود. این گروه از محققان به دنبال پاسخ به یک سوال اساسی بودند، اینکه «آیا ویتامین D می تواند به جلوگیری از عوارض کووید ۱۹ در بیماران بستری با نوع شدید بیماری کمک کند؟» با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می رسد پاسخ منفی است.این مطالعه نشان داد که دوزهای بالای ویتامین D که به بیماران بستری در بیمارستان با حالت متوسط تا شدید بیماری تزریق شود، بر روند بیماری تأثیر نمی گذارد.

رزا پریرا، محقق اصلی این پژوهش، توضیح می دهد: «آزمایشات آزمایشگاهی یا نمونه های حیوانی بررسی شده نشان داده بود که در شرایط خاص، ویتامین D و متابولیت های آن می توانند اثرات ضدالتهابی و ضدمیکروبی داشته و همچنین پاسخ ایمنی را تعدیل کنند.»محققان این پژوهش معتقدند که برای بررسی اینکه آیا کمبود ویتامین D با موارد شدیدتر کووید ۱۹ ارتباط دارد یا خیر تحقیقات بیشتری لازم است.

این تیم تجربیات ۲۴۰ داوطلب بستری و تحت درمان در بیمارستان های سائوپائولو را پیگیری کردند. تمام شرکت کنندگان دارای تست مثبت بیماری بوده و همه آنها تحت درمان با پروتکل استاندارد کووید ۱۹ قرار گرفتند که شامل داروهای آنتی بیوتیک و ضدالتهاب است. محققان سپس آنها را به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم کردند که به شرکت کنندگان گروه اول تنها یک دوز ۲۰۰ هزار واحدی ویتامین D۳ محلول در روغن بادام زمینی دادند و به افراد گروه دوم دارونما بدون روغن بادام زمینی.

مطالعات بیشتری درباره نقش ویتامین D مورد نیاز است
نتایج تحقیقات هیچ مدرکی مبنی بر اینکه کمبود ویتامین D باعث بستری شدن فرد در بخش مراقبت های ویژه یا نیاز به استفاده از دستگاه ونتیلاتور می شود را تائید نکرد. به نظر می رسد که ویتامین D هیچ تاثیری در مرگ و میر ندارد، اگرچه پریرا هشدار می دهد که قبل از نتیجه گیری نهایی، یک مطالعه بزرگتر با شرکت کنندگان بیشتر لازم است.این مطالعه به طور قطعی ویتامین D را به عنوان داروی جادویی برای درمان کووید رد می کند، اما محققان این پژوهش معتقدند که استفاده مداوم از ویتامین D خالی از فایده نیست.پریرا با بیان اینکه تنها یک دوز بالای ویتامین D راه حلی برای کووید ۱۹ شدید نیست، از انجام مطالعه جدیدی برای تعیین اینکه آیا کمبود ویتامین D بر توانایی فرد در غلبه بر SARS-CoV-۲ تأثیر دارد، خبر داد.
نتایج این تحقیق در “JAMATrusted” منتشر شد.

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.