آیا مصرف ویتامین D میتواند از ما در برابر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ محافظت کند؟
اخیراً یک مطالعه نشان داده است که: به نظر میرسد وجود ویتامین D در خون (حداقل ۳۰ نانوگرم در میلیلیتر) به کاهش احتمال بروز پیامدهای بالینی نامطلوب و مرگ در بیماران بستری کووید-۱۹ کمک میکند. در این تحقیق، اطلاعات ۲۳۵ بیمار مبتلا به کرونا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بیماران بالای ۴۰ سال، در مقایسه با بیماران مبتلا به کمبود ویتامین D، در افرادی که سطح کافی ویتامین D داشتند، ۵/۵۱ درصد کمتر ممکن است عواقب نامطلوبی از جمله بیهوش شدن، کمبود اکسیژن و مرگ داشته باشند.
کمبود ویتامین D ممکن است به عملکرد ایمنی بدن آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش دهد. طبق برخی تحقیقات، مکملهای ویتامین D میتوانند پاسخهای ایمنی بدن را افزایش دهند و به طور کلی در برابر عفونت های تنفسی نقش محافظتی ایفا کنند.
همچنین نشان داده شده است که مکملهای ویتامین D باعث کاهش مرگ و میر در افراد مسنی میشود که بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی مانند کرونا هستند.اگرچه تحقیقات در این زمینه ادامه دارد اما مهم است که بدانیم مصرف ویتامین D به تنهایی نمیتواند از شما دربرابر ابتلا به ویروس کووید محافظت کند و کمبود ویتامین D ممکن است با آسیب رساندن به عملکرد ایمنی، حساسیت شما را به عفونت و بیماری افزایش دهد. این امر به ویژه با توجه به اینکه بسیاری از افراد کمبود ویتامین D دارند، خصوصاً افراد مسن که بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی مرتبط با کووید-۱۹ هستند، نگرانکننده است.اگرچه توصیه های مربوط به میزان مطلوب ویتامین D متفاوت است، اما اکثر کارشناسان اتفاقنظر دارند که سطح مطلوب ویتامین D بین ۳۰ تا ۶۰ نانوگرم در میلیلیتر (۷۵-۱۵۰ نانومول در لیتر) است.