احتمال کاهش تولید زعفران وجود دارد
میری با تاکید بر لزوم حمایت از کشاورزان، گفت: اگر از کشاورزان حمایت نشود آنان دلسرد و بی انگیزه میشوند و اقدام به تولید نخواهند کرد ضمن اینکه امسال با خشکسالی و کم آبی در کشور مواجه هستیم و همین مساله در کنار عدم انگیزه کشاورزان برای تولید به احتمال قوی منجر به کاهش تولید میشود این در حالی است که هر سال معمولاً با افزایش تولید مواجه هستیم.
وی درباره دلایل عدم تغییر قیمت زعفران در دو سال گذشته افزود: با توجه به بحث پیمان سپاری ارزی، مقدار زیادی زعفران از مبادی و کانالهای غیررسمی از کشور خارج میشود به عنوان مثال سال گذشته به طور رسمی بیش از ۳۳ تن زعفران به افغانستان صادر کردیم اما بخش زیادی هم به شکل قاچاق وارد این کشور شده است و کشورهایی که زعفران ایران به این شکل وارد آنجا میشود، این محصول را با قیمتهای ارزانتر در بازارهای جهانی عرضه میکنند.
میری توضیح داد: کسانی که در زمینه واردات کالاهای مختلف به کشور فعال هستند با محدودیت ارز مواجهند و به همین جهت زعفران را خریداری و در بازارهای جهانی زیر قیمت میفروشند تا ارز مورد نیازشان را تأمین کنند در واقع میتوان گفت که این واردکنندگان و صادرکنندگان غیرحرفه ای بازار زعفران را دچار اختلال میکنند و قیمت آن را در بازارهای جهانی میشکنند.
وی با تاکید بر اینکه جلوی این اقدامات باید گرفته شود، گفت: اگر پیمان سپاری ارزی برداشته شود، این مشکل حل خواهد شد. اگر صادرکننده واقعی بتواند ارز حاصل از صادرات را بیاورد و به قیمت واقعی در بازار عرضه کند، این رانت برداشته میشود و شرایط متعادل میشود.