شمار قربانیان ویروس «کرونا» در ایتالیا بسیار هولناک و مدام در حال افزایش است. آخرین آمار حاکی از جان سپردن بیش از شش هزار تن در پی این اپیدمی دارد.
در هفتههای اخیر، نشستهای خبری آژانس حمایت شهروندی ایتالیا مملو از آمار ناراحتکننده قربانیان کووید-۱۹ بوده که اکنون حتی چین، منشا این ویروس را نیز پشست سر گذاشته است.
بهرغم شماری اقدامهای سختگیرانه، ایتالیا همچنان نتوانسته نقطه اوج این اپیدمی را پشت سر بگذارد و نظام سلامت این کشور که پیشتر نیز وضع چندان مناسبی نداشت زیر فشارهای فعلی در حال فروپاشیدن است.
اما این آمار ناراحتکننده دلایل خاص خود را دارد. «ماسیمو گالی»، رئیس واحد مبارزه با بیماریهای عفونی در بیمارستان ساکو در میلان گفت: «آمار ما نمایانگر تمامی افراد مبتلاشده نیستند.»
او توضیح داد که وضعیت اضطراری بهسرعت در این کشور رو به وخامت گذاشت و در نتیجه مقامهای سلامتی تمرکز خود را بر ثبت افرادی گذاشتند که وضعیت بسیار وخیمی داشتند. وی گفت: «همین امر سبب میشود که آمار جانباختگان ناگهان بالا برود، چراکه شمار مبتلایان مبتنی بر افرادی است که وضعیتشان بحرانی است و تمامیت مبتلایان را شامل نمیشود.»
بنا ها، بیش از ۸۵ درصد کسانی که جان خود را در ایتالیا در پی ابتلا به کرونا از دست دادهاند بالای ۷۰ سال سن دارند. این در حالی است که ۲۳ درصد از جمعیت ایتالیا بالای ۶۵ سال سن دارند و این کشور دومین جمعیت میانسال جهان پس از ژاپن را در اختیار دارد.
یکی دیگر از عوامل، خود نظام سلامت ایتالیا است که البته خوشبختانه خدماتش غالبان رایگان و بسیار جامع است.
با این حال، گالی معتقد است که این خود دلیلی برای بالا رفتم شمار قربانیان کرونا است: «ما افراد مسن بسیاری داریم که میتوانند به شکرانه نظام سلامتیمان تا سالها به زندگی خود ادامه دهند، اما نکته اینجاست که این افراد در قیاس با جوانها از شکنندگی بیشتری برخوردار هستند.» وی افزود که بسیاری از کسانی که در بیمارستان محل خدمت او در پی ابتلا به کرونا جان دادهاند، بیماریهای دیگری نیز داشتند.
از سوی دیگر، «لیندا لاورا سابادینی»، رئیس مرکز آمار ملی ایتالیا، گفت: «میان سالان ایتالیا که اغلب تنها زندگی میکنند در ارتباط فراوان با دیگران قرار دارند، از نوههایشان گرفته تا بچههایشان و همچنین سلهای جوانتر. میزان ارتباط آنها با دیگران در قیاس با دیگر کشورها بسیار بیشتر است.»