به سوالت زیر در این مقاله پاسخ داده شده است:
۱- کپسول اکسیژن چگونه است و چه کاربردی هایی دارد؟
۲- عوامل موثر بر قیمت کپسول اکسیژن ۴۰لیتری چیست؟
۱- کپسول اکسیژن چگونه است و چه کاربردی هایی دارد؟
کاربر های درمانی کپسول اکسیژن در اکثر موارد برای بیماانی می باشد که در منزل خود هستند. این کپسول ها معمولا کمتر از ۱۰ لیتر هستند. دلیل این کار این است که جا به جایی آسان تری داشته باشند. جنس بدنه این کپسول معمولا از آهن و آلومینیم تشکیل شده است. کپسول اکسیژن برای بیمارانی است که نیاز به اکسیژ« خالص تری نسبت به اکسیژن موجود در هوا دارند. همچنین از کپسول های اکسیژن در صنعت نیز استفاده می شود. اکسیژن یکی از عوامل سوختن است و در بیش تر صنایع از اکسیژن استفاده می شود تا سوختن را تسریع کنند. کپسول های اکسیژن در اندازه های مختلفی وجود دارند که در ادامه به قیمت کپسول اکسیژن ۴۰لیتری Balongas و عوامل موثر بر آن پرداخته شده است.
۲- عوامل موثر بر قیمت کپسول اکسیژن ۴۰لیتری چیست؟
کپسول های ۴۰ لیتری گاز اکسیژن، در بیش تر مواقع در صنایع نفت و گاز استفاده می شوند. همچنین در جوش کاری و تولید انواع فلز ها نیز از این کپسول ها استفاده می شود. کپسول های ۴۰ لیتری گاز اکسیژن انواع مختلفی دارند. بدنه این کپسول از جنس فولاد می باشد تا با اکسیژن واکنش ندهد و دچار اکسایش و زنگ زدگی نشود. وزن کپسول های ۴۰ لیتری، ما بین ۴۰ الی ۵۰ کیلو گرم می باشد و به همین دلیل جا به جایی آن ها سخت است و برای استفاده های شخصی توصیه نمی شوند. طول این کپسول ها بیش تر از ۱ متر می باشد و دارای ضخامتی ۲۳ سانتی متری هستند که خروج اکسیژن از بدنه کپسول را غیر ممکن می کند. فشار اکسیژن در کپسول های ۴۰ لیتری، ۱۵۰ بار می باشد که تا ۲۵۰ بار قابل افزایش است. رنگ کپسول ها معمولا سفید، مشکی، قرمز و یا آبی است. این رنگ بندی دلیل خاصی دارد و قانون خاصی پشت این کار نهفته است. اگر کپسول برای استفاده درمانی باشد، طبق قانون باید به رنگ سفید باشد. اگر برای اشتعال استفاده شود و کپسول دارای گاز قابل اشتعالی باشد، باید به رنگ قرمز در بیاید.
کپسول اکسیژن ۴۰لیتری، بیش ترین استفاده را در میان کپسول های اکسیژن دارد و پر استفاده ترین نوع کپسول در کشور می باشد. این کپسول ها هم میزان اکسیژن بیش تری نسبت به کپسول های دیگر، ذخیره می کنند و هم قیمت به صرفه تری نسبت به بقیه کپسول ها دارند. قیمت کپسول اکسیژن ۴۰لیتری به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آن ها کشور سازنده ی آن است. در حال حاضر کشور های زیادی از این نوع کپسول ها می سازند که ایران نیز در فهرست این کشور ها قرار دارد. از کشور های دیگر می توان به چین، ژاپن، کره، آلمان و هند اشاره کرد. این کپسول ها وارداتی هستند و قیمت کپسول های هر یک از این کشور ها با یک دیگر متفاوت است و به دلیل نوسانات ارزی، دچار تغییرات می شوند.
از عوامل دیگری که بر قیمت کپسول اکسیژن ۴۰لیتری اثر گذار است، درصد خلوص اکسیژن در این کپسول می باشد. بدیهی است که هر چه درصد خلوص اکسیژن در کپسول بالا تر باشد، قیمت بالا تری نیز خواهد داشت. در کنار گاز اکسیژن، گاز های دیگری نیز در این کپسول وجود دارد. گاز آرگون یکی از گاز هایی است که نقطه جوش نزدیکی با اکسیژن دارد و در تقطیر جز به جز هوای مایع، جدا سازی این دو گاز و تهیه اکسیژن با خلوص بالا، کاری سخت و هزیه بر است. به همین دلیل در کپسول هایی که درصد خلوص اکسیژن در آن ها کم تر است، گاز بی خطر و نجیب آرگون نیز وجود دارد که استشمام آن هیچ ضرری به بدن نمی رساند. هر چه درصد خلوص اکسیژن بالا تر باشد، گاز آرگون کم تری در کپسول وجود دارد و هزینه بیش تری باید برای کپسول پرداخت شود. بیش ترین درصد خلوص در این کپسول ها، ۹۹.۹۹۹ درصد می باشد که اکسیژن خالص است و قیمت بیش تری نسبت به بقیه کپسول ها دارد.
از عوامل دیگری که بر قیمت کپسول اکسیژن اثر می گذارد؛ جنس کپسول و کیفیت آن می باشد. جنس کپسول ها از فولاد می باشد اما فولاد ها نیز دارای کیفیت های متفاوتی هستند. هر چه فولاد کیفیت بیش تری داشته باشد، دیر تر زنگ می زند و در نتیجه زمان طولانی تری قابل استفاده است و می توان کپسول را شارژ مجدد کرد. این کپسول ها قیمت بالا تری نسبت به کپسول هایی دارند که جنس بدنه شان کیفیت کم تری دارد. بعضی از کپسول ها از فولاد های بازیافتی تهیه می شوند و بدیهی است که این کپسول ها دارای قیمت پایین تری هستند و زود تر دچار زنگ زدگی می شوند و باید آن ها را تغییر داد.
یک عامل موثر دیگر بر قیمت کپسول های کسیژن ۴۰ لیتری، شرکت و کشور سازنده آن می باشد. هر چه یان شرکت متعبر تر باشد، کپسول هایی با کیفیت بالا تر تولید خواهد کرد و در نتیجه قیمت بالا تری نسبت به کپسول های شرکت های دیگر خواهد داشت.
نوع مصرف کپسول ها نیز بر قیمت آن ها تاثیر گذار است. به عنوان مثال قیمت کپسولی که کاربرد درمانی دارد و در خانه یا بیمارستان استفاده می شود با قیمت کپسولی که کاربرد صنعتی دارد و در جوش کاری یا کارخانه های نفت و گاز استفاده می شود، متفاوت است.
جمع بندی: امروزه از کپسول های اکسیژن استفاده های مختلفی می شود. به طوری که این کپسول ها در خانه ها و بیمارستان ها برای درمان، تا کارخانه و صنایع مختلف برای استفاده های صنعتی، به کار برده می شوند. کپسول های اکسیژن ۴۰ لیتری یکی از انواع مختلف کپسول ها می باشد. در این مقاله به قیمت کپسول اکسیژن ۴۰لیتری پرداخته شد و عوامل موثر بر روی این محصول بیان شد.