فرادید| پخش سریال شبکه خانگی «می خواهم زنده بمانم» با نامه معاونت اجتماعی نیروی انتظامی متوقف شد. ناجا میگوید که گروه تولید بدون توجه به تاریخ درخشان سازمانهای انتظامی قبل از ادغام (کمیته انقلاب اسلامی و شهربانی جمهوری اسلامی ایران) عملکرد آنان را به سخره کشیده است. با این وجود به نظر میرسد که ادامه پخش این سریال فعلا با مشکل جدی مواجه شده است.
فرادید؛ روز گذشته بود که نامهای از معاون اجتماعی نیروی انتظامی خطاب به ساترا برای جلوگیری از پخش سریال میخواهم زنده بمانم، در خبرگزاری منتشرشد. اما طولی نکشیدی که این خبرگزاری دولتی، خبر را حذف کرد. اقدامی که بر ابهام توقیف احتمالی سریال افزود.
اما در نهایت روابط عمومی فیلیمو خبر داد که با درخواست معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، پخش سریال «می خواهم زنده بمانم» تا اطلاع ثانوی متوقف شده است و رایزنیها برای رفع ابهامات و گفتگو درباره نقطه نظرات مطرح شده در حال انجام است.فیلیمو از مسئولان خواسته تا با سعه صدر و آرامش به نظاره سریال بنشینند؛ تا سرنوشت شخصیتهای منفی سریال بر اساس روند منطقی درام به سرانجام برسد و سازندگان جرأت و جسارت پرداختن به اتفاقات مهم و افراد نیک و بد روزگار را در کسوتهای مختلف داشته باشند.البته همزمان با اطلاعیه فیلیمو، شهرام شاهحسینی، کارگردان سریال «میخواهم زنده بمانم» نیز از عدم پخش قسمت جدید این سریال خبر داد.سریال «می خواهم زنده بمانم»، به کارگردانی شهرام شاه حسینی و تهیهکنندگی محمد شایسته هر دوشنبه پخش میشود و تا پیش از این چهارده قسمت از سریال میخواهم زنده بمانم منتشر شده بود. در این میان قسمت پانزدهم آن نیز قرار بود صبح امروز از فیلمیو پخش شود. اما با انتشار نامه توقف سریال از سوی ناجا تکلیف انتشار قسمتهای باقیمانده فعلا در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
میخواهم زنده بمانم در خطر توقیف موقت یا دائمی؟
موضوع توقیف سریال شبکه خانگی میخواهم زنده بمانم از همان قسمتهای ابتدایی، از سوی برخی رسانهها مطرح شد، اما این خطر تا دیروز جدی نگرفته نمیشد. البته نیروی انتظامی در نامهای گفته که پیش از این جلساتی با عوامل سریال داشته و قرار بر این بوده که تمامی قسمتهای پخششده تا قسمت یازده از پلتفرم شبکه نمایش خانگی و تمامی سایتهای اینترنتی جمعآوری و از قسمت دوازدهم کلیه ملاحظات سازمانی لحاظ شود.اما پس از اینکه گروه تولید به مصوبات جلسه فیمابین تمکین نکرده، معاونت ناجا تصمیم به توقف پخش سریال میگیرد.البته معاونت اجتماعی ناجا در نامه اش به ساترا درخواست توقف موقت سریال را داشته و بعید به نظر میرسد که توقیف دائمی در انتظار آن باشد. این معاونت در نامه اش آورده است با توجه به اینکه تهیهکننده سریال «میخواهم زنده بمانم» ملاحظات ناجا را انجام نداده، درخواست توقف موقت این سریال مطرح میشود.در این میان برخی رسانهها با انتشار گزارشهای انتقادی در تلاش هستند تا زمینه توقف دائمی سریال میخواهم زنده بمانم را فراهم کنند. خبرگزاری تسنیم در این رابطه مینویسد: «مجموعهای را شهرام شاهحسینی به میدان نمایشخانگی آورده که ۱۴ قسمت از پخشاش میگذرد و از همان چند قسمت اول میتوانست مورد توقیف قرار گیرد، اما معلوم نیست چرا آنقدر پیش رفت؟ وقتی کمیتههای انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۰ را صرفاً نهادی پُر از فساد به تصویر میکشد و خیلی از اهانتهای دیگر را هم زیرپوستی پیش میبرد سؤال اینجاست اولاً آیا کمیتههای انقلاب اسلامی دهه ۱۳۶۰ که کابوس منافقین کوردل بوده است، سرتا پا فقط ایراد بود که چنین دشنه بر جان تاریخ انقلاب میزنند؟»البته بعید به نظر میرسد که میخواهم زنده بمانم در این چند قسمت پایانی به بایگانی توقیف برود. احتمالا گروه تولید پس از اعمال نظر معاونت اجتماعی در سریال اجازه پخش مجدد خواهند گرفت.
علت توقیف موقت میخواهم زنده بمانم چه بود؟
بسیاری از فعالان و منتقدان سینما معتقدند که نمایش متفاوت نیروی انتظامی در دهه ۶۰ و شخصیت جنجالی امیر شایگان که کارکتری از نفود در قوه قضائیه را به تصویر میکشد، دو عامل اصلی توقیف سریال میخواهم زنده بمانم است. البته احتمالا توقف موقت سریال از سوی ناجا برای تغییر دربرخی سکانسها درباره نیروی انتظامی در قسمتهای پیش رو است.فعالان رسانهای حوزه سینما دلیل حساسیتهای موجود درباره «میخواهم زنده بمانم» را در نگاه این سریال به نیروهای انتظامی سالهای آغازین دهه ۶۰ جستوجو میکنند. در واقع اینکه شهرام شاهحسینی نیروهای کمیته را به نوعی متفاوت از تصویر دلخواه تصمیمسازان این سالها به تصویر کشیده؛ از نظر این گروه مجوزی است برای جلوگیری از عرضه و نمایش سریال.البته برخی نهادهای دیگر نیز از انتشار سریال میخواهم زنده بمانم دل خوشی ندارند. نارضایتیای که به نظر میرسد درپی نمایش کاراکتری، چون امیر شایگان به وجود آمده است. رسانهها درباره کاراکتر امیر شایگان مینویسند: «یکی از مسئولان بانفوذ و مهم قوهقضائیه، دارای قدرت برگرداندن آرای صادره و توقف حکم اعدام متهمان، که به صورت «قانونی» و راحت، مخالفینش را میکشد. یک شخصیت مخوف و ترسناک- که بازی درخشان و باصلابت حامد بهداد هم به یاریاش آمده و یکی از مقتدرترین و مخوفترین تصاویر را از کاراکتر اصولا کلیشهای مدیران کشور در سالهای دهه ۶۰ حاصل آورده است. تصویری جذاب که البته به مذاق عدهای چندان خوش نیامده و اعتراضاتی را موجب شده است.»