او ادامه داد: مشاهده موارد شناسایی شده ویروس هندی در برخی از استانهای کشور به این معنی است که در سطح ملی به مراقبت خیلی زیادی نیاز است تا از گسترش ویروس جلوگیری شود. باید فرض را بر این بگیریم که این ویروس در سطح استانهای ما پخش شده است زیرا ترددها و عبور و مرور در مسیرهای بین استانی قابل کنترل و نظارت دقیق نیست، طبیعی است که در نقاط دیگر کشور هم مواردی به جز موارد شناسایی شده قطعی، وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: تنها راهکار مبارزه و پیشگیری از این ویروس، جدی گرفتن شیوه نامههای بهداشتی و تشویق و ترغیب دیگران به رعایت دستورالعملهای مهمی مثل استفاده مداوم از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی است تا به این طریق بتوان از شیوع هر نوع ویروسی جلوگیری کرد.
کوهپایه زاده بیان کرد: تجربه سپری کردن این چهار موج ثابت کرده است که هربار کووید را جدی نگرفتیم و در رعایت شیوه نامههای بهداشتی سهل انگاری و عادی انگاری صورت گرفت، شاهد بروز یک موج جدید بودیم و این موضوع ربطی به جهش یافته یا نیافته بودن ویروس ندارد و حتی میتوانیم با عادی انگاری در مورد یک ویروس جهش نیافته هم شاهد شیوع موج جدید کرونا در سطح کشور باشیم.او افزود: با واکسیناسیون گسترده و رعایت شیوه نامههای بهداشتی هیچ موج دیگری قابلیت رخداد پیدا نمیکند. هر لحظه که میگذرد باید مراقب باشیم که این ویروس تغییر یافته و ویروسهای مشابه دیگری که در دنیا وجود دارند، نتوانند در سطح جامعه حرکت کنند و در چرخش باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآوری کرد: واکسیناسیونی که در سطح کشور در حال انجام است، میزان مرگ و میر را تا حد زیادی، کاهش میدهد.