مقامهای بهداشتی منطقه این مورد را به احتمال زیاد اولین بیمار مبتلا به قارچ سبز در هند معرفی کرده اند.
دکتر راوی دوسی، رئیس گروه بیماریهای قفسه سینه در انستیتوی علوم پزشکی “سری اوروبیندو” گفت: مردی که مشکوک به ابتلا به عفونت قارچ سیاه (موکورمیکوز) بود، تحت آزمایش قرار گرفت. هرچند پس از آزمایشها مشخص شد که او در سینوسها، ریهها و خون خود به عفونت قارچ سبز (آسپرژیلوس) مبتلا شده است.
وی افزود که این بیمار پس از بهبودی از کرونا، دچار خونریزی بینی و تب شدید شد. او همچنین به دلیل کاهش وزن، بسیار ضعیف شده بود.خبرگزاری “پیتیآی” گزارش داد که ریههای این مرد ۹۰ درصد آلوده شده است.مدیر واحد آمار در اداره بهداشت “ایندوره” نیز در این باره گفت: در حین انجام معاینات، قارچ سبز در ریههای این بیمار تشخیص داده شد که متفاوت از موکورمیکوز یا قارچ سیاه است . این احتمالا اولین مورد ابتلا به قارچ سبز در کشور است.
قارچ سبز عفونت جدیدی است که به موارد شناخته شده قبلی قارچ سیاه، سفید و زرد افزوده می شود.آسپرژیلوس نوعی قارچ است که هم در خانه و هم در خارج یافت میشود. گزارشهای محلی به نقل از متخصصان میگویند که برای اغلب مردم، استنشاق هاگهای آسپرژیلوس مشکلی ایجاد نمیکند.دکتر دوسی گفته است که تاکنون قارچ سبز به «عفونتی خفیف» بین سایر عفونتها شناخته شده اما در بیمار فعلی، این قارچ عملکرد تهاجمی داشته است. او یک ماه و نیم و درگیر نبرد با کرونا بوده است.
ایندیپندنت، براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده نیز میگوید: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به بیماریهای ریوی مبتلا هستند، بیشتر در معرض خطرات آسپرژیلوس قرار دارند. مشکلات سلامت ناشی از آسپرژیلوس شامل واکنشهای آلرژیک، عفونتهای ریوی و عفونت در اندامهای دیگر است.