طبق این گزارش سرعت اینترنت موبایل ایران ۷۹ / ۳۰ و سرعت اینترنت ثابت ۷۳ / ۲۰ مگابیت بر ثانیه بوده که با اختلاف محسوسی از میانگین جهانی پایینتر است. روش مدیریت و اداره اینترنت ثابت در ایران، بارها مورد انتقادات بسیاری قرار گرفته و هنوز تغییر محسوسی در سیاستهای این بخش ایجاد نشده است که بتواند نویدبخش بهبود شرایط اینترنت ثابت در ایران باشد.
جایگاه ۱۳۲ ایران در اینترنت ثابت
در این گزارش، سرعت اینترنت موبایل ایران ۷۹ / ۳۰ و سرعت اینترنت ثابت ۷۳ / ۲۰ مگابیت بر ثانیه به ثبت رسیده است. از سوی دیگر جایگاه ایران در ردهبندی کشورهایی با پر سرعتترین اینترنت موبایل ۷۹ است که نسبت به ماه قبل از آن (آوریل) تغییری نکرده است. اما جایگاه ایران در ردهبندی اینترنت ثابت نسبت به ماه گذشته ۴ پله صعود کرده و از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۳۲ قرار گرفته است.
برترین کشورها در اینترنت موبایل
در ردهبندی کشورهای دارای پرسرعتترین اینترنت موبایل سه جایگاه نخست مانند ماه گذشته به ترتیب به امارات متحده عربی (۰۴ / ۱۹۴ مگابیت بر ثانیه)، کرهجنوبی (۵۸ / ۱۹۲ مگابیت بر ثانیه) و قطر (۸۱ / ۱۷۹ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند.در رده چهارم عربستان سعودی با سرعت اینترنت موبایل ۴۰ / ۱۶۰ مگابیت بر ثانیه قرار دارد که جایگاه آن نسبت به ماه قبل یک پله صعود کرده است. در رده پنجم چین با سرعت اینترنت ۰۹ / ۱۵۳ مگابیت بر ثانیه قرار دارد که جایگاه آن نسبت به ماه قبل یک پله سقوط کرده است. در ردههای ششم، هفتم، هشتم به ترتیب نروژ (۲۱ / ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه)، کویت (۳۶ / ۱۳۲ مگابیت بر ثانیه) و استرالیا (۶۶ / ۱۲۵ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند. هرچند جایگاه نروژ نسبت به ماه قبل تغییری نکرده، اما جایگاه کویت یک پله صعود و استرالیا یک پله سقوط کرده است. در رده نهم این فهرست سوئیس با سرعت اینترنت موبایل ۶۸ / ۱۰۶ مگابیت بر ثانیه قرار دارد که جایگاه آن نسبت به ماه آوریل ۳ پله رشد کرده است. در رده دهم نیز مانند ماه گذشته قبرس با سرعت اینترنت موبایل ۸۶ / ۱۰۵ مگابیت بر ثانیه قرار دارد.
سنگاپور؛ پیشتاز اینترنت ثابت
در ردهبندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت نیز تغییرات زیادی دیده میشود. البته رتبه نخست این فهرست مانند ماه گذشته به سنگاپور با سرعت اینترنت ۳۵ / ۲۵۰ مگابیت بر ثانیه قرار دارد. در رده دوم و سوم به ترتیب هنگکنگ (۰۱ / ۲۴۵ مگابیت بر ثانیه) و موناکو (۰۵ / ۲۲۴ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند که جایگاه هر کدام نسبت به ماه قبل یک پله رشد کرده است. اما کرهجنوبی که ماه قبل در رده دوم این فهرست قرار داشت اکنون با دو پله سقوط در رده چهارم قرار گرفته و سرعت اینترنت ثابت آن ۱۵ / ۲۱۷ مگابیت بر ثانیه ثبت شده است. در رده پنجم تایلند با سرعت اینترنت ۲۸ / ۲۱۴ مگابیت بر ثانیه قرار دارد و جایگاه آن در ردهبندی دو پله صعود کرده است. در ردههای ششم و هفتم به ترتیب رومانی (۳۶ / ۲۱۳ مگابیت بر ثانیه) و دانمارک (۹۱ / ۲۱۰ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند.
جایگاه هر دو کشور در فهرست سرعت اینترنت ثابت نسبت به ماه گذشته یک پله سقوط کرده است. در رده هشتم مانند ماه گذشته لیختن اشتاین با سرعت اینترنت ثابت ۴۳ / ۲۰۴ مگابیت بر ثانیه قرار دارد. فرانسه (۷۲ / ۱۹۸ مگابیت بر ثانیه) و سوئیس (۲۳ / ۱۹۸ مگابیت بر ثانیه) نیز به ترتیب در ردههای نهم و دهم قرار دارند. جایگاه فرانسه یک پله و سوئیس ۳ پله نسبت به ماه قبل رشد کرده است.
وبسایت اسپیدتست در نیمه هر ماه، آمارهای سرعت اینترنت موبایل و ثابت در کشورهای مختلف جهان را بهروزرسانی و گزارش میکند. آمارهای اخیر درباره سرعت جهانی اینترنت درحالی ارائه شده است که در آوریل ۲۰۲۱ میلادی (ماه قبل) متوسط جهانی سرعت اینترنت ثابت ۳۸ / ۵۳ مگابیت بر ثانیه و متوسط جهانی سرعت اینترنت ثابت ۱۲ / ۱۰۲ مگابیت بر ثانیه بوده است.نگاهی گذرا به آمار هر دو ماه حاکی از آن است که در پنجمین ماه سالجاری متوسط سرعت اینترنت ثابت و موبایل نسبت به ماه قبل از آن رشد کرده است. به عبارت دیگر برای دومین ماه متوالی در ۲۰۲۱ میلادی متوسط جهانی سرعت اینترنت موبایل و ثابت رشد کرد.