stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 January , 2025
  • کد خبر : 377119
  • 07 تیر 1400 - 13:27
3

اصفهان, بزنگاه نا ایمن توزیع مواد مخدر در منطقه میانی کشور است

اصفهان, بزنگاه نا ایمن توزیع مواد مخدر  در منطقه میانی کشور است

اصفهان- – اصفهان به عنوان چهار راه مواصلاتی و یکی از معبرهای ورودی مواد مخدر از شرق و جنوب کشور محسوب می‌شودکه پلیس برای مقابله با قاچاق تمام نقاط تردد قاچاقچیان را ناامن کرده است.

قلم | qalamna.ir :

 اصفهان از شرق به یزد و خراسان جنوبی، از شمال به سمنان و قم و مرکزی، از غرب به لرستان و چهارمحال و بختیاری، از جنوب به کهگیلویه و بویراحمد و فارس و در قسمت شمالی و شرقی به کویر و در قسمت غربی و جنوبی نیز به سلسله کوه‌های زاگرس محدود می‌شود.

ورود و خروج روزانه یک میلیون خودرو سبک و سنگین از تمامی راه‌های استان نشان دهنده اهمیت اصفهان به لحاظ جابه جایی کالا و خدمات است.

طبق گفته سرهنگ غلامحسین صفری رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان بیشترین بار قاچاق مواد مخدر استان اصفهان از محورهای جنوبی و شرقی اصفهان یعنی کرمان و یزد به صورت زمینی وارد می‌شود که بیشتر نه برای مصرف این استان که برای عبور به سایر نقاط کشور است.

افزایش ۲۰ درصدی کشفیات قاچاق مواد مخدر در سال ۹۹

سرهنگ صفری با اشاره به اینکه سال ۹۹، حدود ۵۰ تن کشفیات مواد مخدر داشته‌ایم که نسبت به مدت سال ۹۸، ۲۰درصد افزایش داشته است، اظهار داشت: علت افزایش مواد مخدر در کشور،کِشت تریاک از افغانستان به عنوان یک کشور تولید کننده مواد مخدر است.

وی افزود: از تمام مبادی ورودی اصفهان مواد مخدر کشف می‌شود اما قاچاق مواد مخدر از افغانستان و بیشتر از شرق و جنوب استان (کرمان و یزد)  به صورت زمینی انجام می‌شود.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با اشاره به اینکه بخش مهمی از اطلاعات قاچاق را مردم که به انگیزه‌های مختلف به پلیس می‌دهند، تصریح کرد: البته از دستگاه ایکس ری و  فناوری روز در پلیس راه‌های استان  برای کشف استفاده می‌شود.

وی با تاکید به اینکه هیچ مسیر مطمئنی برای قاچاقچیان در استان اصفهان وجود ندارد ،گفت: هیچ ورودی در اصفهان نداریم که قابل کنترل نباشد و حتی در مناطق کویری نیز که چندین استان درگیر هستند، توسط پلیس و نیروی انتظامی رصد می‌شود اما نمی‌توان گفت که صد درصد کنترل می‌شود.

آشپزخانه تولید مخدر صنعتی در اصفهان وجود ندارد

وی درباره کشت خشخاش در اصفهان و تولید مخدر صنعتی تصریح کرد: مواد مخدر در اصفهان کشت نمی‌شود، زیرا مقرون به صرفه نیست و امکان کشت وجود ندارد و حتی سال گذشته نیز هیچ آشپزخانه تولید موادمخدر صنعتی نداشته‌ایم.

صفری با تاکید به اینکه عبور و مرور و شاهراه بودن اصفهان انگیزه زیادی برای قاچاقچیان فراهم می‌کند،افزود: بسیاری از مواد مخدر از طریق جاساز کردن و پنهانی به همراه بار وارد استان می‌شود.

وی گفت: هیچ کس نمی‌تواند بگوید حتی نقطه ای در جهان آلوده به مواد مخدر نیست اما نزدیک به پایتخت بودن، میزان جمعیت و ترانزیتی بودن استان اصفهان موجب شده است تا برای سایر استان‌های کشور بازار مصرف خوبی از مخدر فراهم شود.

 شیوع افزایش تقاضای مصرف بین زنان و افراد کم سن و سال

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان معتقد است تا تقاضا هست،قاچاق و اعتیاد ریشه کن نخواهد شد،زیرا هر روز نوع مواد مخدر عوض می‌شود و مواد تازه و جدید با اسامی جذاب به بازار می‌آید. 

وی افزود: ما باید تقاضا را کم  و کنترل کنیم اما روز به روز بخصوص در سن کمتر و زنان مصرف بیشتر می‌شود.

صفری گفت: این سووال از مسوولان آموزشی مطرح است که آیا همان طور که سطح سواد بالا رفته؛ آیا مهارت زندگی وآگاهی به جوانان هم بالا رفته است،اگر چنین است پس چرا جوانان با بالاترین مدارک به مواد مخدر روی می‌آورند؟

وی اضافه کرد: آموزش‌ها به درد زندگی نمی‌خورد وگرنه چرا یک دانشجوی ممتاز ما باید مصرف کننده ماده مخدر “گُل” باشد و خود را گرفتار کند؟

منفعت مالی مهمترین انگیزه قاچاق مواد مخدر

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با تاکید به اینکه رونق تقاضای مواد مخدر باید ریشه یابی شود،اظهار داشت: اصل قضیه سر منفعت مالی است،گاهی یک استان که با اصفهان فاصله ای ندارد، قیمت مواد مخدرش نصف قیمت  است که سبب می‌شودمواد به این منطقه قاچاق شود.

وی بیان داشت: تنوع در مواد مخدر به دوام آن کمک کرده است و می‌توان گفت امروزه برای هر قشری یک نوع مواد مخدر تولید می‌شود و مافیای مواد مخدر روی احتیاجات و اهداف و جوانان کار می‌کند.

سرهنگ صفری تصریح کرد: نیازسازی بازار تقاضا را ایجاد می‌کند و وقتی کشوری گرفتار شد، بیکاری و حاشیه نشینی زیاد می‌شود و وقتی مشکل اعتیاد زیاد شد افراد دنبال حاشیه نشینی می‌روند و سرچشمه خلاف و خرید و فروش زیاد می‌شود و چرخ مافیای مواد مخدر کار می‌کند.

تغییر الگوی مصرف از سنتی به صنعتی

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان در بخشی از صحبت‌های خود گفت: زنان به‌تازگی بیشتر به سمت شیشه می‌روند که لاغر شوند و مخدر گُل نیز اقبال زیادی بین جوانان داد.

سرهنگ صفری افزود: تغییر الگوی مصرف از سنتی به صنعتی می‌رود زیرا میزان کم،گیرایی بالاتر و دردسر مصرف کمتری برای مصرف کننده دارد،ضمن اینکه مصرف مواد مخدر جدید فرزندانشان برای خانواده‌ها فاش نمی‌شود.

وی گفت: مواد مخدر صنعتی توان افزا هستند و بر روی روح و روان اثر گذاشته و هیجان ایجاد می‌کنند به‌خصوص برای  شرکت در مهمانی‌ها و حضور درگروه همسالان که قبح آن در تصاویر ماهواره ای و شبکه‌های اجتماعی ریخته شده است.

خرده فروشان مواد مخدر در چنگال پلیس

صفری همچنین به خرده فروشان محلی اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف ما برای مقابله با مواد مخدر برخورد با خرده فروشان محلی است که به مراجع ذی ربط معرفی می‌شوند.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان افزود: محلات حاشیه نشین و محروم اصفهان بیشتر گرایش به فروش مواد مخدر دارند،اما چالش پلیس برای دستگیری با این افراد از دست دادن سرپرست و نان آور خانواده است.

دستگیری جواب نمی‌دهد چون قوانین بازدارنده نیست

 وی با تاکید به اینکه قوانین باید بازدارند باشد،تصریح کرد: ما سرپرست خانواده که فروشنده خُرد یا قاچاقچی است را دستگیر می‌کنیم اما خانواده آن با چالش مواجه می‌شود،در صورتی که باید یک طرح جدیدی ایجاد شود که حمایتی از خانواده ای که سرپرست آنها در زندان است، داشته باشد،زیرا دستگیری صرف جواب نمی‌دهد.

 ثبت و ضبط اموال قاچاقیان مواد مخدر

این مقام انتظامی همچنین به طرح جدید ثبت و ضبط اموال قاچاقچیان اشاره کرد و اظهار داشت: برخورد با بنیان مالی مواد فروشان و قاچاقچیان و مقابله با پولشویی ساز و کاری است که در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تعریف شده است  و اموال قاچاقچیان پس از ضبط به خزانه دولت می‌رود.

 وی اضافه کرد: البته بخشی از درآمد این اموال برای چرخه مقابله با اعتیاد و برای بازیابی معتادان در کمپ‌ها هزینه می‌شود.

تا آگاهی به خانواده ها ندهیم،وضعیت همین خواهد بود

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت: ۴۲ سال مبارزه با قاچاق مواد مخدر و از دست دادن ۴۰ هزار شهید در این راه بیانگر این است که مقابله به تنهایی جواب نمی‌دهد و برای مبارزه با مواد مخدر باید با حرکت  فرهنگی، اجتماعی و آگاهی دهی به خانواده ها همراه باشد و گرنه از دولت به تنهایی نتیجه نخواهیم گرفت ؛ اولین سنگر مقابله با مواد مخدر و رفتن به سمت قاچاق و مصرف آن خانواده و ستون خانواده است، باید راه کاری را پیدا کرد که تربیت فرزندان به گونه ای باشد که اگر بر بالای کوهی از مواد مخدر هم  قرار گرفتند به سمت مواد نروند.

وی تاکید کرد: مادر خانواده به عنوان ستون اصلی باید آگاهی  و پرورش فرزندان را طوری فراهم کند که برای خانواده از این راه گرفتاری ایجاد نشود.ضمن اینکه پشتوانه اعتقادی و فرهنگی می‌تواند افراد را مصون‌تر نگهدارد چرا که خانواده‌های باز که کنترلی بر فضای مجازی ندارند،بیشتر گرفتار می‌شوند.

مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۸۷ میلادی، روز ۲۶ ژوئن مصادف با پنجم تیر ماه را به عنوان روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر اعلام کرد و مقرر شده است همه کشورها ضمن ارائه فعالیت‌های صورت پذیرفته، نسبت به تقویت اقدامات و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای نیل به جهانی عاری از اعتیاد و مصرف مواد تلاش جدی کنند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.